Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Eirolīga uz laiku aizliedz ''Khimki'' reģistrēt jaunus spēlētājus

Eirolīga uz laiku aizliedz ''Khimki'' reģistrēt jaunus spēlētājus
Jānis Timma un Dairis Bertāns. Foto: Artūrs Stabulnieks

ULEB Eirolīga paziņojusi, ka uz laiku aizliegusi reģistrēt jaunus basketbolistus Daira Bertāna un Jāņa Timmas pārstāvētajai Maskavas apgabala ''Khimki'', jo vienība kavē algu izmaksas pašreizējiem spēlētājiem. 30 dienu laikā tiks izskatīts kluba atbilstības statuss un, iespējams, lēmums tiks mainīts.

Maskavas apgabala ''Khimki'' pagaidām šī ir neveiksmīga sezona. Eirolīgā tā ir pēdējā vietā ar divām uzvarām 23 spēlēs. Savukārt Vienotajā līgā komanda ar septiņām uzvarām 14 mačos ir septītie. Šodien tika ziņots, ka vienības spēlētāji Dairis Bertāns un Jānis Timma pievienosies Latvijas izlasei uz izšķirošajām cīņām par iekļūšanu 2022. gada Eiropas čempionātā.

Neveiksmīgie rezultāti iespaidojuši arī finanses un tiek lēsts, ka basketbolistiem kavējas algas. Iepriekš no trenera amata tika atbrīvots Rims Kurtinaitis, kuram, pēc kuluāros runātā, līgumā bija vairāk kā miljons eiro izpirkuma maksa vienošanās laušanas gadījumā. Tāpat tika pārtrauktas līgumattiecības ar Gregu Monro un Jūnasu Žerebko.

Šodien Eirolīga uz laiku liegusi ''Khimki'' reģistrēt jaunus spēlētājus, jo komanda nav laikus norēķinājusies ar esošajiem basketbolistiem. Līgas finanšu panelis turpmākajās 30 dienās izskatīs kluba atbilstības statusu un lems, vai mainīt lēmumu.

Lieta pret klubu tika uzsākta pēc Eirolīgas spēlētāju asociācijas uzrakstītās sūdzības menedžmenta kontroles komisijai, kas lietu tālāk nodeva finanšu panelim. Latvietis un ''Khimki'' basketbolists Jānis Timma ir spēlētāju asociācijas viceprezidents.

Izmantotie resursi:
https://www.eurohoops.net/en/eurole...


Ife Lundbergs pret Vaņu Marinkoviču. Foto: imago images/Scanpix

Banki ''Virtus'' vai ''Baskonia'': Vitorijā noskaidros Eirolīgas play-off dalībnieci

Šovakar pulksten 21.30 Spānijas pilsētā Vitorijā tiks aizvadīta izšķirošā ULEB Eirolīgas pārspēļu jeb play-in spēle starp vietējo ''Baskonia'' un Lukas Banki trenēto un Riharda Lomaža pārstāvēto Boloņas ''Virtus''. Uzvarētāja tiks pie astotās vietas izslēgšanas spēļu bildē un ceturtdaļfināla dueļa pret pašreizējo čempioni Madrides ''Real''. Mača translācija kanālā ''Go3 Sport 1''.
Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.
Kemnicas "Niners" basketbolists Kaza Kadžemi-Kīns ar bumbu. Foto: FIBA

FIBA Eiropas kausa pirmajā finālspēlē pārliecinoši uzvar Vācijas klubs

Savam pirmajam lielajam titulam pietuvojusies Kemnicas "Niners", FIBA Eiropas kausa fināla pirmajā kaujā savā laukumā ar 85:74 pārspējot Stambulas "Bahçeşehir Koleji".