Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Artūrs Kurucs: ''Arī man sapnis par NBA nav pazudis''

Artūrs Kurucs: ''Arī man sapnis par NBA nav pazudis''
Artūrs Kurucs. Foto: 15min.lt/Scanpix

ULEB Eirolīgas un Spānijas ACB komandas ''Baskonia'' latviešu basketbolists Artūrs Kurucs sarunā ar portālu ''Sportacentrs.com'' pauda, ka šogad pielāgojas augstajam līmenim, cer uz iespēju palīdzēt valstsvienībai gaidāmajās februāra spēlēs par iekļūšanu 2022. gada Eiropas čempionātā, kā arī nav zaudējis vēlmi kādreiz nokļūt basketbola mekā - Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA)

2019./2020. gada sezonu Artūrs Kurucs pavadīja Latvijā, spēlējot VEF rindās, kur kļuva par vienu no līderiem. FIBA Čempionu līgā basketbolists vidēji 30 minūtēs laukumā guva 10.57 punktus, kamēr Latvijas - Igaunijas čempionātā 26.8 minūtēs izcēlās ar 14.44 punktiem. Šo sezonu aizsargs pavada ULEB Eirolīgas klubā ''Baskonia'', kur turpina cīnīties par vietu laukumā. Vairāk Kurucs spēlējis ACB līgā, kur bijis laukumā nepilnas deviņās minūtēs, kamēr Eirolīgā spēlējis piecas.

''Cīnos par tām minūtēm, ko dod, un cenšos uzturēt sevi psiholoģiski gatavu. Treneris nav īpaši runātīgs, pārsvarā pasaka visu treniņos. Sezonas sākumā galvenie uzdevumi man bija aizsardzībā, taču tās gaitā treneris pamanījis, ka varu labi nospēlēt uzbrukumā, atsevišķas kombinācijas izspēlējot uz mani. Sāk arī man pamazām vairāk uzticēties. Domāju, ka arī nākamgad spēlēšu šeit. Esmu runājis ar menedžmentu, kuri izsaka lielas cerības par mani un vēlas, lai turpinu attīstīties,'' savu sezonas sākumu komentēja Artūrs Kurucs.

Pagājusī sezona VEF rindās basketbolistam devusi pārliecību, ka var spēlēt augstā līmenī: ''Šeit lielākā atšķirībā ir īsāks laiks lēmumu pieņemšanai un pieļauto kļūdu skaits. Manā gadījumā viena neprecizitāte un esmu ārā no spēles. Koncentrācijai jābūt ļoti augstā līmenī. Lielāko, ko ieguvu no pavadītā laika VEF, bija pārliecība, ka varu spēlēt šajā līmenī. Protams, arī individuāli attīstījos, strādājot kopā ar galveno treneri Jāni Gailīti un citiem treneriem. Lielākais gan, ko paņēmu, ka varu spēlēt Eirolīgas līmeņa komandā.''

Jau februāra otrajā pusē Arēnā Rīga Latvijas valstsvienība aizvadīs izšķirošās spēles par iekļūšanu 2022. gada Eiropas čempionātā. Lai iekļūtu finālturnīru, kā minimālais uzdevums ir uzvarēt Bulgāriju, kam pirmajā savstarpējā spēlē tika zaudēts pagarinājumā. Cerību par pievienošanos valstsvienībai pauda arī basketbolists: ''Latvijas izlases menedžeris Emīls Toms apjautājās, vai vēlos spēlēt. Atbildēju apstiprinoši, taču viss atkarīgs no kluba. Domāju, ka šobrīd ir lielāka iespēja tikt, jo mums grafiks ap to laiku ir mierīgāks un starp spēlēm būs daudz brīva laika. Cerams, klubs ielūgumu šoreiz apstiprinās un varēšu palīdzēt izlasei. Būs jādara viss iespējamais, lai kvalificētos finālturnīram. Patika spēlēt trenera Štelmahera vadībā. Viņš uzreiz man uzticējās, par ko nedaudz nobrīnījos. Kad izej mājas spēlē laukumā pie pilnām tribīnēm, tad nav nekāda uztraukuma, tas tieši tevi uzmundrina. Debitēt bija forša sajūta.''

Artūra brālis Rodions Kurucs jau pāris gadus savu meistarību demonstrē Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) laukumos. Šonedēļ basketbolists tika aizmainīts šīs sezonas skaļākajā darījumā no Bruklinas ''Nets'' uz Hjūstonas ''Rockets'', kura starpā Džeimss Hārdens devās uz Bruklinu. ''Biju viens no pirmajiem, kas ar viņu sazinājās. Rodions teica, ka esot priecīgs, jo sezonas sākumā daudz nespēlēja. Viņš ir gandarīts, jo Hjūstonā varētu būt vairāk iespēju, ko izmantot.''

''Arī man sapnis par NBA nav pazudis. Šogad varētu būt grūtāk, jo pielāgojos augstajam līmenim šeit. Būs vēl citus gadus iespēja pieteikties draftam. Būtu forši, ja varētu vasarā aizbraukt uz kādu nometni. Tāda doma mums bija jau pirms gada. Vēlējāmies aizbraukt un man kā nepazīstamam džekam parādīt, ko spēju,'' savu sapni par basketbola meku vēl nav atmetis arī Rodiona brālis Artūrs.

Šī nedēļa iesākās arī ar kādu netipisku dabas parādību Eiropas dienvidu daļā - Spānijā uzsniga pamatīgs sniegs. Kurucs pauž - vairāk kā Latvijā, jo Madridē sasnidzis ap pusmetru un visa pilsētas dzīve apturēta. Basketbolisti no Āfrikas par sniegu bijuši izbrīnīti, kamēr Artūrs varējis dot padomus, kā uzcelt sniegavīru.


Andrea Trinkjēri un Rolands Šmits. Foto: BC Žalgiris Kaunas
2

Žurnālists: Trinkjēri tuvojoties sadarbības turpināšanai ar Kauņas ''Žalgiris''

Lietuviešu basketbola žurnālists Donāts Urbons vēstī, ka itāļu speciālists Andrea Trinkjēri esot tuvu līguma pagarināšanai ar Lietuvas basketbola flagmani Kauņas ''Žalgiris'', ko pārstāv arī Rolands Šmits.
Kitija Laksa un Kamija Smola 2024. gada 14. aprīlī. Foto: EuroLeague Women
15

Kitija Laksa – Eirolīgas čempione

Stambulas "Fenerbahce" basketbolistes (16-2) svētdien, 14. aprīlī, Mersinā uzvarēja "Villeneuve d`Ascq" (11-8) ar 106:73 un otro gadu pēc kārtas triumfēja FIBA Eirolīgā. Kitija Laksa nopelnīja pirmo titulu. Prāgas USK bronzas spēlē sagrāva "Mersin" – 95:67.
Emma Mēsemana 2024. gada 13. aprīlī. Foto: EuroLeague Women
2

Neatkārtojamā Emma Mēsemana – divkārtēja Eirolīgas vērtīgākā spēlētāja

Beļģijas superzvaigzne Emma Mēsemana otro gadu pēc kārtas atzīta par sezonas vērtīgāko spēlētāju FIBA Eirolīgā basketbolā sievietēm, sestdien, 13. aprīlī, informēja turnīra rīkotāji.