Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Boloņas "Virtus" palielina budžetu līdz 18 miljoniem un aizvien cer uz Eirolīgu

Boloņas "Virtus" palielina budžetu līdz 18 miljoniem un aizvien cer uz Eirolīgu
Milošs Teodosičs. Foto: eurocupbasketball.com

Ambiciozais Itālijas basketbola klubs Boloņas "Virtus" jaunajā sezonā palielinās savu budžetu par 20% un kluba vadība aizvien cer uz vietu Eirolīgā un komandas sastāvu komplektē tā, lai tas būtu konkurētspējīgs arī Eiropas prestižākajā klubu turnīrā.

Aizvadītajā sezonā "Virtus" bija labākā komanda A sērijā, taču sezona netika pabeigta un čempions netika izsludināts. Savukārt ULEB Eirokausā izcīnīja 12 uzvaras un piedzīvoja četras neveiksmes, bet ceturtdaļfinālā bija jātiekas ar "Monaco", taču sezona tika izbeigta priekšlaikus.

Kluba izpilddirektors Luka Baraldi atklājis, ka nākamajā sezonā kluba budžets ekonomiskās krīzes dēļ netiks samazināts, tieši otrādi - tas no 15 miljoniem eiro tiks palielināts līdz 18 miljoniem eiro. Kluba īpašnieks Masimo Zaneti nolēmis no sava kafijas uzņēmuma "Segafredo" līdzekļiem segt gan nepabeigtās sezonas nenokārtotās saistības, gan palielināt pieejamos līdzekļus jaunajai sezonai.

Komandas sastāvā nepaliks Frenks Geinss, Devins Mārbls, Davids Korno un Markoss Delia. No ārzemniekiem aizvien ierindā būs abi Serbijas izlases aizsargi Milošs Teodosičs un Stefans Markovičs, amerikāņu uzbrucējs Kails Vīmss, amerikāņu centri Vinss Hanters un Džulians Gembls. Baraldi atklājis, ka klubs meklē vēl vienu aizsargu: "Gribam augsta līmeņa spēlētāju, taču neizveidojot pārāk augstas gaidas no līdzjutēju puses. Neparakstīsim vēl vienu divu līdz piecu miljonu spēlētāju, mums jau ir sava superzvaigzne Milošs Teodosičs."

Lai gan Eirolīga jau izziņoja, ka nākamajā sezonā dalībnieku sastāvs paliks nemainīgs, "Virtus" būšot gatavībā, ja tomēr vieta Eiropas prestižākajā klubu turnīrā atbrīvosies. "Joprojām ticam, ka mums ir iespējas. Gaidām jaunumus. Spēlēsim Eirokausā, bet būvējam komandu, kas būtu konkurētspējīga arī Eirolīgā," sacīja Baraldi.

Iepriekš arī Milānas "Olimpia" vadība norādīja, ka jaunajā sezonā budžets netiks samazināts, bet gan saglabāts šīs sezonas līmenī. Franču medijs "L’ Equipe" novembrī vēstīja, ka Milānai šosezon bija piektais lielākais budžets Eirolīgā - ap 31 miljonu eiro. Ja jaunajā sezonā saglabātos visu klubu budžeti iepriekšējā līmenī, "Virtus" ar 18 miljoniem būtu 11. turīgākais starp Eirolīgas klubiem. Teodosiča alga Boloņā esot ap diviem miljoniem eiro sezonā, bet ar vērā ņemamu bonusu, ja klubs tiek pie vietas Eirolīgā. Serbu aizsargam līgums ar klubu ir spēkā vēl uz divām sezonām.

Izmantotie resursi:
https://www.gazzetta.it/


Edmons Samners pret Nikolo Melli. Foto: Žalgiris Kaunas BC
2

''Žalgiris'' svarīga uzvara pret Milānu ļauj turpināt sapni par pārspēlēm

ULEB Eirolīgas 32. kārtā svarīgu uzvaru savā laukumā izcīnīja Kauņas ''Žalgiris'', kas ar 87:73 pieveica Milānas ''Olimpia''.
"Bilbao Basket" aizsargs Alekss Renfro Kemnicas "Niners" basketbolistu ielenkumā. Foto: FIBA

Eiropas kausa pusfināls: Vācijas klubs atspēlējas no -14 un Basku Zemē satriec "Bilbao"

FIBA Eiropas kausa izcīņā šovakar tika aizvadītas pirmās pusfināla cīņas, pārliecinošu uzvaru izcīnot Kemnicas "Niners", bet pašā galotnē panākumu gūstot Varēzes komandai.
Veids Boldvins. Foto: EPA/Scanpix

Eirolīgas kārtas ievadā ''Maccabi'' pārliecinoši uzveic Valensiju

ULEB Eirolīgas 32. kārtas pirmajā spēlē Telavivas ''Maccabi'' Belgradā ar 95:80 droši apspēlēja Spānijas klubu ''Valencia''.