Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

UNICS Eirolīgā atgriezīsies ar vēl vienu skaļu pāreju – Kazaņu pastiprinās arī skandalozais Mejo

UNICS Eirolīgā atgriezīsies ar vēl vienu skaļu pāreju – Kazaņu pastiprinās arī skandalozais Mejo
Oudžejs Mejo ar bumbu. Foto: Xinhua via Zuma Press/Scanpix

Jau drīzumā par ULEB Eirolīgas finālistes un Vienotās līgas finālistes Kazaņas UNICS spēlētāju vajadzētu kļūt nepilnus 34 gadus vecajam amerikāņu uzbrūkošajam aizsargam Ovintonam jeb Oudžejam Mejo, ziņo krievu portāls Biznes Online.

Mejo līgumu vēl nav parakstījis, un Kazaņas klubs Vienotās līgas Superkausa pusfinālu pret Sanktpēterburgas "Zenit" pašlaik vēl aizvada bez viņa, taču vienošanās noslēgšana esot tikai laika jautājums. Iepriekšējos 15 mēnešus Mejo pavadīja Ķīnā, kopā ar Liaoninas "Flying Leopards" kļūdams par divkārtēju vicečempionu. Aizvadītajā sezonā Mejo sāka 40 no 57 spēlēm un vidēji 27,8 minūtēs sakrāja 19,4 punktus, 4,8 atlēkušās bumbas, 2,9 rezultatīvas piespēles, 1,8 kļūdas un 1,4 pārtvertas bumbas.

2008. gadā Mejo tika draftēts ar augsto trešo numuru – pēc Derika Rouza un Maikla Bīzlija un pirms Rasela Vestbruka un Kevina Lava. Debijas sezonā Mejo Memfisas "Grizzlies" rindās izcēlās ar vidēji 18,5 punktiem, un tā arī palika viņa rezultatīvākā sezona līgā. Nacionālajā basketbola asociācijā Mejo no 2008. līdz 2016. gadam, pārstāvēdams arī Dalasas "Mavericks" un Milvoki "Bucks", sāka 325 no 547 spēlēm un vidēji 30,9 minūtēs tika pie 13,8 punktiem, 3,1 atlēkušās bumbas un 2,9 rezultatīvām piespēlēm.

2016. gada jūlijā Mejo uz diviem gadiem no līgas tika izslēgts par aizliegtu vielu lietošanu. 2011. gadā par līdzīgu pārkāpumu viņš jau bija saņēmis 10 spēļu diskvalifikāciju. Karjeru Mejo atsāka pēc gandrīz diviem gadiem, taču nevis NBA, bet gan Puertoriko. Mejo ir spēlējis arī Taivānā. UNICS šovasar pievienojies arī 26 gadus vecais horvāts Mario Hezoņa, kurš 2015. gadā tika draftēts ar piekto numuru. Nacionālo basketbola asociāciju viņš pameta decembrī un sezonu pabeidza Atēnu "Panathinaikos".

UNICS pēc četru sezonu pauzes Eirolīgā atgriezīsies 1. oktobrī, uzņemot jau pieminēto Sanktpēterburgas "Zenit".

Izmantotie resursi:
https://sport.business-gazeta.ru/ar...


, 2021-09-23 08:01, pirms 3 gadiem
Unics ir Eirolīgas fināliste?
Ja tā tiešām ir, tad gads būtu jānorāda
Džordans Loids un Niks Kalatess. Foto: EPA/Scanpix

"Fenerbahce" uzvar pagarinājumā, arī "Olympiacos" pārāka viesos

Šovakar ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālu sērijas ar uzvarām sākušas Stambulas "Fenerbahce" un Pirejas "Olympiacos", abām virsroku ņemot izbraukuma spēlēs.
Kemnicas "Niners" basketbolisti ar Eiropas kausu. Foto: Ernesto Uhlmann/Niners Chemnitz

Bundeslīgas vicelīdere Kemnica kluba spožāko sezonu turpina ar Eiropas kausa izcīnīšanu

FIBA Eiropas kausa izcīņā otro reizi triumfējis Vācijas klubs, Kemnicas "Niners" komandai šovakar izbraukumā ar 95:105 pagarinājumā piekāpjoties Stambulas "Bahçeşehir Koleji", taču summā esot pārāka ar 180:179.
Huančo Ernangomess. Foto: Ipa/Sipa/Scanpix
7

"Panathinaikos" izgāž spēles izskaņu pret "Maccabi", "Real" - bez uztraukuma

ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēļu turnīrs sācies ar Atēnu "Panathinaikos" izgāšanos savā laukumā pret Telavivas "Maccabi". Kristiska Kostasa Slukasa kļūda noslēdzošajās sekundēs maksāja grieķu klubam zaudējumu ar 87:91. Spānijas komandu spēlē intrigas bija daudz mazāk.