Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Kalnietis atgriežas ''Žalgiris'' un noslēdz divu gadu līgumu

Kalnietis atgriežas ''Žalgiris'' un noslēdz divu gadu līgumu
Mants Kalnietis. Foto: 15min.lt/Scanpix

Lietuvas basketbola flagmanis Kauņas ''Žalgiris'' paziņojis, ka vienībai pievienojies 34 gadus vecais lietuviešu saspēles vadītājs Mants Kalnietis, kuram tā būs trešā reize Kauņas sastāvā. Šajā komandā Kalnietis uzsāka savas profesionāļa gaitas, kā arī spēlēja 2015. gadā. Līgums noslēgts uz divām sezonām.

34 gadus vecais Mants Kalnietis trešo reizi karjerā pārstāvēs Lietuvas spēcīgāko basketbola komandu Kauņas ''Žalgiris''. Par to oficiāli paziņojis klubs, ar lietuviešu saspēles vadītāju noslēdzot divu gadu līgumu. 2006. gadā Kalnietis uzsāka sava profesionāļa gaitas tieši Kauņā, bet vēlāk klubā atgriezās 2015. gadā. Starpposmos spēlētājs pārstāvējis tādus zināmus Eiropas klubus kā ''Lokomotiv-Kuban'', ASVEL un Milānas ''Olimpia''.

Kopā ar ''Lokomotiv-Kuban'' Kalnietis vienu reizi izcīnījis ULEB Eirokausu. Arī iepriekšējā sezonā lietuvietis pārstāvēja šo vienību, Eirokausā aizkļūstot līdz ceturtdaļfinālam, bet Kalnietim iekļūstot otrajā simboliskajā pieciniekā pēc vidēji gūtiem 8.7 punktiem un izdarītām 7.1 piespēlēm spēlē. Ar 9.6 punktiem un 9.8 rezultatīvām piespēlēm vidēji mačā Kalnietis tika atzīts par Vienotās līgas vērtīgāko spēlētāju.

''Kauņas ir manas mājas un ''Žalgiris'' ir kas lielāks par komandu. Kad pametu komandu, vienmēr zināju, ka atgriezīšos, ja vienībai būšu vajadzīgs. Kad atgriezos Lietuvā, runāju ar galveno treneri un bija skaidrs, ka abi domājam līdzīgi. Abas puses vēlējās panākt vienošanos un pēc tam jau viss notika ātri,'' kluba mājas lapā citēts basketbolists.

Savas karjeras laikā Kalnietis četras reizes kļuvis par Lietuvas čempionu, divas reizes par Itālijas kausa uzvarētāju, bet vienu reizi par Itālijas un Francijas čempionu.

Izmantotie resursi:
https://zalgiris.lt/en/news/bc-zalg...


Edmons Samners pret Nikolo Melli. Foto: Žalgiris Kaunas BC
2

''Žalgiris'' svarīga uzvara pret Milānu ļauj turpināt sapni par pārspēlēm

ULEB Eirolīgas 32. kārtā svarīgu uzvaru savā laukumā izcīnīja Kauņas ''Žalgiris'', kas ar 87:73 pieveica Milānas ''Olimpia''.
"Bilbao Basket" aizsargs Alekss Renfro Kemnicas "Niners" basketbolistu ielenkumā. Foto: FIBA

Eiropas kausa pusfināls: Vācijas klubs atspēlējas no -14 un Basku Zemē satriec "Bilbao"

FIBA Eiropas kausa izcīņā šovakar tika aizvadītas pirmās pusfināla cīņas, pārliecinošu uzvaru izcīnot Kemnicas "Niners", bet pašā galotnē panākumu gūstot Varēzes komandai.
Veids Boldvins. Foto: EPA/Scanpix

Eirolīgas kārtas ievadā ''Maccabi'' pārliecinoši uzveic Valensiju

ULEB Eirolīgas 32. kārtas pirmajā spēlē Telavivas ''Maccabi'' Belgradā ar 95:80 droši apspēlēja Spānijas klubu ''Valencia''.