Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Jānis Gailītis: "98% vīru pirms vai pēc spēles lieto pretsāpju līdzekļus"

Jānis Gailītis: "98% vīru pirms vai pēc spēles lieto pretsāpju līdzekļus"
Jānis Gailītis: devītā uzvara VTB līgā
Foto: Vladislavs Proškins, f64

"Uzvara pār Astanu bija ļoti svarīga no turnīra viedokļa. Priekšā cīņa Tallinā un divi svarīgi izbraukumi Krievijā. Spēlētāji saprata spēles nozīmi un esmu viņiem pateicīgs par parādīto pašatdevi," izcīnot devīto uzvaru VTB Vienotajā līgā, teica basketbola kluba "VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis.

Roberts Lauerijs, "Astana" spēlētājs

“Treneris mūs ļoti labi sagatavoja spēlei, taču galotnē kļūdījāmies biežāk nekā parasti. Pretinieki bija lielāki nekā mēs – nevarējām tikt soda laukumā un nekustinājām bumbu. Ceturtajā ceturtdaļā saņēmām divus vai trīs negaidītus triecienus, kad no distances iemeta Gints Antrops un Arns Labucks. Tas mūs daļēji salauza.

Rīga ir laba pilsēta – atbraucām uz šejieni divas dienas agrāk, lai pierastu pie laika joslu maiņas un labāk sagatavotos spēlei. Es gribēju uzvarēt. Jā, man bija labas iespējas, kuras izmantoju, taču par komandu to nevaru teikt.”

Iliass Papateodoru, "Astana" galvenais treneris

“Gatavojāmies smagai spēlei. Pret Rīgu spēlēt ir ļoti grūti, jo tai ir vieni no labākajiem garajiem spēlētājiem VTB līgā. Viņi bija garāki par mums, iemeta dažus labus metienus. Līdera īpašības apliecināja Jānis Blūms – kad vajadzēja, uzņēmās spēli uz sevi.

Mums radās papildus šķērslis. Pirms nedēļas spēlējām Kazahstānas kausa izcīņā. Ārzemnieki šajā laikā netrenējās ar komandu un zaudēja spēles ritmu. Rīgā viņi centās, cīnījās, taču ne viss līdz galam sanāca. Nākamajās četrās spēlēs centīsimies atgriezties mūsu ritmā.”

Zinājām, ka šī ir ļoti svarīga spēle, taču nebijām gatavi vienā līmenī aizvadīt 40 minūtes. Zaudējām cīņu zem groziem, nesavācām atlēkušās bumbas aizsardzībā. Meiers nebija vienīgā problēma. Kad rīdziniekiem radās otrās iespējas, viņiem bija grūti neiemest.”

Kristofers Ričards, VEF spēlētājs

“Domāju, ka spēles plānu pilnībā izpildīt neizdevās, taču apsveicu kolēģus ar uzvaru. Abas komandas spēlēja labi, taču mēs labāk izmantojām savas stiprās puses. Šī uzvara var radīt pacēlumu pirms nākamās spēles pret “Kalev/Cramo”. Pavasarī vēlos uzvarēt pēc iespējas vairāk spēļu un sasniegt labus rezultātus gan VTB līgā, gan LBL.”

Jānis Gailītis, VEF galvenais treneris

“Paldies spēlētājiem par pašatdevi! Uzvarējām cīņu par atlēkušajām bumbām, uzbrukumā atradām iespējas tikt pie metieniem. Astanai nebija tik laba spēlētāju rotācija kā mums. Nokausējām viņus, beigās bijām ātrāki un svaigāki.

Labi izmantojām augumu pārsvaru – šajā ziņā savas priekšrocības apliecināja Iļja Gromovs. Zinājām, ka Astana izmantos “double-team” pret Mārtiņu Meieru, taču bijām tam gatavi un labi dalījāmies ar bumbu.

Pirmajā puslaikā iemetām 2 no 15 tālmetieniem – sasteidzām, daudzi spēlētāji juta, ka var iemest. Turpinājumā metieni aizgāja un precizitāte strauji uzlabojās. Otrajā puslaikā trāpījām 9 no 18 tālmetieniem, lielāko daļu tieši spēles beigās.

Roberts Lauerijs “noplosījās” groza apakšā. Pret viņu ir grūti cīnīties – ļoti neatlaidīgs spēlētājs, kurš nekad nepadodas. Lauerijs cīnās par spīti savainojumiem, gaidām viņa atgriešanos pie mums (smaida).

Armands Šķēle varbūt varēs piedalīties nākamajā spēlē. Veicam izmeklēšanu, ārsti neko nesaka (smaida). Par Jāni Blūmu bija skaidrs, ka viņš spēlēs. Visu nedēļu trenējās ar mums, spēlēja caur sāpēm. Iemeta svarīgus metienus, izcīnīja septiņas bumbas. Vai viņš spēlēja ar pretsāpju līdzekļiem? Teiktu, ka 98% spēlētāju pirms vai pēc spēlēm lieto pretsāpju līdzekļus.”


, 2017-03-18 19:52, pirms 7 gadiem
kā var dabūt 98 procentus no 12 spēlētājiem ?
, 2017-03-18 20:15, pirms 7 gadiem
Golden-Boy rakstīja: kā var dabūt 98 procentus no 12 spēlētājiem ?
Protams, murgs kā tas šeit uzrakstīts, bet Gailītis Jānis laikam domāja nevis viņa komandā, bet vispār - Latvijā, Eiropā, Pasaulē.
, 2017-03-18 20:19, pirms 7 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Protams, murgs kā tas šeit uzrakstīts, bet Gailītis Jānis laikam domāja nevis viņa komandā, bet vispār - Latvijā, Eiropā, Pasaulē.
Tieši tā, viņš neteica spēlētāji. 98% vīru, kurus sit sievas, ir jālieto pretsāpju līdzekļi.
, 2017-03-18 20:30, pirms 7 gadiem
Sharps rakstīja: Tieši tā, viņš neteica spēlētāji. 98% vīru, kurus sit sievas, ir jālieto pretsāpju līdzekļi.
Spēlētāji, kā visi nevis tieši viņa pakļautībā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-03-18 21:35, pirms 7 gadiem
bēdīgi slavenais mērglis100 rakstīja: Sastādu tos 2% kas nelieto
P.S.
pārējie 2 % lieto mildronātu...
, 2017-03-18 22:00, pirms 7 gadiem
Es arī uz pohām lietoju...
, 2017-03-18 23:49, pirms 7 gadiem
Kaut kāda jēga VEFa spēlē parādījusies otrajā puslaikā. Pirmajā, kuru noskatījos, nebija ne uz to pusi... Bet ja 98 procenti sazāļoti, tad jau paiet laiciņš, kamēr pielec, kas un kā...
, 2017-03-19 12:57, pirms 7 gadiem
1 no 50 nelieto. komanda ar dziļām rezervēm
, 2017-03-19 14:14, pirms 7 gadiem
98% lieto meldronātu
, 2017-03-25 11:16, pirms 7 gadiem
Golden-Boy rakstīja: kā var dabūt 98 procentus no 12 spēlētājiem ?
Piekrītu, ka J.Gailīša aprēķins ir apšaubāms. Sanāk, ka zāles lieto 11.76 spēlētāji.
"Bilbao Basket" aizsargs Alekss Renfro Kemnicas "Niners" basketbolistu ielenkumā. Foto: FIBA

Eiropas kausa pusfināls: Vācijas klubs atspēlējas no -14 un Basku Zemē satriec "Bilbao"

FIBA Eiropas kausa izcīņā šovakar tika aizvadītas pirmās pusfināla cīņas, pārliecinošu uzvaru izcīnot Kemnicas "Niners", bet pašā galotnē panākumu gūstot Varēzes komandai.
Veids Boldvins. Foto: EPA/Scanpix

Eirolīgas kārtas ievadā ''Maccabi'' pārliecinoši uzveic Valensiju

ULEB Eirolīgas 32. kārtas pirmajā spēlē Telavivas ''Maccabi'' Belgradā ar 95:80 droši apspēlēja Spānijas klubu ''Valencia''.
Rolands Šmits. Foto: Dainius Lukšta/Basketnews.lt
1

Šmits potītes savainojuma dēļ nespēlēs arī Eirolīgas 32. kārtas mačā pret ''Olimpia''

Latviešu spēka uzbrucējs Rolands Šmits potītes savainojuma dēļ nevarēs palīdzēt Kauņas ''Žalgiris'' komandai ceturtdienas cīņā ULEB Eirolīgā, preses konferencē atklāja itāļu speciālists Andrea Trinkjēri.