Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Šmita pārstāvētās Barselonas snaiperis Abriness nespēlēs četrus mēnešus

Šmita pārstāvētās Barselonas snaiperis Abriness nespēlēs četrus mēnešus
Alekss Abriness. Foto: EPA/Scanpix

Spānijas basketbola čempionvienība un ULEB Eirolīgas fināliste "Barcelona" pavēstījusi, ka 28 gadus vecajam Aleksam Abrinesam pēc savainojuma Spānijas Superkausā ir sekmīgi veikta ceļgala operācija un ka viņam nāksies izlaist četrus mēnešus. Tādējādi Abrinesa atgriešanās gaidāma ne agrāk par janvāra vidu.

Pametis Nacionālās basketbola asociācijas komandu Oklahomsitijas "Thunder", Abriness 2019. gada vasarā atgriezās "Barcelona", parakstīja 2+1 gada līgumu, bet šovasar to pagarināja līdz 2026. gadam. Aizvadītajā Eirolīgas sezonā Abriness sāka 33 no 39 spēlēm un vidēji 18,7 minūtēs tika pie 6,1 punkta un 1,8 atlēkušajām bumbām, kā arī trāpīja 42,3% trejaču, bet ACB līgā sāka 29 no 39 spēlēm un vidēji 19,6 minūtēs sakrāja 7,8 punktus un 2,8 atlēkušās bumbas un trāpīja 43,5% tālmetienu.

Profesionālo karjeru Abriness sāka Malagas klubos "Axarquia" un "Unicaja", bet 2013. gadā, jau būdams "Barcelona" rindās, viņu ar 32. numuru draftēja Oklahomsitijas "Thunder". Šajā komandā Abriness spēlēja divarpus sezonas (2016.-2019.), sāka 16 no 174 mačiem un vidēji 16,0 minūtēs atzīmējās ar 5,3 punktiem. Nacionālajā basketbola asociācijā Abriness trāpīja 36,8% tālmetienu. Ar Spānijas izlasi Abriness ir ticis pie bronzas 2016. gada olimpiskajās spēlēs un 2017. gada Eiropas čempionātā, bet šovasar Tokijas olimpiskajās spēlēs vidēji 21,2 minūtēs guva 4,3 punktus, izcīnīja 2,8 atlēkušās bumbas un realizēja 35,7% trejaču.

Rolanda Šmita pārstāvētā "Barcelona" svētdien plkst. 13:30 pēc Latvijas laika sāks Spānijas čempionāta sezonu, uzņemot Rinalda Mālmaņa "Murcia", bet Eirolīgas ievadspēle paredzēta 1. oktobrī mājās pret Berlīnes "Alba". Iepriekšējā svētdienā "Barcelona" zaudēja "Real Madrid" Spānijas Superkausa finālā (83:88). Abriness spēlēja septiņarpus minūtes un guva trīs punktus, bet Šmitam 15 minūtēs četri punkti.

Izmantotie resursi:
https://www.fcbarcelona.cat/ca/basq...


, 2021-09-17 15:33, pirms 3 gadiem
Nesaprotu, ko Barca vina saredzeja, pagarinot ligumu, nekadu izskirosu pienesumu nav devis
Ife Lundbergs pret Vaņu Marinkoviču. Foto: imago images/Scanpix

Banki ''Virtus'' vai ''Baskonia'': Vitorijā noskaidros Eirolīgas play-off dalībnieci

Šovakar pulksten 21.30 Spānijas pilsētā Vitorijā tiks aizvadīta izšķirošā ULEB Eirolīgas pārspēļu jeb play-in spēle starp vietējo ''Baskonia'' un Lukas Banki trenēto un Riharda Lomaža pārstāvēto Boloņas ''Virtus''. Uzvarētāja tiks pie astotās vietas izslēgšanas spēļu bildē un ceturtdaļfināla dueļa pret pašreizējo čempioni Madrides ''Real''. Mača translācija kanālā ''Go3 Sport 1''.
Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.
Kemnicas "Niners" basketbolists Kaza Kadžemi-Kīns ar bumbu. Foto: FIBA

FIBA Eiropas kausa pirmajā finālspēlē pārliecinoši uzvar Vācijas klubs

Savam pirmajam lielajam titulam pietuvojusies Kemnicas "Niners", FIBA Eiropas kausa fināla pirmajā kaujā savā laukumā ar 85:74 pārspējot Stambulas "Bahçeşehir Koleji".