Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Bertāna un Pasečņika komandā galvenā trenera Plazas vietā stājas Kazamiro

Bertāna un Pasečņika komandā galvenā trenera Plazas vietā stājas Kazamiro
Hoans Plaza. Foto: Coorsur Real Betis

Spānijas ACB līgas komanda Seviļas "Real Betis" vēsta, ka pēc paša lūguma no komandas galvenā trenera amata pildīšanas pienākumiem atbrīvots katalāņu speciālists Hoans Plaza. Viņa vietā pie komandas stūres stājies Luiss Kazimiro.

Seviļas "Real Betis" sezonas sākums nav izdevies tāds kā cerēts. Spānijas čempionātā komanda guvusi tikai divas uzvaras 11 aizvadītajās spēlēs, turnīra tabulā ieņemot pašu pēdējo pozīciju 18. vienību konkurencē. Pēc neizteiksmīgā sezonas sākuma pēc paša iniciatīvas komandas galvenā trenera krēslu atstājis 57 gadus vecais Hoans Plaza.

Pirms sezonas Latvijas izlases kapteinis Dairis Bertāns atzina, ka tieši treneris bijis viens no galvenajiem argumentiem, lai izšķirtos par pievienošanos Seviļas komandai. Bertāns Spānijas čempionātā piedalījies visās 11 komandas spēlēs, vidēji gūstot 7,1 punktu un realizējot 35,4% no saviem tālmetieniem.

Pavisam nesen "Real Betis" sastāvu papildināja centra spēlētājs Anžejs Pasečņiks, kurš pirmajās divās cīņās pierakstījies ar septiņiem punktiem un 4,5 atlēkušajām bumbām vidēji mačā.

Oktobra izskaņā Seviļja pārtrauca sešu zaudētu spēļu sēriju. Tomēr šajā mēnesī atkal sekojušas trīs neveiksmes pēc kārtas, vakardien pirms došanās uz izlasi, Latvijas basketbolistu pārstāvētajai komandai piedzīvojot pamatīgu zaudējumu pret Madrides "Real".

"Real Betis" novēlējusi nu jau bijušajam komandas galvenajam trenerim veiksmi turpmākajās profesionālajās gaitās. Plaza savu debiju Spānijā kā galvenais treneris piedzīvoja tieši pie Madrides "Real" stūres, bet pēcāk trenēja trenēja Seviļjas "Cajasol", kas ir iepriekšējais "Real Betis" nosaukums. Spānijas trenerim sveši nav arī Austrumeiropas klimatiskie apstākļi, jo speciālists strādājis gan ar Kauņas "Žalgiris", gan Sanktpēterburgas "Zenit", pa vidu šīm komandām atgriežoties Spānijā un strādājot pie Malagas "Unicaja" stūres. "Real Betis" vienībai speciālists pievienojās pagājušā gada novembra izskaņā, noslēdzot līgumu pēc sistēmas 1+1, taču pilnu gadu Seviļjā nostrādāt Plazam nesanāca.

Ilgi gan bez galvenā trenera "Real Betis" nepalika, jo jau paziņots, ka par Plazas pēcteci uz komandtiltiņa kļuvis 61 gadu vecais spāņu treneris Luiss Kazimiro. Pasečņikam šis pieredzējušais spāņu treneris ir ļoti labi pazīstams, jo abi sastrādājās laika posmā no 2016. līdz 2018. gadam citā Spānijas čempionāta komadnā "Gran Canaria". Starp Kazimiro audzēkņiem, strādājot Seviļjā, bijis arī Kristaps Porziņģs, bet Madrides "Fuenlabrada" rindās strādāts ar Rolandu Šmitu.

Dažādus Spānijas klubus Kazamiro vadījis jau kopš 1993. gada. Pēdējā pieturvieta speciālistam gan bija Grieķijas klubā "Promitheas", bet pirms tam vadītas tādas arī tādas vienības kā "Unicaja", " Fuenlabrada", "Malaga", "Valladolid", "Estudiantes", "Valencia" un daudzas citas.


Maiks Džeimss. Foto: AFP/Scanpix
3

Trīs pagājušās sezonas Final Four dalībnieces sāks Eirolīgas play-off

ULEB Eirolīgā šovakar turpināsies izslēgšanas spēles. Pulksten 20.00 ''Monaco'' (#3) mājās spēkosies pret Stambulas ''Fenerbahce'' (#6), bet divas stundas vēlāk ''Barcelona'' (#4) savā arēnā uzņems Pirejas ''Olympiacos'' (#5). Maču translācijas ''Go3 Sport'' kanālos.
Huančo Ernangomess. Foto: Ipa/Sipa/Scanpix
7

"Panathinaikos" izgāž spēles izskaņu pret "Maccabi", "Real" - bez uztraukuma

ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēļu turnīrs sācies ar Atēnu "Panathinaikos" izgāšanos savā laukumā pret Telavivas "Maccabi". Kristiska Kostasa Slukasa kļūda noslēdzošajās sekundēs maksāja grieķu klubam zaudējumu ar 87:91. Spānijas komandu spēlē intrigas bija daudz mazāk.
Rolands Šmits. Foto: Žalgiris
20

"Monaco" iepirkumu sarakstā ierakstīts Šmita uzvārds

ULEB Eirolīgas pamatturnīrā trešo vietu ieņēmusī AS "Monaco" starp potenciālajiem nākamās sezonas sastāva papildinājumiem noskatījusi Latvijas izlases basketbolistu Rolandu Šmitu, vēsta itāļu portāls "Sportando".