Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Šmitam izcils mentors - 40 gadus vecais Gazols tuvojas "Barcelona" rindām

Šmitam izcils mentors - 40 gadus vecais Gazols tuvojas "Barcelona" rindām
Pau Gazols. Foto: AFP/Scanpix

Latviešu basketbolista Rolanda Šmita pārstāvētajai ULEB Eirolīgas komandai "Barcelona" gatavojas pievienojies izcilais spāņu basketbolists Pau Gazols, kurš atgriezies savā pirmajā komandā, lai sagatavotos gaidāmajām Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Spāņu presi nupat kā pāršalkusi ziņa par 40 gadus vecā Pau Gazola vienošanos pārstāvēt "Barcelona" komandu līdz šīs sezonas beigām. Tādējādi izcilu karjeru aizvadījušais spāņu basketbolists sezonas tupinājumā spēlēs kopā ar valmierieti Rolandu Šmitu, kurš šosezon ir gana nozīmīgas lomas spēlētājs lietuvieša Šarūna Jasikeviča trenētajā Katalonijas komandā.

Spāņu mēdiji ziņo, ka Gazols noslēdzis līgumu ar "Barcelona" komandu, lai sagatavotos Tokijas olimpiskajām spēlēm, kurās Gazols labprāt tiktu pie vienīgās medaļas, kas viņa īpašumā vēl nav - olimpiskā zelta. Ar Spānijas valstsvienību 216 cm garais basketbolists ieguvis divus olimpiskos sudrabus kā arī vienu bronzu. Gazols kļuvis gan par Pasaules čempionu, gan trīs reizes uzvarējis Vecā kontinenta meistarsacīkstēs.

Gazols ieguvis visus iespējamos titulus Spānijā, tostarp divus valsts čempiontitulu un Spānijas Karaļa kausu, abos turnīros tiekot arī pie MVP apbalvojuma. "Barcelona" rindās gan Gazols nav spēlējis jau 20 gadus, šajā laikā pārstāvot NBA komandas "Grizzlies", "Lakers", "Bulls", "Spurs" un "Bucks", kļūstot gan par sezonas labāko pirmgadnieku, gan izcīnot divas NBA čempiontrofejas, gan sešas reizes iekļūstot NBA zvaigžņu spēlē.

"Barcelona" šobrīd ir Eirolīgas līdervienība ar 25 spēlēs izcīnītām 18 uzvarām. Šī varētu būt iespēja Gazolam tikt pie vēl neiegūtā Eirolīgas čempiona titula. Spānijas čempionātā ar 21 mačā gūtiem 18 panākumiem Katalonijas komanda ierindojās otrajā pozīcijā aiz tikai vienu neveiksmi piedzīvojušā karaliskā kluba Madrides "Real".

Tikmēr NBA 12 sezonas nospēlējušais grieķu centrs Kosta Kufoss, kura pēdējā darba vieta bijusi Maskavas CSKA, esot tuvu līguma noslēgšanai ar Grieķijas vienību Pireju "Olimpiacos".

Izmantotie resursi:
https://www.mundodeportivo.com/


, 2021-02-20 17:56, pirms 3 gadiem
Un kāds te Blūma sakarā teica, ka būtu jābeidz... Redz, Gazols arī grib uzkapāt izlasē. Sen neesmu iedziļinājies Spānijas izlases rezervēs, bet, manuprāt, viņiem labu spēlētāju pietiek. Bet tā jau būs trenera izvēle.
, 2021-02-20 17:57, pirms 3 gadiem
2004.gada kļūda no ASV bija otrā un pēdējā reize.
Vispirms bija 1972.gads laba mācība, pēc tam 2004.gads.
Pēc tam ir jāsakrīt kārtīm. Es nerunāju par PČ, bet par OS.
, 2021-02-20 18:04, pirms 3 gadiem
Gaziks naivs ka cer ka Spānija var tikt pie OS zelta - bez variantiem, tā paaudze kam bija iespēja paņemt zeltu jau iet nost no lielās basketbola skatuves, bet jaunā paaudze nav tik talantīga, viņi pat Eiropā pie medaļas vairs netiktu kur nu vēl OS kur konkurence ir daudz spraigāka.

Visa izlase turās uz pensiņiem, jauni talanti nav vispār tai valstī uz doto brīdi kādi savulaik bija brāļi Gazoli, Fernandes, Juļs, Rodrigess u.t.t, nav vispār neviena spilgta un talantīga spēlētāja viņiem...
, 2021-02-20 18:11, pirms 3 gadiem
Marcello92 rakstīja: Un kāds te Blūma sakarā teica, ka būtu jābeidz... Redz, Gazols arī grib uzkapāt izlasē. Sen neesmu iedziļinājies Spānijas izlases rezervēs, bet, manuprāt, viņiem labu spēlētāju pietiek. Bet tā jau būs trenera izvēle.
Blūmam izlasē no sākuma kādu vajag izkonkurēt nevis dot vietu viņam izlasē uz kkādiem veciem nopelniem!

Kuru viņš var izkonkurēt kas spēlē viņa pozicijā? Lomažu? Dairi Bertānu? Kāda jēga ņemt izlasē 40gadīgu veterānu, kuram nav spēļu prakses un kuram reāli nevar atrast minūtes? Lai uztur enerģiju uz soliņa?

Paldies Blūmam par visu, bet viņa laiks Latvijas izlasē ir beidzies.
, 2021-02-20 18:12, pirms 3 gadiem
sandis444444 rakstīja: Blūmam izlasē no sākuma kādu vajag izkonkurēt nevis dot vietu viņam izlasē uz kkādiem veciem nopelniem!

Kuru viņš var izkonkurēt kas spēlē viņa pozicijā? Lomažu? Dairi Bertānu? Kāda jēga ņemt izlasē 40gadīgu spēlētāju, kuram nav spēļu prakses un kuram reāli nevar atrast minūtes? Lai uztur enerģiju uz soliņa?
enerģijai iedod karnitīnu un kofeīna šotiņu ,blūmu nevajag !
Metjū Kostello starp Torniki Šengeliju un Danielu Heketu. Foto: Baskonia
9

Lielisks sezonas sākums, briesmīgas beigas: "Virtus" netiek Eirolīgas ceturtdaļfinālā

ULEB Eirolīgas sezona ar zaudējumu otrajā pārspēlē noslēgusies Lukas Banki trenētajam un Riharda Lomaža pārstāvētajam Itālijas basketbola klubam Boloņas "Virtus", kas izbraukumā ar 77:89 piekāpās Vitorijas "Baskonia".
Ife Lundbergs pret Vaņu Marinkoviču. Foto: imago images/Scanpix

Banki ''Virtus'' vai ''Baskonia'': Vitorijā noskaidros Eirolīgas play-off dalībnieci

Šovakar pulksten 21.30 Spānijas pilsētā Vitorijā tiks aizvadīta izšķirošā ULEB Eirolīgas pārspēļu jeb play-in spēle starp vietējo ''Baskonia'' un Lukas Banki trenēto un Riharda Lomaža pārstāvēto Boloņas ''Virtus''. Uzvarētāja tiks pie astotās vietas izslēgšanas spēļu bildē un ceturtdaļfināla dueļa pret pašreizējo čempioni Madrides ''Real''. Mača translācija kanālā ''Go3 Sport 1''.
Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.