Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Gailītis: ''Daļa spēlētāju izdara lieku spiedienu uz sevi''

Gailītis: ''Daļa spēlētāju izdara lieku spiedienu uz sevi''
Jānis Gailītis. Foto: 15min.lt/Scanpix

''VEF Rīga'' galvenais treneris Jānis Gailītis plašākā sarunā ar portālu ''Sportacentrs.com'', analizējot zaudējumu FIBA Čempionu līgas E grupas piektajā spēlē pagarinājumā pret ''Strasbourg'' ar 94:101, akcentēja daudzās pieļautās kļūdas, kā arī daļa basketbolistu uz sevis izdarījuši nevajadzīgu spiedienu.

Latvijas basketbola klubs VEF vakar FIBA Čempionu līgas E grupas līderu cīņā otrajā pagarinājumā ar 94:101 piedzīvoja zaudējumu pret ''Strasbourg''. 26. janvārī savā laukumā tiks aizvadīta noslēdzošā cīņa par izkļūšanu no grupas pret grieķu ''Peristeri'', kuru pirmajā spēlē rīdzinieki pārspēja ar 84:81.

Sarunā ar portālu ''Sportacentrs.com'' VEF galvenais treneris Jānis Gailītis pauda, ka pārāk daudz pieļautas nepiespiestās kļūdas: ''Tāda deja vu sajūta. Abas pret ''Strasbourg'' bijušas ļoti līdzīgas spēles ar identiskām beigām un to pašu uzvarētāju. Zaudējām, jo neizmantojām iespējas. Pamatlaika pēdējās divās minūtēs aizmetām garām piecus no astoņiem soda metieniem, kas šoreiz bija lielā atšķirība prasmē novest maču līdz uzvarai. Pieļāvām 25 kļūdas, kas ir par daudz. ''Strasbourg'' nespēlēja slikti aizsardzībā, bet tas nav iemesls tik daudz kļūdīties. Tur bija daudz piespiestu, bet vairāk nepiespiestu kļūdu. Šādā spēlē bija jāuzlabo izpratne un izpildījumu niansēs, jo vairs tikai ar fizisku spēku, ātrumu vai citām īpašībām nevarēja apspēlēt pretinieku, jo viņš ir fiziskāks. Bija nepieciešams atrast veidu, kā viņu apspēlēt, kas vakar radīja daudz kļūdu. Aizsardzībā nospēlējām viduvēji. Individuāli gan viņi mūs daudzkārt apspēlēja.''

''Jā. Tas ir basketbols. Viņi ar labu izpildījumu izspēlēja zināmu kombināciju, atrodot brīvu spēlētāju, kurš realizēja savu iespēju. Nebija tā, ka no mums kāds ļoti kļūdījās, bet vienkārši labi izspēlēta situācija ar precīzu metienu,'' Bonzija Kolsona precīzu tālmetienu pamatlaika beigās, kas izrāva neizšķirtu 82:82, komentēja rīdzinieku galvenais treneris.

''Lai basketbolistu ko sasniegtu, viņiem jāatmet bailes no zaudēšanas un nav jārada nevajadzīgs spiediens uz sevi. Jābauda basketbols un šādas spēles, nevis ar smagumu jāaizvada. Daļa spēlētāju izdara lieku spiedienu paši uz sevis. Lai arī daudz ko labu izdara uz laukuma, stipri vairāk reaģē uz slikto, jo grib nospēlēt ideālu spēli. Basketbols ir brīva spēle ar elastīgu domāšanu. Vakar spēlējām, lai noturētu aizsardzību, taču filozofijai jābūt, ka mums ir jāiemet pēdējais metiens. Manuprāt, viņi neizbaudīja vakardienas spēli,'' vērtēja speciālists.

Šogad izdevusies veiksmīga komplektācija, arī piesaistītie leģionāri rāda atzīstamu sniegumu. VEF galvenais treneris akcentēja, ka iepriekšējos divos gados citas problēmas traucējušas sasniegt vērā ņemamus rezultātus starptautiskā arēnā, kamēr šogad sastāvs nemainās un ir veselīga konkurence treniņos: ''Man ļoti patīk cilvēciskās īpašības, kas ir primārais. Šajā gadījumā nevaram sūdzēties. Kvalitāte leģionāriem šogad ir pietiekami solīda. Pagājušogad mēs bijām mazi un bija problēmas ar treniņprocesu, normālu darbu neaizvadot visu sezonu. Pirms diviem gadiem mums bija citas problēmas - komandā atradās daudz spēlētāju, taču sadalījums pa pozīcijām bija neveiksmīgs. Šogad nav bijušas maiņas, kas rada stabilitāti un vidi progresam spēlētāju vidū. Kopumā arī neslikti basketbolisti viens otru papildina laukumā.''

Jau rīt plkst. 21:15 ''Sportacentrs.com TV'' kanālā skaties jaunāko ''Sports Tuvplānā'' raidījumu, kur bez plašākas sarunas ar VEF galveno treneri Jāni Gailīti, ar bijušo Rodiona Kuruca treneri Raimondu Feldmani aprunāsim skaļāko šīs sezonas darījumu Nacionālajā basketbola asociācijā, bet portāla ''Sportacentrs.com'' hokeja eksperts Ulvis Brože analizēs pirmās spēles Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

E grupa

#KomandaU-Z+/-
1Strasbourg (Q)4-1+30
2VEF Rīga3-2+22
----
3Peristeri2-3-1
4Rytas1-4-51

E grupas kalendārs

DienaLaiksSpēleRezultāts
27.1019:00Rytas – Peristeri88:106
28.1019:00VEF – Strasbourg75:77
10.1119:30Peristeri – VEF81:84
10.1121:30Strasbourg – Rytas81:83
08.1219:30Rytas – VEF81:85
08.1221:30Strasbourg – Peristeri77:57
22.1219:30Peristeri – Strasbourg76:79
23.1219:00VEF – Rytas84:60
12.0119:30Peristeri – Rytas81:74
13.0121:30Strasbourg – VEF101:94 P
26.0119:30VEF – Peristeri-
26.0119:30Rytas – Strasbourg-

Edmons Samners pret Nikolo Melli. Foto: Žalgiris Kaunas BC
2

''Žalgiris'' svarīga uzvara pret Milānu ļauj turpināt sapni par pārspēlēm

ULEB Eirolīgas 32. kārtā svarīgu uzvaru savā laukumā izcīnīja Kauņas ''Žalgiris'', kas ar 87:73 pieveica Milānas ''Olimpia''.
"Bilbao Basket" aizsargs Alekss Renfro Kemnicas "Niners" basketbolistu ielenkumā. Foto: FIBA

Eiropas kausa pusfināls: Vācijas klubs atspēlējas no -14 un Basku Zemē satriec "Bilbao"

FIBA Eiropas kausa izcīņā šovakar tika aizvadītas pirmās pusfināla cīņas, pārliecinošu uzvaru izcīnot Kemnicas "Niners", bet pašā galotnē panākumu gūstot Varēzes komandai.
Veids Boldvins. Foto: EPA/Scanpix

Eirolīgas kārtas ievadā ''Maccabi'' pārliecinoši uzveic Valensiju

ULEB Eirolīgas 32. kārtas pirmajā spēlē Telavivas ''Maccabi'' Belgradā ar 95:80 droši apspēlēja Spānijas klubu ''Valencia''.