Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

NBA spēlējušais "Žalgira" centrs Loverņs pēc 10 gadu pauzes atgriežas dzimtenē

NBA spēlējušais "Žalgira" centrs Loverņs pēc 10 gadu pauzes atgriežas dzimtenē
Žofrē Loverņs. Foto: 15min.lt/Scanpix

Francijas čempionvienība ASVEL pavēstījusi par vēl viena pieredzējuša franču basketbolista atgriešanos mājās – Villerbannas komandai pievienojies nepilnu 31 gadu vecais centrs Žofrē Loverņs, kurš līgumu parakstījis uz trim sezonām.

Nacionālajā basketbola asociācijā Loverņs spēlēja no 2015. līdz 2018. gadam, Denveras "Nuggets", Oklahomsitijas "Thunder", Čikāgas "Bulls" un Sanantonio "Spurs" rindās aizvadot 208 spēles, sākumsastāvā ejot 18 mačos un vidēji 13,6 minūtēs tiekot pie 5,6 punktiem un 3,8 atlēkušajām bumbām. Pēc tam divas sezonas viņš spēlēja Stambulas "Fenerbahce", bet iepriekšējās divas – Kauņas "Žalgirī".

Pirmajā sezonā Kauņas klubā Loverņs Eirolīgā 32 spēlēs izcēlās ar vidēji 10,7 punktiem, 5,6 atlēkušajām bumbām, 1,5 rezultatīvām piespēlēm un 1,6 kļūdām, taču pleca savainojuma dēļ izlaida lielu daļu iepriekšējās sezonas, Eirolīgā 13 mačos un vidēji 15,3 minūtēs sakrājot 8,3 punktus un 3,4 atlēkušās bumbas. Pirms NBA posma viņš spēlēja arī Spānijas "Valencia", Serbijas "Partizan" un Krievijas "Khimki", bet profesionālo karjeru sāka Francijas "Elan Chalon".

Pagājušajā Eirolīgas sezonā ASVEL un "Žalgiris", kur karjeru turpinās latviešu garais spēlētājs Rolands Šmits, finišēja pēdējās divās vietās. Francijas čempione paziņoja, ka līdz ar Loverņa pievienošanos komandas komplektācija ir noslēgusies. Iepriekš ASVEL pievienojās 35 gadus vecais Stambulas "Fenerbahce" aizsargs Nando De Kolo, kurš dzimtenē nav spēlējis pat 13 gadus. Pievienojies arī 12 spēles Memfisas "Grizzlies" aizvadījušais franču uzbrucējs Ivs Pons, no Strasbūras atgriezies spēka uzbrucējs Amins Nuā, bet leģionāru tirgū iegūti trīs spēlētāji – Beļģijas izlases saspēles vadītājs Retins Obasohans no Jeruzalemes "Hapoel" un amerikāņu aizsargi Pārkers Džeksons-Kārtraits (Bonnas "Telekom Baskets") un Džona Metjūzs (Vloclavekas "Anwil").

Izmantotie resursi:
https://ldlcasvel.com/joffrey-lauve...


Ife Lundbergs pret Vaņu Marinkoviču. Foto: imago images/Scanpix

Banki ''Virtus'' vai ''Baskonia'': Vitorijā noskaidros Eirolīgas play-off dalībnieci

Šovakar pulksten 21.30 Spānijas pilsētā Vitorijā tiks aizvadīta izšķirošā ULEB Eirolīgas pārspēļu jeb play-in spēle starp vietējo ''Baskonia'' un Lukas Banki trenēto un Riharda Lomaža pārstāvēto Boloņas ''Virtus''. Uzvarētāja tiks pie astotās vietas izslēgšanas spēļu bildē un ceturtdaļfināla dueļa pret pašreizējo čempioni Madrides ''Real''. Mača translācija kanālā ''Go3 Sport 1''.
Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.
Kemnicas "Niners" basketbolists Kaza Kadžemi-Kīns ar bumbu. Foto: FIBA

FIBA Eiropas kausa pirmajā finālspēlē pārliecinoši uzvar Vācijas klubs

Savam pirmajam lielajam titulam pietuvojusies Kemnicas "Niners", FIBA Eiropas kausa fināla pirmajā kaujā savā laukumā ar 85:74 pārspējot Stambulas "Bahçeşehir Koleji".