Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Lomaža ASVEL noslēdz komplektāciju ar NBA uzspēlējušā Hovarda piesaisti

Lomaža ASVEL noslēdz komplektāciju ar NBA uzspēlējušā Hovarda piesaisti
Rihards Lomažs. Foto: Lyon ASVEL

Latviešu basketbolista Riharda Lomaža pārstāvētā Francijas kluba Lionas-Vilērbānas ASVEL vadība noslēgusi līgumu ar vietējo uzbrucēju Viljamu Hovardu, tādējādi jau jūlija vidū noslēdzot komplektāciju pirms jaunās sezonas.

Tonijam Pārkeram piederošais klubs aizvadītajā sezonā atgriezās Eirolīgā pēc vairāku gadu pārtraukuma, un Eiropas prestižākajā klubu turnīrā izcīnīja desmit uzvaras 28 mačos, paliekot 15. vietā 18 komandu konkurencē. Sezona netika pabeigta koronavīrusa dēļ, un vēlāk Eirolīgas vadība lēma, ka jaunajā sezonā turnīrā spēlēs visas tās pašas komandas, kas spēlēja aizvadītajā sezonā.

Starpsezonā ASVEL atvadījās no amerikāņu aizsarga Džordana Teilora (devās uz Japānu), pašmāju uzbrucēja Šarla Galju (uz Dižonas komandu) un Livio Žana-Šarla (uz "Olympiacos"). Klāt nākuši amerikāņu aizsargs Aleriks Frīmens (no Šeņžeņas), franču aizsargs Pols Lakombs (no "Monaco"), franču centrs Mustafa Falls (no "Turk Telekom"), amerikāņu centrs Kevariuss Heizs (no "Cantu"), amerikāņu aizsargs Noriss Kols (no "Monaco") un tagad arī franču uzbrucējs Viljams Hovards (no Hjūstonas "Rockets").

26 gadus vecais Hovards iepriekš spēlēja Francijas klubos "Gravelines", "Denain Voltaire", "Hyeres-Toulon" un "Limoges", bet pagājušajā sezonā izmēģināja laimi Amerikā. Sākotnēji pievienojās Jūtas "Jazz", bet spēlēja fārmklubā, un decembrī parakstīja divvirzienu līgumu ar "Rockets". 203. centimetrus garais Hovards debitēja NBA un izgāja laukumā divos mačos. Pie punktiem NBA neticis, 203 centimetrus garais spēlētājs nu atgriezies dzimtenē.

24 gadus vecais Rihards Lomažs aizvadītajā sezonā pirmo reizi spēlēja ārzemēs un debitēja Eirolīgā. Spēlētājam ir spēkā līgums ar klubu arī uz nākamo sezonu. Šobrīd ASVEL ir līgumi ar 15 basketbolistiem, bet aizsargu pozīcijās bez Lomaža ir vēl seši spēlētāji.

Tāpat starpsezonā nomainīts galvenais treneris. Melnkalniešu speciālista Zvezdana Mitroviča vietā pie komandas stūres stājies īpašnieka Tonija Pārkera brālis Tīdžejs Pārkers.


Edmons Samners pret Nikolo Melli. Foto: Žalgiris Kaunas BC
2

''Žalgiris'' svarīga uzvara pret Milānu ļauj turpināt sapni par pārspēlēm

ULEB Eirolīgas 32. kārtā svarīgu uzvaru savā laukumā izcīnīja Kauņas ''Žalgiris'', kas ar 87:73 pieveica Milānas ''Olimpia''.
"Bilbao Basket" aizsargs Alekss Renfro Kemnicas "Niners" basketbolistu ielenkumā. Foto: FIBA

Eiropas kausa pusfināls: Vācijas klubs atspēlējas no -14 un Basku Zemē satriec "Bilbao"

FIBA Eiropas kausa izcīņā šovakar tika aizvadītas pirmās pusfināla cīņas, pārliecinošu uzvaru izcīnot Kemnicas "Niners", bet pašā galotnē panākumu gūstot Varēzes komandai.
Veids Boldvins. Foto: EPA/Scanpix

Eirolīgas kārtas ievadā ''Maccabi'' pārliecinoši uzveic Valensiju

ULEB Eirolīgas 32. kārtas pirmajā spēlē Telavivas ''Maccabi'' Belgradā ar 95:80 droši apspēlēja Spānijas klubu ''Valencia''.