Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Vatutins: "Ja sezona netiks pabeigta, Eirolīga var beigt pastāvēt"

Vatutins: "Ja sezona netiks pabeigta, Eirolīga var beigt pastāvēt"
Andrejs Vatutins. Foto: TASS

Basketbola Eirolīga var pārtraukt eksistenci, ja nākamā sezona netiks izspēlēta līdz galvam, otrdien, 15. septembrī, preses konferencē ziņu aģentūras TASS telpās teica Maskavas CSKA prezidents Andrejs Vatutins.

Eirolīgas sezonas sākums paredzēts 1. oktobrī. Tajā piedalīsies trīs Krievijas klubi, tai skaitā Jāņa Strēlnieka pārstāvētais CSKA, kā arī Daira Bertāna un Jāņa Timmas pārstāvētais Piemaskavas klubs “Himki”.

“Eirolīga velta maksimālas pūles, lai sezona sāktos un notiktu,” teica Vatutins. “Gandrīz droši, ka būs daudz ārpusbasketbola faktoru: spēļu pārcelšana un atcelšana, pozitīvi vīrusa testi un tehniskie zaudējumi. Izstrādāti krīzes un medicīnas nolikumi, visi klubi atrodas ciešā kontaktā ar rīkotājiem.”

“Ja kādu iemeslu dēļ sezona netiks pabeigta, riskējam zaudēt visu turnīru. Tāpēc ir nodoms sākt un aizvadīt sezonu par katru cenu,” turpināja CSKA prezidents. “Gatavojamies uz ļaunāko, ceram uz labāko.”

Līdzīgu nostāju par gaidāmo sezonu pauda Krievijas basketbola federācijas prezidents Andrejs Kiriļenko. “Pastāv liela nenoteiktība. Esmu pārliecināts, ka saskarsimies ar situācijām – vīrusa uzliesmojumiem, spēles tiks pārceltas. Savelkot dūres, gribam, lai viss būtu labi, taču pirmssezonas turnīri parāda, ar kādās grūtībām saskaras komandas.”

Eirolīgas iepriekšējā sezona tika pabeigta priekšlaicīgi.

Čempionu līgas “Astoņu fināls”, iespējams, bez skatītājiem

Grieķijā pieaug reģistrēto vīrusa gadījumu skaits. Atikas reģions, kurā ietilpst galvaspilsēta Atēnas, otrdien paziņoja par jauniem drošības pasākumiem, tostarp koncertzāļu slēgšanu līdz mēneša beigām. Tas nozīmē, ka “Astoņu fināls” OAKA zālē varētu notikt bez skatītāju klātbūtnes.

Rīkotāji cerēja, ka varēs izmantot 30% arēnas ietilpības, lai katrā spēlē pārdotu līdz 6000 biļešu. Iespējamā spēlēšana bez skatītājiem samazinātu ienākumus un radītu zaudējumus. Teorētiski, iespējams, pārcelt finālturnīru uz Spāniju vai Čehiju, taču šis scenārijs šobrīd netiek izskatīts.

Izmantotie resursi:
https://tass.ru/sport/9463441
https://www.eurohoops.net/en/fiba-c...


, 2020-09-15 23:45, pirms 4 gadiem
Varbūt būtu tā pat labāk
, 2020-09-16 07:27, pirms 4 gadiem
nu un pis viņu.. ir stratēģiskāki punkti, kam pasaulē jāpievēršas
Luka Banki. Foto: Virtus Bologna
3

Eirolīgas pārspēles: vai Lomaža un Banki "Virtus" pārtrauks neveiksmju sēriju?

ULEB Eirolīgā šovakar gaidāmas pirmās divas no trim pārspēlēm, un Riharda Lomaža pārstāvētais un Lukas Banki trenētais Boloņas "Virtus" plkst. 21.00 ciemosies pie Stambulas "Efes".
Andrea Trinkjēri un Rolands Šmits. Foto: BC Žalgiris Kaunas
2

Žurnālists: Trinkjēri tuvojoties sadarbības turpināšanai ar Kauņas ''Žalgiris''

Lietuviešu basketbola žurnālists Donāts Urbons vēstī, ka itāļu speciālists Andrea Trinkjēri esot tuvu līguma pagarināšanai ar Lietuvas basketbola flagmani Kauņas ''Žalgiris'', ko pārstāv arī Rolands Šmits.
Kitija Laksa un Kamija Smola 2024. gada 14. aprīlī. Foto: EuroLeague Women
15

Kitija Laksa – Eirolīgas čempione

Stambulas "Fenerbahce" basketbolistes (16-2) svētdien, 14. aprīlī, Mersinā uzvarēja "Villeneuve d`Ascq" (11-8) ar 106:73 un otro gadu pēc kārtas triumfēja FIBA Eirolīgā. Kitija Laksa nopelnīja pirmo titulu. Prāgas USK bronzas spēlē sagrāva "Mersin" – 95:67.