Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Oficiāli: Skariolo pamet ''Raptors'' un kļūst par ''Virtus'' galveno treneri

Oficiāli: Skariolo pamet ''Raptors'' un kļūst par ''Virtus'' galveno treneri
Serdžo Skariolo. Foto: AFP/Scanpix

Itālijas A sērijas čempione Boloņas ''Virtus'' oficiāli paziņojusi, ka par tās jauno galveno treneri iecelts Spānijas izlases treneris Serdžo Skariolo, kurš kopš 2018. gada strādāja par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Toronto ''Raptors'' galvenā trenera asistentu. Skariolo šajā amatā nomainīs serbu Aleksandru Džordževiču.

Par 2020./2021. gada Itālijas A sērijas čempioniem pirmo reizi 20 gadu laikā kļuva Boloņas ''Virtus'' basketbolisti, kuri sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-0 pārspēja Milānas ''Olimpia''. Par spīti triumfam, pēc sezonas beigām klubs lēma neturpināt sadarbību ar galveno treneri Aleksandru Džordževiču. Serbs uz 24 stundām tika atlaists arī sezonas laikā. Toreiz par treneri iestājās spēlētāji, kuri publiski pauda neizpratni par pieņemto lēmumu.

Ilgi ''Virtus'' jauno treneri nemeklēja. Šajā amatā iecelts titulētais Serdžo Skariolo, kurš kopš 2018. gada strādāja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandā Toronto ''Raptors'' par Nika Nērsa asistentu. Kopā ar ''Raptors'' 2018./2019. gada sezonā Skariolo izcīnīja NBA čempiona titulu.

Skariolo karjera ir spilgta. Savu trenera karjeru itālis sāka 1989. gadā, līdz 1997. gadam strādājot ar itāļu klubiem. No 1997. gada lielākoties Skariolo darbs saistīts ar Spāniju. Viņš trenējis tādas komandas kā ''Tau Ceramica'', Madrides ''Real'', ''Unicaja'' un ''Laboral Kutxa'', bet no 2015. gada ir Spānijas vīriešu nacionālās izlases galvenais treneris. Spānijas izlasi Skariolo vadīja arī no 2009. līdz 2012. gadam . Trenējot spāņu komandas, Skariolo divas reizes triumfējis ACB līgā un divas reizes Karaļa kausā. Ar Spānijas izlasi Skariolo trīs reizes kļuvis par Eiropas čempionu, bet vienu reizi Pasaules kausa ieguvēju. 2012. gada olimpiskajās spēlēs izcīnīts sudrabs, bet 2016. gadā - bronza.

Īsu brīdi Skariolo strādājis Krievijā, esot Maskavas apgabala ''Khimki'' galvenais treneris, bet no 2011. līdz 2013. gadam bijis Milānas ''Olimpia'' vadītājs. Kopā ar ''Khimki'' 2008. gadā Skariolo izcīnīja Krievijas kausu.

22. jūnijā paredzēta oficiāla preses konference, kurā ''Virtus'' iepazīstinās ar jauno treneri.

Izmantotie resursi:
https://www.virtus.it/news/sergio-s...


"Bilbao Basket" aizsargs Alekss Renfro Kemnicas "Niners" basketbolistu ielenkumā. Foto: FIBA

Eiropas kausa pusfināls: Vācijas klubs atspēlējas no -14 un Basku Zemē satriec "Bilbao"

FIBA Eiropas kausa izcīņā šovakar tika aizvadītas pirmās pusfināla cīņas, pārliecinošu uzvaru izcīnot Kemnicas "Niners", bet pašā galotnē panākumu gūstot Varēzes komandai.
Veids Boldvins. Foto: EPA/Scanpix

Eirolīgas kārtas ievadā ''Maccabi'' pārliecinoši uzveic Valensiju

ULEB Eirolīgas 32. kārtas pirmajā spēlē Telavivas ''Maccabi'' Belgradā ar 95:80 droši apspēlēja Spānijas klubu ''Valencia''.
Rolands Šmits. Foto: Dainius Lukšta/Basketnews.lt
1

Šmits potītes savainojuma dēļ nespēlēs arī Eirolīgas 32. kārtas mačā pret ''Olimpia''

Latviešu spēka uzbrucējs Rolands Šmits potītes savainojuma dēļ nevarēs palīdzēt Kauņas ''Žalgiris'' komandai ceturtdienas cīņā ULEB Eirolīgā, preses konferencē atklāja itāļu speciālists Andrea Trinkjēri.