Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Lietuvas basketbolisti pamet Krievijas vadošos klubus

Lietuvas basketbolisti pamet Krievijas vadošos klubus
Marjus Grigonis. Foto: VTB līga

Lietuvas basketbola ziņu portāls Basketnews.lt vēsta, ka vairāki Lietuvas basketbolisti pieņēmuši lēmumu atstāt viņu pārstāvētās Krievijas komandas.

Vakardien medijos parādījās vēstis, ka no Maskavas CSKA pametis Gruzijas basketbolists Tornike Šengelija, kurš publiski pauda atbalstu Ukrainai pēc Krievijas armijas iebrukuma neatkarīgās kaimiņzemes teritorijā. Šengelija savus sociālo tīklu profilu attēlus nomanījis pret Ukrainas karoga foto.

Šodien par to, ka Lietuvas basketbolisti nolēmuši doties prom no Krievijas klubiem, vēsta Basketnews.lt, norādot ka Maskavas CSKA rindas pametot Marjus Grigonis, kurš aizvadītajā vasarā noslēdza trīs gadu līgumu ar sarkanarmiešiem.

No Sanktpeterburgas "Zenit" prom dodas lietuviešu duets Mindaugs Kuzminsks un Artūrs Gudaitis. Piektdien "Zenit" komanda izplatīja paziņojumu ar klasisko frāzi "nejaukt sportu ar politiku", uz ko kodolīgi atbildēja Viļņas pilsētas mērs Remigijus Šimašius.

beigt tīrs kods;

Savukārt Lietuvas izlases galvenais treneris Kazis Maksvītis devies prom no "Perma" komandas, kurā lietuviešu speciālists trenēja Latvijas izlases basketbolistu Mareku Mejeri. Kā vēsta lietuviešu portāls, pēdējās dienās augstāk minētie Lietuvas basketbola pārstāvji konsultējušies ar saviem aģentiem, Eirolīgas spēlētāju arodbiedrību, pašu Eirolīgu un FIBA par to kā pārtraukt spēkā esošos līgumus ar krievu komandām. Tomēr vēl pirms jautājuma juridiskas atrisināšanas, Grigonis, Kuzminsks, Gudaitis un Maksvītis lēmuši par Krievijas atstāšanu.

Šosezon Vienotās basketbola līgas turnīrā jeb Krievijas atklātajā čempionātā krievu komandās spēlējuši divi Latvijas basketbolist Mareks Mejeris un Rolands Freimanis, kuri attiecīgi spēlē "Parma" un "Nizny Novgorod" rindās. Savukārt Krievijas Superlīgā jau vairākas sezonas produktīvi spēlējis Artjoms Butjankovs. Roberta Štelmahera trenētā Igaunijas komanda "Kalev/Cramo" īsi pēc kara sākuma pavēstīja par izstāšanos no Krievijas līgas, bet īsu brīdi vēlāk to veica arī poļu komanda "Stelmet Zelona Gora".


, 2022-02-27 14:38, pirms 2 gadiem
Bravo! Malači!
, 2022-02-27 14:40, pirms 2 gadiem
Visu cieņu leišiem...ko latvieši pauzē?
, 2022-02-27 14:40, pirms 2 gadiem
Gaidam arī mūsējos.
, 2022-02-27 14:42, pirms 2 gadiem
Русский корабль, иди нахуй
, 2022-02-27 14:50, pirms 2 gadiem
ziemeļi rakstīja: Visu cieņu leišiem...ko latvieši pauzē?
Mūsu basketbola žurnālisti arī pauzē, sen jau varēja pajautāt.
, 2022-02-27 14:53, pirms 2 gadiem
Nu re. Gaidu tādu pašu ziņu par Mareku Mejeru un Rolandu Freimani.
, 2022-02-27 15:40, pirms 2 gadiem
Vēl ganjau lietuviešiem prom ies arī Juskevičus un Žukauskas no Parma
, 2022-02-27 15:43, pirms 2 gadiem
Russkij karabļ iģī nākui!
, 2022-02-27 15:52, pirms 2 gadiem
Jap, gaidām no LV spēlētājiem to pašu...

Jo nav jau tā, ka palikšana kaut ko dos. Ar katru dienu, paliekot RU klubos, moralkas un viss pārējais būs lielāks nekā finansiālie zaudējumi.

P.S. Vajadzētu sporta fanu aprindās un kultūras kanonā pilnā mērā atgriezt ''Putin huilo''.
, 2022-02-27 15:56, pirms 2 gadiem
AB rakstīja: Nu re. Gaidu tādu pašu ziņu par Mareku Mejeru un Rolandu Freimani.
Cerams,ka puikām pietiks saprāta. Un negribu dzirdēt, ka ģimenes jābaro.. Irbem bija nopietns lēmums nespēlēt PSRS, šiem puikām būtu sekundē jāsaprot kā rīkoties un kādi čemodāni jākrāmē
, 2022-02-27 17:35, pirms 2 gadiem
Visu cieņu lietuviešiem.
, 2022-02-27 18:00, pirms 2 gadiem
Bobs Hartlijs:
Maskavā nekas neliecina par karu, ja neskatās ziņu pārraides. Es nodarbojos ar Hokeju un nejaucu Hokeju ar Politiku.
Bobam Hārtlijam jau biļete mājās nopirkta uz 30 aprīli...
Raksts Kanādas Franču portālā:
https://www.lapresse.ca/sports/hock...
, 2022-02-27 18:52, pirms 2 gadiem
Arī psrs laikā Žalgiris pameta psrs čempi un tā rezultātā mīkstie kalev kļuva par čempioniem,bet vef dabūja bronzu,bet kopumā abas komandas bija kremlisti un nodevēji.
, 2022-02-27 19:34, pirms 2 gadiem
coffijs rakstīja: Arī psrs laikā Žalgiris pameta psrs čempi un tā rezultātā mīkstie kalev kļuva par čempioniem,bet vef dabūja bronzu,bet kopumā abas komandas bija kremlisti un nodevēji.
Toreiz jau nebija Putina un Putinisma, un PSRS bija Mūsu Zeme - PSRS!
Edmons Samners pret Nikolo Melli. Foto: Žalgiris Kaunas BC
2

''Žalgiris'' svarīga uzvara pret Milānu ļauj turpināt sapni par pārspēlēm

ULEB Eirolīgas 32. kārtā svarīgu uzvaru savā laukumā izcīnīja Kauņas ''Žalgiris'', kas ar 87:73 pieveica Milānas ''Olimpia''.
"Bilbao Basket" aizsargs Alekss Renfro Kemnicas "Niners" basketbolistu ielenkumā. Foto: FIBA

Eiropas kausa pusfināls: Vācijas klubs atspēlējas no -14 un Basku Zemē satriec "Bilbao"

FIBA Eiropas kausa izcīņā šovakar tika aizvadītas pirmās pusfināla cīņas, pārliecinošu uzvaru izcīnot Kemnicas "Niners", bet pašā galotnē panākumu gūstot Varēzes komandai.
Veids Boldvins. Foto: EPA/Scanpix

Eirolīgas kārtas ievadā ''Maccabi'' pārliecinoši uzveic Valensiju

ULEB Eirolīgas 32. kārtas pirmajā spēlē Telavivas ''Maccabi'' Belgradā ar 95:80 droši apspēlēja Spānijas klubu ''Valencia''.