Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Petruševs no Eirolīgas čempiones pārceļas uz dzimto Serbiju un "Crvena Zvezda"

Petruševs no Eirolīgas čempiones pārceļas uz dzimto Serbiju un "Crvena Zvezda"
Filips Petruševs. Foto: Zumapress.com/Scanpix

ULEB Eirolīgas starpsezonā Belgradas "Crvena Zvezda" papildinājusi sastāvu ar serbu basketbolistu Filipu Petruševu, kurš iepriekšējo sezonu pavadīja Turcijā. Tikmēr Lionas-Vilērbānas ASVEL komanda vēl uz divām sezonām pagarinājusi sadarbību ar senegālieti Jusufu Falu.

22 gadus vecais Filips Petruševs uz dzimtajā Belgradā bāzēto komandu pārcēlies pēc vienas sezonas Stambulas "Anadolu Efes". Eirolīgas čempionvienības rindās Petruševam pērn šajā turnīrā 22 spēlēs vidēji 5,2 punkti un 1,6 atlēkušās bumbas, bet Turcijas čempionātā 13 mačos 15,2 punkti un 6,2 atlēkušās bumbas, vidēji mačā laukumā pavadot 22,7 minūtes. Ar "Crvena Zvezda" Petruševs noslēdzis līgumu uz vienu sezonu. Aizvadītajā sezonā Serbijas klubs ieņēma 11. vietu Eirolīgā, kā arī triumfēja Adrijas līgā.

Centra spēlētājs, kuru 2021. gada NBA draftā ar 50. numuru izvēlējās "76ers", Filadelfijas komandu pārstāvēja arī aizvadītajā Vasaras līgas turnīrā Lasvegasā. Četros mačos serbam vidēji 5,5 punkti un 2,3 atlēkušāsm bumbas 12 minūtēs ik spēli.

Uz vēl divām sezonām līgumu ar Lionas-Vilērbānas ASVEL pagarinājis Francijas pasi ieguvušais senegāliešu centrs Jusufa Fals. 221 centimetru garajam basketbolistam, kurš pārnāca no "Baskonia", iepriekšējā sezona bija pirmā ASVEL rindās. Eirolīgā, kur ASVEL finišēja priekšpēdējā 14. vietā, centrs 28 mačos guva vidēji 5,8 punktus un savāca 3,6 atlēkušās bumbas, bet triumfā Francijas "Pro A" līgā Falas izcēlās ar 31 spēlē vidēji gūtiem 9,8 punktem un 5,3 atlēkušajām bumbām.

Izmantotie resursi:
https://www.eurohoops.net/en/eurole...
https://www.eurohoops.net/en/eurole...


Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.
Kemnicas "Niners" basketbolists Kaza Kadžemi-Kīns ar bumbu. Foto: FIBA

FIBA Eiropas kausa pirmajā finālspēlē pārliecinoši uzvar Vācijas klubs

Savam pirmajam lielajam titulam pietuvojusies Kemnicas "Niners", FIBA Eiropas kausa fināla pirmajā kaujā savā laukumā ar 85:74 pārspējot Stambulas "Bahçeşehir Koleji".
Džabari Pārkers ar bumbu pret Zeku Līdeju. Foto: AFP/Scanpix

''Barcelona'' pagarina līgumu ar bijušo NBA drafta otro numuru Pārkeru

Spānijas ACB līgas un ULEB Eirolīgas grands ''Barcelona'' pavēstījis par līguma pagarināšanu ar kādreizējo NBA drafta otro numuru Džabari Pārkeru līdz 2026. gadam.