Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

"Kalev/Cramo" pārvilina Igaunijas čempiontitulu izcīnījušās Pērnavas treneri

"Kalev/Cramo" pārvilina Igaunijas čempiontitulu izcīnījušās Pērnavas treneri
Heiko Rannula. Foto: Parnu Sadam

Pēc trīs gadiem, ko Tallinas "Kalev/Cramo" galvenā trenera amatā pavadīja Roberts Štelmahers, par jauno komandas vadītāju apstiprināts vietējais speciālists Heiko Rannula, kurš sensacionāli aizvadītajā pavasarī līdz valsts čempiones titulam pirmo reizi aizveda "Pērnavas Ostu".

Ja aizpērnajā sezonā Robertam Štelmaheram izdevās no "Kalev/Cramo" komandas izspiest praktiski maksimumu, izcīnot visus vietējos titulus, tad šogad komanda palika tukšā, ne tikai neiekļūstot Latvijas-Igaunijas līgas finālčetriniekā, bet zaudējot arī Igaunijas kausā un neiekļūstot Igaunijas līgas finālā. Pēc tādas izgāšanās Igaunijas basketbola flagmanī bija gaidāmas pārmaiņas un kļuvis zināms komandas jaunais galvenais treneris.

Panākot vienošanos uz diviem gadiem, ar iespēju to pagarināt vēl uz sezonu, par Tallinas vienības galveno treneri kļuvis Heiko Rannula. Pēc 13 gadus garās spēlētāja karjeras noslēgšanas, kurā Rannula divreiz ar Tartu komandu kļuva par Igaunijas čempionu, speciālists pievērsās trenera arodam. 2015. gadā Rannula sāka darbu "Pērnavas Ostas" treneru kolektīvā, bet 2019. gadā tika gūts pirmais lielais panākums, izcīnot Igaunijas čempionāta bronzu. 2021. gadā pērnavieši izcīnīja Igaunijas sudrabu, bet aizvadītajā sezonā komanda guva Latvijas-Igaunijas līgas bronzu un izsita pusfinālā "Kalev/Cramo", aizsoļojot līdz Pērnavas pilsētas komandas pirmajam čempiontitulam.


Edmons Samners pret Nikolo Melli. Foto: Žalgiris Kaunas BC
3

''Žalgiris'' svarīga uzvara pret Milānu ļauj turpināt sapni par pārspēlēm

ULEB Eirolīgas 32. kārtā svarīgu uzvaru savā laukumā izcīnīja Kauņas ''Žalgiris'', kas ar 87:73 pieveica Milānas ''Olimpia''.
"Bilbao Basket" aizsargs Alekss Renfro Kemnicas "Niners" basketbolistu ielenkumā. Foto: FIBA

Eiropas kausa pusfināls: Vācijas klubs atspēlējas no -14 un Basku Zemē satriec "Bilbao"

FIBA Eiropas kausa izcīņā šovakar tika aizvadītas pirmās pusfināla cīņas, pārliecinošu uzvaru izcīnot Kemnicas "Niners", bet pašā galotnē panākumu gūstot Varēzes komandai.
Veids Boldvins. Foto: EPA/Scanpix

Eirolīgas kārtas ievadā ''Maccabi'' pārliecinoši uzveic Valensiju

ULEB Eirolīgas 32. kārtas pirmajā spēlē Telavivas ''Maccabi'' Belgradā ar 95:80 droši apspēlēja Spānijas klubu ''Valencia''.