Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

''Barcelona'' pārspēj ''Zenit''; CSKA dominē trešajā ceturtdaļā un kā pirmā iekļūst Final 4

''Barcelona'' pārspēj ''Zenit''; CSKA dominē trešajā ceturtdaļā un kā pirmā iekļūst Final 4
Vils Klaiberns. Foto: ZUMAPRESS/Scanpix

ULEB Eirolīgas ceturtdaļfināla trešajā spēlē Rolanda Šmita pārstāvētā ''Barcelona'' izbraukumā Sanktpēterburgā ar 78:70 apspēlēja vietējo ''Zenit''. Spānijas superklubs izvirzījās vadībā sērijā ar 2:1, nonākot viena panākuma attālumā no Final 4. Maču klātienē apmeklēja vairāk nekā pieci tūkstoši līdzjutēju. Tikmēr Stambulā Jāņa Strēlnieka pārstāvētā CSKA aizvadīja lielisku trešo ceturksni un sakāva ''Fenerbahce'' ar 85:68, kā pirmie iekļūstot starp turnīra labākajām četrām komandām.

Rolands Šmits jau pirmajā puslaikā nospēlēja vairāk nekā vidēji pirmajās divās spēlēs kopā - 13:02 minūtes. Kopā latvietis nospēlēja 19:21 minūtes. Šmits punktus neguva, aizmetot garām pa vienam divpunktniekam un trejacim, taču izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, kas bija otrs labākais rādītājs komandā. Atlētiskajam uzbrucējam arī trīs personīgās piezīmes un lietderības koeficients mīnus viens.

Pagājušajā nedēļā komandas aizvadīja spēles Barselonā. Pirmajā mačā pārsteigumu sarūpēja ''Zenit'', uzvarot ar 76:74, bet otrajā spēlē ''Barcelona'' izdevās pagarinājumā revanšēties ar 81:78. Krievijas komanda bija vienīgā ULEB Eirolīgā, kurai izslēgšanas turnīra pirmajās spēlēs izdevās triumfēt izbraukumā.

Ceturtdaļfināla trešā spēle iesākās ļoti nervozi un mazrezultatīvi. Tāpat mača sākumā aktīvāk darbojās iepriekšējās spēlēs klusējušais Nikola Mirotičs, bet ''Zenit'' komanda balstījās uz Aleksa Poitresa rezultatīvo sniegumu. Spēles pirmajās 20 minūtēs viesi aktīvi pieskatīja Kevinu Pangosu, regulāri pret viņu aizsardzībā sūtot divus cilvēkus, savukārt Barselonas rindās nekļūdīgi no distances turpināja mest Kails Kuričs. Otrajā ceturksnī pilno tribīņu uz priekšu dzītie ''Zenit'' iekrāja septiņu punktu pārsvaru, ko gan ''Barcelona'' izdevās atspēlēt, puslaika pārtraukumā dodoties ar viena punkta pārsvaru.

Trešais ceturksnis pagalam neveiksmīgs padevās mājiniekiem, kuri ceturtdaļas otrajā pusē vairāk nekā divas minūtes punktus neguva, bet ''Barcelona'' padevās izrāviens. Spānijas superklubs panāca lielāko pārsvaru mačā plus desmit, taču līdz ar trešās desmitminūtes beigu signālu Billijs Beirons trāpīja trejaci, samazinot Sanktpēterburgas kluba deficītu līdz četriem punktiem. Amerikāņu aizsargs arī noslēdzošās ceturtdaļas ievadā trāpīja trīspunktnieku, pēc kā minūtes pārtraukumu pieprasīja ''Barcelona'' stūrmanis Šarūns Jasikēvičs. Pēc sapulces vēl vienu izrāvienu vienpersoniski nokārtoja Nikola Mirotičs, atjaunojot septiņu punktu pārsvaru Spānijas komandai. ''Zenit'' negrasījās padoties un divas minūtes līdz pamatlaika izskaņai atradās vien četru punktu atstatumā no spēcīgās pretinieces. Sarūpēt vēl intriģējošāku galotni mājiniekiem neļāva rezultatīvais Brendons Deivīss un Korija Higinsa precīzie soda metieni. ''Barcelona'' izcīnīja svarīgu otro uzvaru ceturtdaļfināla sērijā ar 78:70 (16:16, 18:17, 21:18, 23:19) - līdz šim vispārliecinošākais panākums šajā pārī.

Brendons Deivīss bija uzvarētāju rezultatīvākais spēlētājs un labākais cīnītājs par bumbām - 22 punkti un astoņas atlēkušās bumbas. Savukārt 16 punktus pievienoja Korijs Higinss. ''Zenit'' komandā Billijs Beirons atzīmējās ar 19 punktiem, Vils Tomass sakrāja desmit punktus un deviņas bumbas zem groziem, bet pirmo spēļu varonis Pangoss iemeta desmit punktus un pieļāva sešas kļūdas.


Tikmēr spēlē, kas sākās 45 minūtes vēlāk, latviešu aizsarga Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Maskavas CSKA kā pirmā iekļuva ULEB Eirolīgas Final 4. Krievijas superklubs ar 85:68 (17:24, 27:15, 27:11, 14:18) sagrāva Stambulas ''Fenerbahce'' un triumfēja visā sērijā ar 3:0.

Jānis Strēlnieks spēli uzsāka pamatpieciniekā un 2:25 minūšu laikā aizmeta garām vienīgo divpunktu metienu, divreiz pārkāpa noteikumus un sakrāja lietderību mīnus trīs. Latvietis gan iedzīvojās savainojumā, pēc kura mačā neatgriezās, taču turpināja vērot spēli no rezervistu soliņa.

Maču ar 12:0 izrāvienu sāka Stambulas komanda, kuras rindās atgriezās efektīgais čehu basketbolists Jans Veselijs. CSKA visai ātri atguvās, bet otrajā ceturksnī paši veica izrāvienu un, dodoties puslaikā, jau atradās vadībā. Par spēles un visas sērijas izšķirošo kļuva trešā desmitminūte, kuru Krievijas grands iesāka ar 14 bezatbildes punktiem. Tāpat ceturkšņa ievadā pirmo reizi no mača izraidīts tika Jans Veselijs, kurš bija neapmierināts ar tiesnešu darbu. Bezpalīdzīgā ''Fenerbahce'' pirms izšķirošās ceturtdaļas bija 21 punkta iedzinējos un nemaz necentās atspēlēties. Laukumā tika sūtīti vairāki tālākie rezervisti - turku basketbolisti un jaunie spēlētāji. CSKA nosargāja lielo pārsvaru un noslēdza ceturtdaļfināla sēriju bez zaudējumiem.

2019. gada Final 4 vērtīgākais spēlētājs Vils Klaiberns uzvarētāju rindās aizvadīja karjeras rezultatīvāko maču Eirolīgā, gūstot 34 punktus un savācot septiņas atlēkušās bumbas. 22 punkti dāņu basketbolistam Gabrielam Lundbergam. Savukārt zaudētājiem tikpat, cik Lundbergs, sameta Nando De Kolo.


ULEB Eirolīgas sezonu izdevās pagarināt arī Minhenes ''Bayern'' - bavārieši mājās ar 85:79 (23:9, 16:26, 25:16, 21:28) uzvarēja Milānas ''Olimpia'' un samazināja deficītu ceturtdaļfināla sērijā līdz 1:2.

Vācijas komanda apņēmīgumu uzvarēt demonstrēja jau no pirmajām spēles minūtēm. Otrajā ceturksnī gan iekrātais pārsvars tika izlaists. Pēc pārtraukuma nekavējoties izšķirošo izrāvienu veica Andrea Trinkjēri komanda, ceturtdaļu uzsākot ar 14:0 izrāvienu. Milānas vienība vēl centās sadeldēt deficītu, taču tuvāk par pieciem punktiem neizdevās tikt.

Lielisks Bavārijas komandas rindās bija Vladimirs Lučičs, kurš guva 27 punktus - 12 no tiem trešajā ceturtdaļā, kā arī uzstādīja personīgo rekordu vienā spēlē gūtajos punktos Eirolīgā. Veids Boldvins un Pols Zipsers pievienoja pa 11. ''Olimpia'' vienībā produktīvākais sniegums Malkolmam Deleinijam - 18 punkti, bet 11 sameta Serhio Rodrigess un Šeivons Šīldss.

ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālu spēles

Pāris1. spēle2. spēle3. spēle4. spēle*5. spēle*
Anadolu Efes - Real90:6391:6876:8029.04.04.05.
Olimpia - Bayern79:7880:6985:7930.04.04.05.
CSKA - Fenerbahce92:7678:6785:68--
Barcelona - Zenit74:7681:7878:7030.04.04.05.

* - ja nepieciešams


, 2021-04-29 07:42, pirms 3 gadiem
LV basketbolisti riktīgi plosās!. Kurucs vicina dvieļus,Bertāns plivinu visu garam,KP un Strelnieks tromējās,vienīgi Timma drāž,bet ne basi.
Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.
Kemnicas "Niners" basketbolists Kaza Kadžemi-Kīns ar bumbu. Foto: FIBA

FIBA Eiropas kausa pirmajā finālspēlē pārliecinoši uzvar Vācijas klubs

Savam pirmajam lielajam titulam pietuvojusies Kemnicas "Niners", FIBA Eiropas kausa fināla pirmajā kaujā savā laukumā ar 85:74 pārspējot Stambulas "Bahçeşehir Koleji".
Džabari Pārkers ar bumbu pret Zeku Līdeju. Foto: AFP/Scanpix

''Barcelona'' pagarina līgumu ar bijušo NBA drafta otro numuru Pārkeru

Spānijas ACB līgas un ULEB Eirolīgas grands ''Barcelona'' pavēstījis par līguma pagarināšanu ar kādreizējo NBA drafta otro numuru Džabari Pārkeru līdz 2026. gadam.