Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Strēlnieks tukšā, Milāna izcīna pirmo Eirolīgas medaļu kopš 1992. gada

Strēlnieks tukšā, Milāna izcīna pirmo Eirolīgas medaļu kopš 1992. gada
Milānas "Olimpia" spēlētājs Ševons Šīldss. Foto: Reuters/Scanpix

ULEB Eirolīgas sezonā trešo vietu izcīnījusi Milānas "Olimpia", kas Vācijas pilsētā Ķelnē otrajā puslaikā saimniekoja pret Jāņa Strēlnieka pārstāvēto Maskavas CSKA (83:73).

Jānis Strēlnieks laukumā pavadīja 15 minūtes un 44 sekundes, aizmeta garām abus metienus (2p. 0/1, 3p. 0/1), izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, pārtvēra vienu bumbu un pieļāva vienu kļūdu. Milāniešiem pa 14 punktiem guva Vladimirs Micovs un Serhio Rodrigess un vēl trīs spēlētāji iemeta pa 11, bet CSKA rindās ar 18 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām izcēlās Tornike Šengelija. Milāna no tālās distances trāpīja 11 no 22 metieniem, kamēr CSKA tālā artilērija – tikai 23,1% (6/26).

Pusfinālā abas komandas piedzīvoja sāpīgus zaudējumus (Maskavas CSKA ar 86:89 piekāpās Stambulas "Anadolu Efes", bet Milānas "Olimpia" ar 82:84 atzina "Barcelona" pārākumu), un cīņā par bronzu tās nedevās laukumā labākajos sastāvos. Milānieši atpūtināja gan Malkolmu Dileiniju, gan Luidži Datomi, bet CSKA rindās nebija kādreizējā "Olimpia" spēlētāja Denjela Heketa. CSKA starta pieciniekā kopumā bija trīs izmaiņas, tajā paliekot Tornikem Šengelijam un Ņikitam Kurbanovam.

Pēc līdzvērtīgām 17,5 minūtēm, kurās rezultāta starpība nepārsniedza piecus punktus, ar astoņu punktu izrāvienu iniciatīvu ieguva Milānas "Olimpia", kas izrāvās priekšā ar 40:32, taču trešajā ceturksnī astoņus punktus pēc kārtas guva arī CSKA, atjaunojot līdzsvaru – 49:49. Tas gan izrādījās tikai neilgs milāniešu vājuma brīdis, un ceturtā ceturkšņa pirmajā pusē starpība pirmoreiz pārsniedza arī desmit punktus – 68:57 "Olimpia" labā. Beigās uzvara ar 83:73.

Finālspēle starp Rolanda Šmita pārstāvēto "Barcelona" un Stambulas "Anadolu Efes" sāksies plkst. 21:30 pēc Latvijas laika.

Eirolīgas medaļnieces

GadsPilsētaZeltsSudrabsBronza
2021.Ķelne??Olimpia Milano
2020.
2019.VitorijaCSKAAnadolu EfesReal Madrid
2018.BelgradaReal MadridFenerbahceŽalgiris
2017.StambulaFenerbahceOlympicosCSKA
2016.BerlīneCSKAFenerbahceLokomotiv
2015.MadrideReal MadridOlympiacosCSKA
2014.MilānaMaccabi Tel AvivReal MadridBarcelona
2013.LondonaOlympiacosReal MadridCSKA
2012.StambulaOlympiacosCSKABarcelona

, 2021-05-31 02:37, pirms 3 gadiem
Latvijas basketbolisti šogad ir apkaunojums visās malās!
"Bilbao Basket" aizsargs Alekss Renfro Kemnicas "Niners" basketbolistu ielenkumā. Foto: FIBA

Eiropas kausa pusfināls: Vācijas klubs atspēlējas no -14 un Basku Zemē satriec "Bilbao"

FIBA Eiropas kausa izcīņā šovakar tika aizvadītas pirmās pusfināla cīņas, pārliecinošu uzvaru izcīnot Kemnicas "Niners", bet pašā galotnē panākumu gūstot Varēzes komandai.
Veids Boldvins. Foto: EPA/Scanpix

Eirolīgas kārtas ievadā ''Maccabi'' pārliecinoši uzveic Valensiju

ULEB Eirolīgas 32. kārtas pirmajā spēlē Telavivas ''Maccabi'' Belgradā ar 95:80 droši apspēlēja Spānijas klubu ''Valencia''.
Rolands Šmits. Foto: Dainius Lukšta/Basketnews.lt
1

Šmits potītes savainojuma dēļ nespēlēs arī Eirolīgas 32. kārtas mačā pret ''Olimpia''

Latviešu spēka uzbrucējs Rolands Šmits potītes savainojuma dēļ nevarēs palīdzēt Kauņas ''Žalgiris'' komandai ceturtdienas cīņā ULEB Eirolīgā, preses konferencē atklāja itāļu speciālists Andrea Trinkjēri.