Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Pangoss atgriežas Eirolīgā un noslēdz divu gadu līgumu Milānā

Pangoss atgriežas Eirolīgā un noslēdz divu gadu līgumu Milānā
Kevins Pangoss (no kreisās). Foto: USA Today Sports/Scanpix

ULEB Eirolīgas klubs Milānas "Olimpia" noslēdzis divu gadu līgumu ar 29 gadus veco kanādiešu saspēles vadītāju Kevinu Pangosu, kurš pagājušajā sezonā pārstāvēja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu Klīvlendas "Cavaliers".

Kevins Pangoss uz Eiropu pārcēlās 2015. gadā, pievienojoties Spānijas klubam "Gran Canaria". Pierādījis sevi kā viens no komandas līderiem, viņš gadu vēlāk devās uz Lietuvu un kļuva par Kauņas "Žalgira" saspēles vadītāju. Otrajā gadā pie Šarūna Jasikēviča kanādietis iemeta 12,7 punktus un atdeva 5,9 piespēles, palīdzot "Žalgirim" sasniegt Final Four. Pangoss tika iekļauts Eirolīgas sezonas otrajā simboliskajā izlasē.

Turpinājumā Pangoss devās uz Barselonu, bet 2020. gadā pievienojās Sanktpēterburgas "Zenit", kuras rindās guva 13,5 punktus, atdeva 6,7 piespēles un tika iekļauts Eirolīgas sezonas simboliskajā izlasē. Pērn Pangoss devās uz NBA un parakstīja līgumu ar Klīvlendas "Cavaliers", komandas rindās aizvadot 29 spēles.

Tagad Pangoss ar divu gadu līgumu pievienojies Milānas "Olimpia", kas pagājušajā regulārajā sezonā Eirolīgā ieņēma trešo vietu, bet playoff pirmajā kārtā atzina topošās čempiones Stambulas "Anadolu Efes" pārākumu.

Jāpiezīmē, ka Pangoss nonācis sarežģītā situācijā. Viņš 23. februārī noslēdza divu gadu līgumu ar Maskavas CSKA, bet dienu vēlāk sākās Krievijas izraisītais karš Ukrainā, kā dēļ saspēles vadītājs nevēlas pārstāvēt CSKA. Maskavas klubs, kas izslēgts no Eirolīgas, gatavs tiesāties ar Pangosu.

Savukārt cita Itālijas komanda Boloņas "Virtus" noslēgusi divu gadu līgumu ar spēka uzbrucēju Šemi Odželeju, kurš karjerā aizvadījis 284 spēles NBA. Pagājušo sezonu viņš sāka Milvoki "Bucks" rindās, bet vēlāk pārcēlās uz Losandželosas "Clippers", kur desmit mačos vidēji laukumā pavadīja desmit minūtes, guva 4,1 punktu un izcīnīja 1,6 atlēkušās bumbas.

Izmantotie resursi:
https://www.olimpiamilano.com/en/ke...
https://basketnews.com/news-175788-...
https://www.virtus.it/news/semi-oje...


Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.
Kemnicas "Niners" basketbolists Kaza Kadžemi-Kīns ar bumbu. Foto: FIBA

FIBA Eiropas kausa pirmajā finālspēlē pārliecinoši uzvar Vācijas klubs

Savam pirmajam lielajam titulam pietuvojusies Kemnicas "Niners", FIBA Eiropas kausa fināla pirmajā kaujā savā laukumā ar 85:74 pārspējot Stambulas "Bahçeşehir Koleji".
Džabari Pārkers ar bumbu pret Zeku Līdeju. Foto: AFP/Scanpix

''Barcelona'' pagarina līgumu ar bijušo NBA drafta otro numuru Pārkeru

Spānijas ACB līgas un ULEB Eirolīgas grands ''Barcelona'' pavēstījis par līguma pagarināšanu ar kādreizējo NBA drafta otro numuru Džabari Pārkeru līdz 2026. gadam.