Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2801, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Štālbergs: "Visi treneri un spēlētāji pēc spēles pret Grieķiju grib mājās"

Štālbergs: "Visi treneri un spēlētāji pēc spēles pret Grieķiju grib mājās"
Artūrs Štālbergs un Ainars Bagatskis
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Latvijas basketbola izlases treneris Artūrs Štālbergs sarunā ar Sportacentrs.com atskatījās uz otrdien aizvadīto ceturtdaļfināla spēli pret Franciju, kā arī uzsvēra, ka ceturtdien pret Grieķijas izlasi latviešiem ir iespējas izcīnīt uzvaru.

Pēc Latvijas izlases uzvaras astotdaļfinālā pār Slovēnijas basketbolistiem Štālbergam nācās kravāt koferus un doties atpakaļ uz Rīgu, lai pieskatītu "Nizhny Novgorod" komandas gatavošanos jaunajai sezonai. "Pārsteigums tas nebija. Bijām rēķinājušies ar to, ka līdz play-off pirmajai kārtai varu palikt ar valstsvienību, bet pēc tam Ņižņijnovgorodas klubs vadība uzstāja, ka ir jāatgriežas un jābūt kopā ar komandu. Jau izlases gatavošanās laikā uz desmit dienām biju aizbraucis uz Ņižņijnovgorodu un atgriezos tikai 4. septembrī. Čempionāta laikā komanda bija Rīgā un es visu laiku ar to strādāju, izlasei pievienojoties uz mačiem. Eiropas čempionāta spēļu video analīze bija uz maniem pleciem, tādēļ nācās rauties divās frontēs. Tagad sazināšanās ar Latvijas komandu notiek pa telefonu vai "WhatsApp". Sūtu visus videomateriālus, bet treneris Zvirgzdiņš tos rāda spēlētājiem. Protams, izsaku arī savas idejas un kopīgiem spēkiem cenšamies izdomāt mačam atbilstošo taktiku."

Runājot par vakardienas ceturtdaļfināla spēli pret Franciju (70:84), treneris atzīst, ka no Rīgas skatīties maču bijis krietni grūtāk nekā esot klātienē un sēžot uz komandas soliņa. "Pirmais puslaiks man ļoti patika. Nezinām, kā vēl būtu bijis ja puslaika beigās frančus nebūtu pavilcis Pārkers, kurš guva deviņus punktus pēc kārtas. Mūsu taktika paredzēja, ka šādus metienus Pārkeram atļaujam mest un sākumā tas attaisnojās, bet vēlāk viņš apliecināja savu meistarību un savus metienus trāpīja."

"Otrajā puslaikā mazliet sasteidzām uzbrukumus, kļūdījāmies kur nevajadzēja un pazuda spēles garša. Uzbrukums bija saraustīts, bet francūži ieguva 10-12 punktu pārsvaru, kas izrādījās izšķirošs, jo turpinājumā atspēlēties vairs neizdevās," skaidro Štālbergs. "Ja līdz pēdējās ceturtdaļas vidum būtu izdevies noturēt kaut cik līdzīgu rezultātu, tad mums būtu bijušas visas iespējas uzvarēt. Francijas izlases lielais izrāviens paņēma pārāk daudz spēka, lai pēc tam mēģinātu atspēlēties."

"Zinājām Francijas komandas vājās vietas, to, ka Diavs un citi garie nav tie ātrākie aizsardzībā. Centāmies iet caurgājienus, atdot ekstra piespēles, izdot bumbu ārā. Viss strādāja un frančiem sejās un acīs bija manāms uztraukums. Viņi juta, ka tik viegli nebūs. Taču, lai vai kā - visu izšķīra ne tik daudz aizsardzība, cik mūsu uzbrukums otrajā puslaikā. Ar agresīvu aizsardzību viņi centās sagraut mūsu sadarbības. Neļāva saņemt mums bumbu tur, kur mēs gribam, tā vietā piespieda saņemt bumbu tu, kur mēs to nevēlējāmies. Dažādas taktiskās viltības nostrādāja. Bet mūsu spēlētājiem pietrūka pieredzes un varbūt traucēja uztraukums, jo labi zinām, cik daudz skatītāju bija uz šo maču," norāda Štālbergs.

Ceturtdien, plkst. 17.00 mazajā pusfinālā par piekto līdz astoto vietu Latvija tiksies ar Grieķiju, kas vakar ceturtdaļfinālā zaudēja Spānijai (71:73). "Astotniekā vāju komandu vairs nav. Visiem pretiniekiem ir spēlētāji ar NBA un Eirolīgas pieredzi. Grieķi spēlē stabili un viņiem ir izcili spēlētāji katrā pozīcijā. Viegli nebūs un pašlaik vēl prātojam, kādu taktiku izvēlēties, spēlējot aizsardzībā. Tomēr uzskatu, ka nevienā no atlikušajām spēlēm mēs nebūsim izteikti pastarīši."

"Iespējams, tiem, kas nav iekšā komandā, un līdzjutējiem šķiet, ka pret grieķiem vai frančiem mums nav variantu, taču tā nav - varianti ir vienmēr. Mums ir labi spēlētāji visās pozīcijās, kuri ar gadiem spēlē arvien labākās līgās. Viņi gūst pieredzi un aug kā spēlētāji," piebilst treneris. "Neuzskatu, ka mums nav izredžu pret Grieķiju. Mēs maksimāli koncentrējamies gaidāmajam mačam un visi grib pēc šīs spēles braukt mājās, jo par piekto vietu spēles nebūs."

Eiropas čempionāta finālisti automātiski kvalificēsies Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, bet trešās līdz septītās vietas īpašnieki iegūs tiesības piedalīties olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā, kurā par trim ceļazīmēm uz olimpiādi kopumā cīnīsies 18 komandas.


, 2015-09-16 17:20, pirms 9 gadiem
Kad izcīnīs Rio ceļazīmi tad arī var braukt
, 2015-09-16 17:33, pirms 9 gadiem
4emsis rakstīja: Kad izcīnīs Rio ceļazīmi tad arī var braukt
Rio ceļazīmi šajā turnīrā Latvija izcīnīt vairs nevar.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: cobham
, 2015-09-16 17:38, pirms 9 gadiem
Atšķirībā no mums, grieķiem netikšanas 1/2 finālā ir izgāšanās. Varbūt tas var nospēlēt negatīvi uz viņu noskaņojumu, viņuprāt, neko neizšķirošā spēlē.
, 2015-09-16 17:47, pirms 9 gadiem
Mord rakstīja: Atšķirībā no mums, grieķiem netikšanas 1/2 finālā ir izgāšanās. Varbūt tas var nospēlēt negatīvi uz viņu noskaņojumu, viņuprāt, neko neizšķirošā spēlē.
Varbūt viņi būs nikni un visu niknumu iznesīs uz LV un mēs bez variantiem zaudēsim. Kā būs to mēs redzēsim rīt. Uz papīra mums izredžu nav, bet ja cinīsimies, tad varam aizķerties!
, 2015-09-16 18:23, pirms 9 gadiem
Tātad mums ir jāuzvar grieķi un tad sāksim spēles par Rio, vai kā?
, 2015-09-16 18:28, pirms 9 gadiem
Pag', nesapratu. Bija teikts, ka būs vēl toč trīs spēles pēc vinnes pār slovēņiem. Kaut kas mainījies? Vait tad uzvarot grieķus, mums ir 5.v.?
, 2015-09-16 18:28, pirms 9 gadiem
Ambrē rakstīja: Tātad mums ir jāuzvar grieķi un tad sāksim spēles par Rio, vai kā?
Janičenoks rīt metīs trojku par RIO, ja iemet esam RIo, ja nē esam aiz svītras!
, 2015-09-16 18:29, pirms 9 gadiem
berimors rakstīja: Pag', nesapratu. Bija teikts, ka būs vēl toč trīs spēles pēc vinnes pār slovēņiem. Kaut kas mainījies? Vait tad uzvarot grieķus, mums ir 5.v.?
Mums ar ASV jāspēlē par 5.vietu tāds nolikums FIBA.com
, 2015-09-16 18:29, pirms 9 gadiem
Pesimismam neredzu pamatu. Mūsu komanda no katras spēles spēlē aiz vien labāk, un vakardienas pirmais puslaiks, manuprāt, vispār bija labākais. Tas, ka otrais bija slikts bija nevis mūsu fail, bet gan Francijas nopelns. Reāli uzskatu, ka rīt ir visas izredzes cīnīties par w.
, 2015-09-16 18:37, pirms 9 gadiem
Ambrē rakstīja: Tātad mums ir jāuzvar grieķi un tad sāksim spēles par Rio, vai kā?
Pa taisno uz Rio mēs vairs nevaram tikt pēc šī turnīra ( tikai pirmās divas vietas tiek ). Mums ir jāizcīna vismaz 7. vieta, lai tiktu uz kvalifikācijas turnīru, kur cik saprotu ir jauzvar grupā, lai tiktu uz Rio.
, 2015-09-16 18:48, pirms 9 gadiem
chubaki rakstīja: Mums ar ASV jāspēlē par 5.vietu tāds nolikums FIBA.com
Šī tava atrauga liecina, ka tev ar meitenēm kaut kas nesanāk.
, 2015-09-16 18:49, pirms 9 gadiem
cobham rakstīja: Leiši šodien paņems Itāļus, spēlēsim pret čehiem. Bet esam reāli, pret Grieķiju būs ļoti smagi.
man liekas Itaalji kaa cela rullis paarbrauks paari Leishiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-09-16 19:15, pirms 9 gadiem
nu RIO mums vēl is iespējas wild card teiksim no Lipmana . Cik atceros kvalif. turnīrātiek uzvarētāji un pēc kaut kādiem koef vēl pāris kom.
, 2015-09-16 19:42, pirms 9 gadiem
berimors rakstīja: Pag', nesapratu. Bija teikts, ka būs vēl toč trīs spēles pēc vinnes pār slovēņiem. Kaut kas mainījies? Vait tad uzvarot grieķus, mums ir 5.v.?
Spēle par 5 vietu nav.
, 2015-09-16 19:43, pirms 9 gadiem
Piekrītu, ka reāli mums sanāks spēlēt ar che par 7.vietu! Jo paši visu redzējām - kā noiet malā pamatsastāvs - ir suu... Nu diemžēl nevar vinnēt grieķus ar puskomandu un bez maiņām! Peiners? Kārlis
, 2015-09-16 20:46, pirms 9 gadiem
Fani grib vēl vienu spēli!!
, 2015-09-16 21:05, pirms 9 gadiem
Izskatās ka tas Rio nav.j nevienam nav vajadzīgs. Izlase savu maksimumu ir izdarījusi un tagad grib mājās
, 2015-09-16 21:22, pirms 9 gadiem
Mājās pie mammas. Vēlākais pēc atkārtotas tikšanās ar Satoranski un Veseliju. Lai ko arī neteiktu, par spīti beigās diezgan pārliecinošajai uzvarai, manuprāt, serbiem viņus apturēt neizdevās.
Zane Teilāne
Foto: Fenerbahce
2

Babkinai uzvaroša debija Ungārijā, Teilānei 20+9 pret Eirolīgas klubu

Latvijas basketbolistes sestdien, 23. janvārī, sacenšas Eiropas valstu nacionālajos čempionātos. Zane Teilāne guva 20 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas zaudējumā pret Kaiseri klubu.
Valdis Voins
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
22

VEF: Voinam jāturpina darbs LBS prezidenta amatā

Latvijas basketbola čempionvienība Rīgas VEF savā mājaslapā paziņojusi, ka Latvijas Basketbola savienības prezidenta amatam izvirzījusi tās pašreizējo vadītāju Valdi Voinu.
Krievijas Basketbola federācijas prezidents Andrejs Kiriļenko
Foto: ITAR-TASS/Scanpix
15

FIBA atceļ Krievijas Basketbola federācijas diskvalifikāciju

Krievijas Basketbola federācija (RFB) savā mājaslapā vēsta, ka FIBA Izpildkomiteja šodien pieņēmusi vienbalsīgu lēmumu atcelt piespriesto diskvalifikāciju.