Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

77 gadu vecumā miris titulētais serbu treneris Ivkovičs

77 gadu vecumā miris titulētais serbu treneris Ivkovičs
Dušans Ivkovičs. Foto: AFP/Scanpix

LETA. Ceturtdien Belgradā 77 gadu vecumā miris titulētais basketbola treneris Dušans Ivkovičs, vēsta Serbijas Basketbola federācija.

Vadot Serbijas, Serbijas un Melnkalnes, kā arī Dienvidslāvijas basketbola izlases, Ivkovičs uzvarējis pasaules čempionātā un izcīnījis olimpisko spēļu sudraba medaļu. Tāpat viņš ir trīskārtējs Eiropas čempions un izcīnījis vienu Vecā kontinenta sudraba godalgu, kā arī vairākas medaļas nopelnījis kā trenera asistents.

Klubu līmenī Ivkovičs karjeras laikā vadīja vairākus Eiropas superklubus, 1997. un 2012. gadā aizvedot Pirejas "Olympiakos" līdz triumfam Eirolīgā. 1979. gadā Ivkovičs aizveda Belgradas "Partizan" līdz uzvarai FIBA Korāča kausā, 2000. gadā viņš ar Atēnu AEK uzvarēja FIBA Saporta kausā, bet 2006. gadā palīdzēja Maskavas "Dynamo" triumfēt ULEB Kausā.

Tāpat viņam ir pa trīs tituliem Grieķijas un Krievijas čempionātos, kā arī viena uzvara Dienvidslāvijas meistarsacīkstēs. Grieķijā viņš vienu zeltu izcīnīja ar Saloniku PAOK un divus ar "Olympiakos", bet Krievijā visi trīs tituli tika izcīnīti pie Maskavas CSKA stūres.

Karjeru Ivkovičs noslēdza 2016. gadā, kad bija aizvadījis divas sezonas Stambulas "Anadolu Efes" komandā, palīdzot tai uzvarēt Turcijas kausā.

2017. gadā viņš tika uzņemts Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Slavas zālē.


Ife Lundbergs pret Vaņu Marinkoviču. Foto: imago images/Scanpix

Banki ''Virtus'' vai ''Baskonia'': Vitorijā noskaidros Eirolīgas play-off dalībnieci

Šovakar pulksten 21.30 Spānijas pilsētā Vitorijā tiks aizvadīta izšķirošā ULEB Eirolīgas pārspēļu jeb play-in spēle starp vietējo ''Baskonia'' un Lukas Banki trenēto un Riharda Lomaža pārstāvēto Boloņas ''Virtus''. Uzvarētāja tiks pie astotās vietas izslēgšanas spēļu bildē un ceturtdaļfināla dueļa pret pašreizējo čempioni Madrides ''Real''. Mača translācija kanālā ''Go3 Sport 1''.
Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.
Kemnicas "Niners" basketbolists Kaza Kadžemi-Kīns ar bumbu. Foto: FIBA

FIBA Eiropas kausa pirmajā finālspēlē pārliecinoši uzvar Vācijas klubs

Savam pirmajam lielajam titulam pietuvojusies Kemnicas "Niners", FIBA Eiropas kausa fināla pirmajā kaujā savā laukumā ar 85:74 pārspējot Stambulas "Bahçeşehir Koleji".