Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

''Panathinaikos'' paraksta līgumu ar Hezonju

''Panathinaikos'' paraksta līgumu ar Hezonju
Mario Hezonja ar bumbu NBA <i>burbulī</i>. Foto: AFP

2015. gada NBA draftā uzreiz pēc Kristapa Porziņģa izvēlētais Mario Hezonja atgriezies Eiropā un pārstāvēs ULEB Eirolīgas klubu Atēnu ''Panathinaikos''. Līgums noslēgts līdz sezonas beigām.

25 gadus vecais horvāts pievienojies grieķu superklubam vien divas dienas pirms ULEB Eirolīgas jaunu spēlētāju pieteikšanas termiņa beigām. Par Hezonjas piesaisti interesi izrādīja arī Rolanda Šmita pārstāvētā ''Barcelona'', kurā pats horvāts reiz spēlējis, bet spāņu klubs respektēja spēlētāja vēlmi spēlēt ''Panathinaikos'', tāpēc no līguma piedāvājuma atturējās. Ziņots, ka ''Barcelona'' 2021. gada vasarā iegūs tiesības Eiropā uz Hezonjas pakalpojumem un gūs ietekmi spēlētāja nākotnes klubu izvēlē.

Mario Hezonja pagājušo sezonu aizvadīja Nacionālajā basketbola asociācijā, pārstāvot Portlendas ''Trail Blazers''. 203 centimetrus garais basketbolists devās laukumā 53 mačos un vidēji guva 4,8 punktus un izcīnīja 3,5 atlēkušās bumbas. Tāpat karjeras laikā horvāts pārstāvējis Orlando ''Magic'' un Ņujorkas ''Knicks''.

Atēnu ''Panathinaikos'' ULEB Eirolīgā ieņem 15. vietu ar deviņām uzvarām un 14 zaudējumiem. Komandai nākamais mačs paredzēts piektdien, kad izbraukumā Berlīnē jāspēkojas pret vietējo ''Alba''. Grieķijas čempionātā Atēnu klubs ir ceturtajā pozīcijā ar desmit uzvarām un diviem zaudējumiem.

Izmantotie resursi:
https://www.eurohoops.net/en/eurole...


, 2021-02-23 06:09, pirms 3 gadiem
Kā tad tā? Kāpēc nav NBA? Pats taču savulaik salīdzināja sevi ar Kobi
Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.
Kemnicas "Niners" basketbolists Kaza Kadžemi-Kīns ar bumbu. Foto: FIBA

FIBA Eiropas kausa pirmajā finālspēlē pārliecinoši uzvar Vācijas klubs

Savam pirmajam lielajam titulam pietuvojusies Kemnicas "Niners", FIBA Eiropas kausa fināla pirmajā kaujā savā laukumā ar 85:74 pārspējot Stambulas "Bahçeşehir Koleji".
Džabari Pārkers ar bumbu pret Zeku Līdeju. Foto: AFP/Scanpix

''Barcelona'' pagarina līgumu ar bijušo NBA drafta otro numuru Pārkeru

Spānijas ACB līgas un ULEB Eirolīgas grands ''Barcelona'' pavēstījis par līguma pagarināšanu ar kādreizējo NBA drafta otro numuru Džabari Pārkeru līdz 2026. gadam.