Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Vācijas Bundeslīgā basketbolā nākamsezon spēlēs vairāk komandu

Vācijas Bundeslīgā basketbolā nākamsezon spēlēs vairāk komandu
Berlīnes "Alba" līdzjutēji. Foto: imago / Scanpix

Vācijas Bundeslīgā basketbolā nākamajā sezonā piedalīsies vairāk komandu nekā aizvadītajā sezonā - 18. Toties minimālā budžeta prasība trīs miljonu eiro apmērā uz jauno sezonu neattieksies.

Koronavīrusa pandēmijas dēļ arī Vācijā sezona netika pabeigta tā, kā tas bija ieplānots sākotnēji, taču vēlāk Bundeslīga kļuva par vienu no tikai trim līgām, kurā sezona tomēr šovasar tiek pabeigta (arī Spānijā - par čempioni kļuva Artūra Kuruca "Baskonia" - un Izraēlā, kur šodien sākas izslēgšanas turnīrs).

Lai gan sākotnēji izskanēja informācija, ka komandu skaits Bundeslīgā nākamsezon varētu samazināties, noticis tieši pretējais - tas pat palielinājies par vienu un sasniegs 18 komandas. Klāt nākusi ProA jeb pēc spēka otrās līgas aizvadītās sezonas labākā komanda Čemnicas "Niners", kamēr otrā labākā vienība Bremerhafenas "Eisbar", kas pirms tam 14 gadus pēc kārtas spēlēja Bundeslīgā, no iespējas atgriezties tajā atteicās.

13 klubiem licence piešķirta bez papildus prasībām, bet pārējām vēl jāisteno viena vai pāris prasības, taču tās tiekot uzskatītas par formalitātēm.

Aizvadītā sezona bija pirmā, kurā Bundeslīgas klubiem bija noteikts minimālais budžets - trīs miljoni eiro. Jaunajā sezonā šī prasība netiks ņemta vērā.

Par Bundeslīgas čempioni jūnijā kļuva Berlīnes "Alba". Nākamsezon Eirolīgā bez "Alba" spēlēs arī bagātākais valsts klubs Minhenes "Bayern", ULEB Eirokausā piedalīsies Ulmas "ratipoharm", bet FIBA Čempionu līgā startēs Bambergas "Brose". Parasti Vācijas komandas piedalās arī FIBA Eiropas kausā, bet pagaidām tajā vēl nav apstiprināts dalībnieku sastāvs jaunajai sezonai.


Ife Lundbergs pret Vaņu Marinkoviču. Foto: imago images/Scanpix

Banki ''Virtus'' vai ''Baskonia'': Vitorijā noskaidros Eirolīgas play-off dalībnieci

Šovakar pulksten 21.30 Spānijas pilsētā Vitorijā tiks aizvadīta izšķirošā ULEB Eirolīgas pārspēļu jeb play-in spēle starp vietējo ''Baskonia'' un Lukas Banki trenēto un Riharda Lomaža pārstāvēto Boloņas ''Virtus''. Uzvarētāja tiks pie astotās vietas izslēgšanas spēļu bildē un ceturtdaļfināla dueļa pret pašreizējo čempioni Madrides ''Real''. Mača translācija kanālā ''Go3 Sport 1''.
Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.
Kemnicas "Niners" basketbolists Kaza Kadžemi-Kīns ar bumbu. Foto: FIBA

FIBA Eiropas kausa pirmajā finālspēlē pārliecinoši uzvar Vācijas klubs

Savam pirmajam lielajam titulam pietuvojusies Kemnicas "Niners", FIBA Eiropas kausa fināla pirmajā kaujā savā laukumā ar 85:74 pārspējot Stambulas "Bahçeşehir Koleji".