Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Kaufmanis: "Nebūtu beigās tā 20 punktu starpība, liktos, ka bija labi"

Kaufmanis: "Nebūtu beigās tā 20 punktu starpība, liktos, ka bija labi"
Jānis Kaufmanis. Foto: Renārs Koris/ENBL

Otrdienas vakarā Valmieras basketbolisti jaunizveidotā ENBL turnīra ievadā piedzīvoja zaudējumu pret Polijas čempionāta līdervienību Vloclavekas "Anwil". Lai gan valmieriešu līderis Jānis Kaufmanis saviem standartiem nospēlēja blāvu spēli un noskaņojums pēc mača nebija pacilāts, tomēr sarunai ar Sportacentrs.com basketbolists neatteica.

Pret labi zināmo poļu komandu Vloclavekas "Anwil" valmierieši neizturēja mača beigas, pēc samērā līdzvērtīgām trīs ceturtdaļām iebraucot mīnusos spēles izskaņā un piekāpjoties ar 69:86. Jānis Kaufmanis pret Polijas komandu realizēja tikai vienu no saviem septiņiem trejačiem, kopumā gūstot piecus punktus. Sarunas laikā Kauča norādīja, ka komanda tiek pie labiem metieniem, taču realizācija ir krietni zem vēlamās.

Pretiniekos Polijas čempionāta līdervienība Vloclavekas "Anwil". Cik spēcīgs bija šis pretinieks, ja salīdzina pret Baltijas mēroga komandām, kuras zinām labāk?
Domāju, ka rezultāts neparāda to kāda bija spēle. Beigas nospēlējām ļoti slikti. Protams, "Anwil" ir vārds Eiropas basketbolā. Tā ir komanda ar lielu vēsturi un ļoti labiem leģionāriem. Komanda viņiem ir tiešām spēcīga, bet sākumā likās, ka viņi nebija noskaņojušies uz 100%. Īstenībā likās, ka varam līdz pat beigām cīnīties par uzvaru, bet mēs - pieredzējušie spēlētāji pieļāvām pārāk daudz kļūdas un nenospēlējām savā līmenī. Jā, "Anwil" ir spēcīgi, bet man liekas, ka pie veiksmes, precīzākiem metieniem un mazāk kļūdām varējām izcīnīt uzvaru. Tas -20 beigās nebūt neatspoguļo spēles gaitu.

Kas ir tās lietas ko no šīs spēles komanda var paņemt, kas tika izdarītas labi?
Treneri paskatīsies video un noteikti komandai to izstāstīs. Domāju, ka mums bija laba bumbas kustība uzbrukumā un izveidojām daudz brīvus metienus. Vienkārši neiemetām. Neesmu gan redzējis protokolu, bet, domāju, ka procents ir visai viduvējs. Nebūtu tā divdesmit punktu starpība beigās, tad jau liktos, ka bija labi, bet tagad nevar īsti saprast.

Vismaz bračam (Edgaram) kaut kas sāk no tālās distances krist.
Jā, viņš iespēlēsies. Nav pāris gadus spēlējis. Kad man sanāk sliktāka spēle, tad kādam no soliņa tas ir jākompensē. Bija forši spēlēt Valmierā pret tāda līmeņa komandu. Protams, prieka par zaudējumu nav - varējām paši nospēlēt labāk.

Pirms spēles ģērbtuvē sajūta bija savādāka nekā pirms ierindas mačiem Latvijas - Igaunijas līgā?
Grūti spriest. Mēs daudz ko par viņiem nezinājām, tādēļ nebijām nobijušies. Vienkārši gājām un spēlējām. Pirmais puslaiks vai pat pirmās trīs ceturtdaļas pierādīja, ka spēlējām kā līdzīgs ar līdzīgu.

Atejam nost no šīs spēles. Latvijas - Igaunijas līgā četrās spēlēs viena uzvara. Kas bija nepieciešams, lai Liepājā beidzot tiktu pie šīs uzvaras?
(Nopūšas...) Kas bija nepieciešams? Vispār jau tā uzvara arī nebija nekāda baigi skaistā. Brīžiem rādijām, ka varam labi spēlēt, bet tad pāris sliktākas minūtes un pagarinājums. Kopumā sezonas sākums nav tāds kā gribējām. Pirmo spēli zaudējām pēdējās sekundēs. Otro Tallinā pret "Kalev/TLU" vispār izgāzām. Ir kur augt, bet vismaz ir redzams pozitīvs progress un sākam vairāk saprast treneri un viņa sistēmas. Vēl kāds brītiņš un sāksim... pirmkārt jāsāk mest iekšā. Mums ir daudz labas kombinācijas, brīvu metienu pozīcijas, bet nevaram iemest. Procents ir diezgan slikts.

Sanāca sarēķināt, ka Liepājā guvi savu 5000. punktu pārstāvot Valmieru. Pēc spēles šāds fakts sirdi pasildīja?
Jā, ja godīgi biju aizmirsis, ka tas nāk tuvumā. Pēc spēles, kad ieraudzīju internetā, tad atcerējos un jā bija forša sajūta, īpaši jau pēc uzvarētas spēles. Saņēmu arī daudz apsveikumus. Forša sajūta.

Pastāsti kā starpsezonā nāca lēmums atgriezties Valmierā? Pēdējās sezonās jau bija aizklīdis līdz "Ventspilij" un Tallinas "Kalev/Cramo", bet nu atkal esi atpakaļ mājās.
Gaidīju piedāvājumus, bet daži no tiem nobruka un beigās līdz galam nesanāca. Sāku trenēties kopā ar komandu bez domas, ka varētu uz visu sezonu palikt, bet tad Valmierai kaut kas nobruka ar vienu leģionāru. Saņēmu līguma piedāvājumu un nodomāju kāpēc nē? Komandai jauns un gudrs treneris, sastāvs arī likās, ka veidojas tāds diezgan spēcīgs. Divus gadus biju paceļojis riņķī, kaut ko iemācījos un izlēmu piekrist. Komandai ir visai augsti mērķi. Komandai un pašam jāšancē, lai ir gandarījums par to, ka atgriezos spēlēt mājās.


Andrea Trinkjēri un Rolands Šmits. Foto: BC Žalgiris Kaunas
2

Žurnālists: Trinkjēri tuvojoties sadarbības turpināšanai ar Kauņas ''Žalgiris''

Lietuviešu basketbola žurnālists Donāts Urbons vēstī, ka itāļu speciālists Andrea Trinkjēri esot tuvu līguma pagarināšanai ar Lietuvas basketbola flagmani Kauņas ''Žalgiris'', ko pārstāv arī Rolands Šmits.
Kitija Laksa un Kamija Smola 2024. gada 14. aprīlī. Foto: EuroLeague Women
15

Kitija Laksa – Eirolīgas čempione

Stambulas "Fenerbahce" basketbolistes (16-2) svētdien, 14. aprīlī, Mersinā uzvarēja "Villeneuve d`Ascq" (11-8) ar 106:73 un otro gadu pēc kārtas triumfēja FIBA Eirolīgā. Kitija Laksa nopelnīja pirmo titulu. Prāgas USK bronzas spēlē sagrāva "Mersin" – 95:67.
Emma Mēsemana 2024. gada 13. aprīlī. Foto: EuroLeague Women
2

Neatkārtojamā Emma Mēsemana – divkārtēja Eirolīgas vērtīgākā spēlētāja

Beļģijas superzvaigzne Emma Mēsemana otro gadu pēc kārtas atzīta par sezonas vērtīgāko spēlētāju FIBA Eirolīgā basketbolā sievietēm, sestdien, 13. aprīlī, informēja turnīra rīkotāji.