Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Pau Gazols par Barselonas baumām: "Pašlaik atlabstu un vēl neesmu gatavs spēlēt

Pau Gazols par Barselonas baumām: "Pašlaik atlabstu un vēl neesmu gatavs spēlēt
Pau Gazols. Foto: FIBA

Pazīstamais spāņu basketbolists Pau Gazols sociālo tīklu vietnē Twitter atklāja, ka pašlaik vēl turpina atlabšanas procesu, izslēdzot drīzu pievienošanos kādam klubam, taču vienlaikus arī nenoliedza runas par vienošanās panākšanu ar "Barcelona", kuru pārstāv latviešu uzbrucējs Rolands Šmits.

Iepriekšējās nedēļas beigās Spānijā izplatījās runas, ka Gazols ir vienojies ar "Barcelona" par atgriešanos savā pirmajā klubā, lai varētu sagatavoties Tokijas olimpiskajām spēlēm, kuru laikā Gazolam būs jau 41 gads. "Dzirdot jaunumus Spānijā, vēlējos pateikt, ka joprojām koncentrējos uz atlabšanu un vēl neesmu gatavs atgriezties sacensību apritē. Kolīdz man būs kas paziņojams, es to izdarīšu savos sociālajos tīklos."

Tādējādi Gazols, no vienas puses, neapstiprināja šīs runas, taču, no otras, arī nenoliedza, ka šāda vienošanās jau varētu būt panākta un ka līguma parakstīšana varētu notikt vēlāk. Gazols profesionālo karjeru sāka tieši "Barcelona", to pārstāvot no 1998. līdz 2001. gadam, izcīnot divus Spānijas čempiona titulus un 20 gadu vecumā kļūstot par 2001. gada finālsērijas vērtīgāko spēlētāju.

2001. gadā Gazols tika draftēts ar trešo numuru un gadu vēlāk tika atzīts par NBA labāko debitantu. Gazols ir kļuvis par divkārtēju NBA čempionu, sešas reizes spēlējis Zvaigžņu spēlē un divreiz iekļuvis sezonas otrajā simboliskajā izlasē. Pārstāvot Memfisas "Grizzlies", Losandželosas "Lakers", Sanantonio "Spurs" un Milvoki "Bucks", Gazols līgā ir aizvadījis 1226 spēles, vidēji 33,4 minūtēs gūstot 17,0 punktus un izcīnot 9,2 atlēkušās bumbas. Viņš nav spēlējis kopš 2019. gada marta.

Ar Spānijas izlasi Pau Gazols izcīnījis trīs olimpisko spēļu medaļas (divus sudrabus un bronzu), Pasaules kausu un trīs Eiropas čempiona titulus (vēl arī divus sudrabus un divas bronzas).


"Bilbao Basket" aizsargs Alekss Renfro Kemnicas "Niners" basketbolistu ielenkumā. Foto: FIBA

Eiropas kausa pusfināls: Vācijas klubs atspēlējas no -14 un Basku Zemē satriec "Bilbao"

FIBA Eiropas kausa izcīņā šovakar tika aizvadītas pirmās pusfināla cīņas, pārliecinošu uzvaru izcīnot Kemnicas "Niners", bet pašā galotnē panākumu gūstot Varēzes komandai.
Veids Boldvins. Foto: EPA/Scanpix

Eirolīgas kārtas ievadā ''Maccabi'' pārliecinoši uzveic Valensiju

ULEB Eirolīgas 32. kārtas pirmajā spēlē Telavivas ''Maccabi'' Belgradā ar 95:80 droši apspēlēja Spānijas klubu ''Valencia''.
Rolands Šmits. Foto: Dainius Lukšta/Basketnews.lt
1

Šmits potītes savainojuma dēļ nespēlēs arī Eirolīgas 32. kārtas mačā pret ''Olimpia''

Latviešu spēka uzbrucējs Rolands Šmits potītes savainojuma dēļ nevarēs palīdzēt Kauņas ''Žalgiris'' komandai ceturtdienas cīņā ULEB Eirolīgā, preses konferencē atklāja itāļu speciālists Andrea Trinkjēri.