Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

CSKA arī otrajā spēlē uzveic "Loko" un nonāk uzvaras attālumā no VTB fināla

CSKA arī otrajā spēlē uzveic "Loko" un nonāk uzvaras attālumā no VTB fināla
Milošs Teodosičs
Foto: VTB League

Svētdien VTB Vienotās Basketbola līgas jeb Krievijas atklātā čempionāta otrajā pusfināla sērijas spēlē Maskavas CSKA savā laukumā ar rezultātu 84:71 pieveica Krasnodaras "Lokomotiv Kuban", sērijā līdz trim uzvarām izvirzoties vadībā ar 2-0.

Atšķirībā no pirmās spēles šī bija mazāk rezultatīva, "Loko" daudz izmantoja presingu pa visu laukumu, un kontroli CSKA pārņēma vien trešās ceturtdaļas izskaņā, kad trāpīja deviņus no desmit soda metieniem, bet no tālienes precīzi meta Ņikita Kurbanovs un Nando De Kolo. "Loko" pieļāva 19 kļūdas, bet CSKA meta trīspunktniekus ar 52% precizitāti (13/25) un svinēja uzvaru ar rezultātu 84:71.

Rezultatīvākais CSKA rindās ar 20 punktiem bija Milošs Teodosičs, kurš trāpīja četrus no sešiem izmestajiem tālmetieniem. 16 punktus pievienoja Nando De Kolo, bet 13 punkti un četras rezultatīvas piespēles Ņikitam Kurbanovam. "Lokomotiv" labā 24 punktus sameta Raiens Brokofs - austrālietis iemeta piecus no deviņiem trīspunktniekiem.

Sērijā rezultāts nu kļuvis 2-0 CSKA labā, un "armijniekiem" atlicis izcīnīt vienu uzvaru, lai iesoļotu finālā devīto reizi deviņos līgas pastāvēšanas gados. Nākamais mačs trešdien paredzēts Krasnodarā.

Septiņkārtējai līgas čempionei, tai skaitā pēdējās piecas sezonas pēc kārtas, finālā būs jātiekas ar Maskavas apgabala "Khimki" un Jāņa Timmas pārstāvētās Sanktpēterburgas "Zenit" dueļa uzvarētāju. Arī tai sērijā rezultāts 2-0 "Zenit" labā.


Andrea Trinkjēri un Rolands Šmits. Foto: BC Žalgiris Kaunas
2

Žurnālists: Trinkjēri tuvojoties sadarbības turpināšanai ar Kauņas ''Žalgiris''

Lietuviešu basketbola žurnālists Donāts Urbons vēstī, ka itāļu speciālists Andrea Trinkjēri esot tuvu līguma pagarināšanai ar Lietuvas basketbola flagmani Kauņas ''Žalgiris'', ko pārstāv arī Rolands Šmits.
Kitija Laksa un Kamija Smola 2024. gada 14. aprīlī. Foto: EuroLeague Women
15

Kitija Laksa – Eirolīgas čempione

Stambulas "Fenerbahce" basketbolistes (16-2) svētdien, 14. aprīlī, Mersinā uzvarēja "Villeneuve d`Ascq" (11-8) ar 106:73 un otro gadu pēc kārtas triumfēja FIBA Eirolīgā. Kitija Laksa nopelnīja pirmo titulu. Prāgas USK bronzas spēlē sagrāva "Mersin" – 95:67.
Emma Mēsemana 2024. gada 13. aprīlī. Foto: EuroLeague Women
2

Neatkārtojamā Emma Mēsemana – divkārtēja Eirolīgas vērtīgākā spēlētāja

Beļģijas superzvaigzne Emma Mēsemana otro gadu pēc kārtas atzīta par sezonas vērtīgāko spēlētāju FIBA Eirolīgā basketbolā sievietēm, sestdien, 13. aprīlī, informēja turnīra rīkotāji.