Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

''Prometey'' līderis Klavels: ''Ja netiksim līdz galam, 1. vieta grupā neko nenozīmēs"

''Prometey'' līderis Klavels: ''Ja netiksim līdz galam, 1. vieta grupā neko nenozīmēs"
Džians Klavels. Foto: ULEB

Vakar ar 11. uzvaru pēc kārtas ULEB Eirokausa A apakšgrupā uzvarēja ukraiņu komanda ''Prometey'', kas mājas spēles aizvada Rīgā. Pēc mača tās viens no vadošajiem spēlētājiem Džians Klavels portālam ''Sportacentrs.com'' atklāja, ka spēle aizsardzībā būs izšķirošā cīņā par uzvarām, bet panākums grupā neko nenozīmēs, ja neizdosies aizspēlēties līdz finālam un uzvarēt turnīrā.

Vakar ULEB Eirokausā 11. uzvaru pēc kārtas svinēja ukraiņu ''Prometey'', kas ''Arēnā Rīga'' pārliecinoši ar 93:76 apspēlēja Venēcijas ''Umana Reyer''. Jau 11. aprīlī Rīgā klubs aizvadīs astotdaļfināla spēli pret Hamburgas ''Towers'', kas B apakšgrupā ieņēma astoto vietu. Pēc mainītā ULEB Eirokausa ''play-off'' formāta viss šobrīd izšķiras vienā spēlē, bet laukuma priekšrocības ir tai komandai, kas regulāro turnīru noslēgusi labāk. Līdz ar to vismaz pirmās izslēgšanas spēļu kārtas plānotas Rīgā.

Par rezultatīvāko ''Prometey'' rindās kļuva Puertoriko basketbolists Džians Klavels, kurš iemeta 25 punktus. Pēc spēles portālam ''Sportacentrs.com'' viņš sākotnēji uzsvēra, ka komandā šobrīd savainoti ir divi nozīmīgi spēlētāji. Spēlē pret ''Viimsi'' ceļgalu savainoja Dīdžejs Kenedijs, bet šajā mačā traumā pirmā puslaika laikā iedzīvojās arī Keilebs Agada, kurš ātri vien bija sakrājis 11 punktus. ''Bija grūta spēle. Pazaudējām vienu no saviem līderiem, taču ceru, ka viņam viss būs labi. Vēl arī Kenedijs nevar spēlēt un tas mums ir būtisks iztrūkums. Esam par to apbēdināti, taču pārāk daudz domāt par to nevaram, jo priekšā sezonas atbildīgākās spēles.''

''Prometey'' maču pret ''Umana Reyer'' sāka enerģiski, protot trāpīt izkārtotos metienus. Tas ļāva tikt līdz 33:18 vadībai, ko gan otrās ceturtdaļas laikā pretinieki sadeldēja līdz trijiem. ''Basketbols ir izrāvienu spēle. Katra no komandām veiks savus izrāvienus mača laikā,'' par pirmajā puslaikā novēroto teica Klavels, kurš gan piebilda, ka ''Prometey'' šo maču uzvarējis ar darbību aizsardzībā. ''Mums bija jāspēlē kā komandai. Šajā sezonas brīdī tieši ar aizsardzību uzvarēsim spēles - šajā līgā katra komanda prot gūt punktus uzbrukumā.'' Kopumā izdevās piespiest pretiniekus kļūdīties veselas 17 reizes, kamēr paši pieļāva tikai deviņas.

''Laba regulārās sezonas otrā puse, kurā palikām nepārspēti,'' par aizvadīto regulāro turnīru Eirokausā teica Puertoriko basketbolists. Viņš arī uzsvēra, ka ieņemt pirmo vietu grupā ir patīkami, taču klubā ir krietni augstāks mērķis. ''Uzvara grupā neko nenozīmēs, ja neaizspēlēsimies līdz pašam galam un neuzvarēsim turnīrā. Ļoti labi zinām, ka ''play-off'' mūs nekas viegls negaida, taču ticu, ka varam uzvarēt.'' Astotdaļfinālā vienībai pretī stāsies B grupas astotās vietas ieguvēja Hamburgas ''Tower'', ko viens no ''Prometey'' līderiem vērtēja ar pieklājības frāzēm. ''Noteikti, būs grūta spēle - tā ir laba komanda.''

Uzvaras gadījumā astotdaļfinālā nākamajā kārtā ''Prometey'' spēkotos pret pāra ''Promitheas'' pret ''JL Bourg'' uzvarētāju un arī šī spēle notiktu Rīgā. Ja arī vienība tiks pāri ceturtdaļfinālam barjerai, tad pusfinālā tai pretī stātos viena no šīm četrām komandām - ''Ratiopharm'', ''Buducnost'', ''Turk Telekom'' vai ''Brescia''. Arī pusfināls visdrīzāk tiktu aizvadīts Latvijas galvaspilsētā. Jāatgādina, ka Eirokausa uzvarētāja iegūst automātisku ceļazīmi uz klubu spēcīgāko turnīru Eiropā - Eirolīgu.

ULEB Eirokausa 1/8 fināla pāri

PārisDatums
Prometey - Towers11.04
Promitheas - JL Bourg11.04
Ratiopharm - Buducnost11.04
Turk Telekom - Brescia11.04
Gran Canaria - Bursaspor11.04
Lietkabelis - Paris11.04
Telaviv Hapoel - Umana Reyer11.04
Joventut - Lions11.04

Rolands Šmits. Foto: Žalgiris
12

"Monaco" iepirkumu sarakstā ierakstīts Šmita uzvārds

ULEB Eirolīgas pamatturnīrā trešo vietu ieņēmusī AS "Monaco" starp potenciālajiem nākamās sezonas sastāva papildinājumiem noskatījusi Latvijas izlases basketbolistu Rolandu Šmitu, vēsta itāļu portāls "Sportando".
Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
1

Eirolīgā sāksies "play-off": "Real" un "Panathinaikos" pret pārspēļu uzvarētājām

Šovakar ULEB Eirolīgā sāksies ceturtdaļfinālu izspēle. Madrides "Real" cīnīsies pret citu Spānijas komandu "Baskonia", kamēr "Panathinaikos" uzņems Telavivas "Maccabi".
Metjū Kostello starp Torniki Šengeliju un Danielu Heketu. Foto: Baskonia
17

Lielisks sezonas sākums, briesmīgas beigas: "Virtus" netiek Eirolīgas ceturtdaļfinālā

ULEB Eirolīgas sezona ar zaudējumu otrajā pārspēlē noslēgusies Lukas Banki trenētajam un Riharda Lomaža pārstāvētajam Itālijas basketbola klubam Boloņas "Virtus", kas izbraukumā ar 77:89 piekāpās Vitorijas "Baskonia".