Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Bauermans kritizē darba apstākļus "Krasny Oktyabr", klubā nepaliks

Bauermans kritizē darba apstākļus "Krasny Oktyabr", klubā nepaliks
Dirks Bauermans
Foto: AFP/Scanpix

Vāciešu speciālists Dirks Bauermans savas valsts medijos atklājis, ka neturpinās darbu VTB Vienotās līgas krievu klubā Volgogradas "Krasny Oktyabr", kam pievienojās pagājušā gada oktobrī. Bauermans pastāstījis par neērtajiem un dīvainajiem darba apstākļiem Volgogradā.

"Krasny Oktyabr" kluba vadība sezonas sākumā pēc neveiksmīgiem rezultātiem atbrīvoja galveno treneri Valentīnu Beresņevu, bet jau nākamajā nedēļā paziņoja par slavenā Dirka Bauermana nolīgšanu. 57 gadus vecā vācieša vadībā "Krasny Oktyabr" ar deviņām uzvarām 30 spēlēs palika 12. pozīcijā VTB līgas noslēguma tabulā. ULEB Eiropas kausā komanda izcīnīja deviņas uzvaras 16 mačos, tomēr netika tālāk par "Last32" turnīru jeb otro kārtu.

Neraugoties uz visai pieticīgajiem rezultātiem, kluba vadība piedāvājusi Bauermanam turpināt sadarbību, tomēr bijušais Vācijas un Polijas izlašu treneris no šādas iespējas atteicies. Sarunā ar "Bild" Bauermans kritizējis kluba vadību un prezidentu Dmitriju Gerasimenko, kura vadības stils un paša spēlēšana komandā traucējusi normālai darba norisei.

Bauermans kritizēja arī kluba arēnu, kas esot ļoti veca, kā arī faktu, ka galvenajam trenerim neesot savas darba telpas, līdz ar to pretinieku izpēte notikusi dzīvoklī pie virtuves galda. Pie komforta pieradušais Bauermans arī sūdzējās par neērtajiem ceļošanas apstākļiem.

Tiesa, Bauermanam palicis labs iespaids par cilvēkiem, silto uzņemšanu un nav nekādu pretenziju pret klubu finansiālajā ziņā - viss esot samaksāts.

Bauermans trenera karjeru sāka 1989. gadā un strādājis gan Vācijā, gan Grieķijā, Beļģijā un Lietuvā. Ar Vācijas izlasi Bauermans izcīnījis 2005. gada Eiropas sudrabu. Četras reizes Bauermans atzīts par Vācijas gada labāko treneri, bet Vācijas čempiontitulus izcīnījis deviņas reizes ar diviem dažādiem klubiem - Leverkūzenes "Bayer" un Bambergas "Brose Baskets".

Izmantotie resursi:
Ex-Basketball-Nationaltrainer Dirk Bauermann:...


, 2015-04-27 17:54, pirms 9 gadiem
uz VEF!
, 2015-04-27 18:19, pirms 9 gadiem
v5_karstgalvis rakstīja: uz VEF!
Slikti jau nebūtu, domāju, ka labi mūsu jaunos mācītu....
, 2015-04-27 18:29, pirms 9 gadiem
Mazurs nekads jaunais jau nu nav..
, 2015-04-27 20:51, pirms 9 gadiem
Tas, ko viņš teica par Krasny Oktjabr, manuprāt precīzi atspoguļo Krievijas ikdienu. Švaks, nolaists, bet cilvēki (vismaz, cik es pats esmu bijis Pēterburgā un Maskavā) ir laipni un atsaucīgi, lai kāda tā mentalitāte arī nebūtu. Par čuhņu, Sibīrijām un Tatarstānām gan grūti spriest, tur drošvien citādi...
, 2015-04-27 21:20, pirms 9 gadiem
Vietā teiciens - Krieviju ar prātu nesaprast.
Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.
Kemnicas "Niners" basketbolists Kaza Kadžemi-Kīns ar bumbu. Foto: FIBA

FIBA Eiropas kausa pirmajā finālspēlē pārliecinoši uzvar Vācijas klubs

Savam pirmajam lielajam titulam pietuvojusies Kemnicas "Niners", FIBA Eiropas kausa fināla pirmajā kaujā savā laukumā ar 85:74 pārspējot Stambulas "Bahçeşehir Koleji".
Džabari Pārkers ar bumbu pret Zeku Līdeju. Foto: AFP/Scanpix

''Barcelona'' pagarina līgumu ar bijušo NBA drafta otro numuru Pārkeru

Spānijas ACB līgas un ULEB Eirolīgas grands ''Barcelona'' pavēstījis par līguma pagarināšanu ar kādreizējo NBA drafta otro numuru Džabari Pārkeru līdz 2026. gadam.