Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

''Prometey'' pirmais Ukrainas tituls, ''Maccabi'' tuvojas 55. Izraēlas trofejai

''Prometey'' pirmais Ukrainas tituls, ''Maccabi'' tuvojas 55. Izraēlas trofejai
Skotijs Vilbekins ar bumbu. Foto: Imago Images/Scanpix

Par 2020./2021. Gada Ukrainas Superlīgas čempioni basketbolā tika kronēta ''Prometey'', kas fināla trešajā spēlē pieveica ''Zaporozhye'' un izcīnīja pirmo čempiontitulu komandas vēsturē. Platu soli pretim kārtējai Izraēlas meistarsacīkšu trofejai spēra Telavivas ''Maccabi''.

Ukraina

Pirmo Ukrainas Superlīgas čempiontitulu komandas vēsturē izcīnīja ''Prometey'', kas fināla trešajā cīņā ar 88:83 (14:28, 22:23, 25:14, 27:18) pieveica ''Zaporozhye''. Zaporižjas komanda mača gaitā atspēlēja 19 punktu deficītu.

Čempiones rindās lielisku spēli aizvadīja Rašads Vons, gūstot 30 punktus, bet 12 un deviņas bumbas zem groziem pievienoja cits amerikānis Šons Evanss. ''Zaporozhye'' komandā produktīvs sniegums Maiklam Kefijam, kurš sakrāja 27 punktus, sešas bumbas zem groziem un tikpat rezultatīvas piespēles. Lietuvietis Aurims Majausks sezonas pēdējā spēlē atzīmējās ar 17 punktiem.

Par fināla vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Rašads Vons.

''Prometey'' pagājušajā sezonā pirmo reizi finišēja goda pjedestāla pozīcijā Ukrainas Superlīgā, izcīnot bronzu. Tolaik komandu vadīja latviešu speciālists Kārlis Muižnieks. Nu Dņeprodžeržinskas komanda pirmo reizi izcīnījusi čempiontitulu, kļūstot par desmito uzvarētāju Ukrainā. Titulētākā ar desmit čempiontituliem ir Igora Miglinieka vadītā Kijevas ''Budivelnyk''.

Izraēla

Pārliecinoši dominējošākā Izraēlas komanda Telavivas ''Maccabi'' čempionāta pirmajā finālmačā pārliecinoši pārspēja ''Gilboa Galil'' - 83:74 (21:15, 21:21, 15:14, 26:24).

''Maccabi'' komandā ar 24 punktiem izcēlās reiz Turcijas izlasē spēlējušais amerikānis Skotijs Vilbekins, bet 16 punkti Andželo Kaljaro kontā. Horvāts Antze Zizičs nebija tālu no double-double - 11 punkti un deviņas atlēkušās bumbas. Zaudētājiem 17 sameta Floids Džehaivs.

Sērijas otrais mačs 16. Jūnijā tiks aizvadīts ''Gilboa Galil'' mājas spēļu zālē ''Gan Ner Sports Hall''.

ULEB Eirolīgā spēlējošā ''Maccabi'' ir titulētākā Izraēlas čempionāta dalībniece ar 54 izcīnītām trofejām. Tuvākā sekotāja ar piecām uzvarām un 20 zaudējumiem finālsērijās ir Telavivas ''Hapoel''. Par dominējošāko periodu ''Maccabi'' un Izraēlas basketbola vēsturē uzskatāms laika posms no 1970. līdz 1992. gadam, kad Telavivas klubam izdevās triumfēt 23 sezonas pēc kārtas.

Izmantotie resursi:
https://fbu.ua/statistics/league-224/game-5457333?season_id=119469#mbt:5-400$t&0=1
SegevSport Stats


Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.
Kemnicas "Niners" basketbolists Kaza Kadžemi-Kīns ar bumbu. Foto: FIBA

FIBA Eiropas kausa pirmajā finālspēlē pārliecinoši uzvar Vācijas klubs

Savam pirmajam lielajam titulam pietuvojusies Kemnicas "Niners", FIBA Eiropas kausa fināla pirmajā kaujā savā laukumā ar 85:74 pārspējot Stambulas "Bahçeşehir Koleji".
Džabari Pārkers ar bumbu pret Zeku Līdeju. Foto: AFP/Scanpix

''Barcelona'' pagarina līgumu ar bijušo NBA drafta otro numuru Pārkeru

Spānijas ACB līgas un ULEB Eirolīgas grands ''Barcelona'' pavēstījis par līguma pagarināšanu ar kādreizējo NBA drafta otro numuru Džabari Pārkeru līdz 2026. gadam.