Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

"Barcelona" sper pirmo soli pretī Spānijas čempiontitulam, Šmitam danks

"Barcelona" sper pirmo soli pretī Spānijas čempiontitulam, Šmitam danks
Pau Gazols. Foto: FC Barcelona Basket

Spānijas čempionāta finālsērijas pirmajā spēlē ar rezultātu 89:75 panākumu guva "Barcelona", apspēlējot Madrides "Real" un nonākot uzvaras attālumā līdz čempiontitulam. Latviešu basketbolists Rolands Šmits guva divus punktus.

Mačs iesākās ar Madrides komandas labāku spēli. Pēc pirmajām desmit minūtēm "Real" bija vadībā ar rezultātu 20:15. Līdz pirmā puslaika beigām Katalonijas komandai izdervās rezultāta starpību samazināt līdz viena tālmetiena tiesai, komandām lielajā pārtraukumā ejot ar "Real" pārsvaru 35:33.

Mača otrā daļa bija tā, kurā Šarūna Jasikeviča vadītā komanda pārņēma kontroli pār spēli. Trešajā ceturksnī "Barcelona" izvirzījās vadībā un pirms pēdējām desmit spēles minūtēm bija priekšā ar 62:51. Noslēdzošās ceturtdaļas ievadā Rolands Šmits bumbu grozā raidīja treicot to no augšās, palīdzot veikt "Barcelona" izšķirošo izrāvienu. Spēles izskaņu "Barca" sagaidīja ar pāliecinošu pārsvaru 89:75, tiekot pie pirmā panākuma Spānijas čempionāta finālsērijā.

Latviešu uzbrucējs Ronalds Šmits laukumā pavadīja 12 minūtes un 29 sekundes. To laikā Šmitrs realizēja savu vienīgo metienu, gūstot divus punktus, kā arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas zem groziem.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 25 gūtiem punktiem bija Korijs Higinss, kurš rītdien svinēs savu dzimšanas dienu. Viņa tautietis Brendons Deivīss izcēlās ar 13 punktiem, savukārt Pau Gazols sakrāja astoņus punktus un astoņas atlēkušās bumbas.

Madrides "Real" rindās ar 16 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām produktīvākais bija Valters Tavaress. Pie desmit gūtiem punktiem tika Rudijs Fernandess.

Finālsērijas otrā spēle norisināsies otrdienas vakarā. Ja "Barca" izcīnīs panākumu, tad katalonieši varēs celt virs galvām Spānijas čempiontitula trofeju, jo šosezon finālsērijā uzvarētājs tiek noskaidrots līdz kādas komandas divām uzvarām.


, 2021-06-13 22:57, pirms 3 gadiem
finālsētijas !!!! Katru dienu lasot rakstus,rodas tomēr jautājums,vai rakstu autori vismaz pamatskolu ir pabeiguši?
, 2021-06-13 23:26, pirms 3 gadiem
janx13 rakstīja: finālsētijas !!!! Katru dienu lasot rakstus,rodas tomēr jautājums,vai rakstu autori vismaz pamatskolu ir pabeiguši?
ak nē, rakstot vienu burtu sajauca, jo uz klaviatūras atrodas tur pat blakus. Noteikti tas norāda par iq līmeni un pamatskolas nepabeigšanu.
, 2021-06-14 00:10, pirms 3 gadiem
Šmits izcīnīja bumbu uzbrukumā un iemeta no groza apakšas. Malacis! Bet nebija danka kā to norāda autors virsrakstā.
, 2021-06-14 00:20, pirms 3 gadiem
portal, tu gan jocīgs. Lielā kļūda vai maza, kāda starpība? Kļūda ir kļūda. Katru dienu pilns ar kļūdām.
, 2021-06-14 09:57, pirms 3 gadiem
Lasu un smaidu (drīzāk gan smīkņāju). Negribu kļūt par latviešu valodas skolotāju sc autoriem, tas nav pūļu vērts.
" Pie desmit gūtiem punktiem tika Rudijs Fernandess."
Kā tad Rūdijs TIKA PIE PUNKTIEM? Loterejā, kazino vai sc totiņā?
Vai m.cienījamais Ozerinskis ir GUVIS (iesviedis, dankojis utt.) desmit punktus kaut kādā cienījamā spēlē, izņemot zolīti?
"Bilbao Basket" aizsargs Alekss Renfro Kemnicas "Niners" basketbolistu ielenkumā. Foto: FIBA

Eiropas kausa pusfināls: Vācijas klubs atspēlējas no -14 un Basku Zemē satriec "Bilbao"

FIBA Eiropas kausa izcīņā šovakar tika aizvadītas pirmās pusfināla cīņas, pārliecinošu uzvaru izcīnot Kemnicas "Niners", bet pašā galotnē panākumu gūstot Varēzes komandai.
Veids Boldvins. Foto: EPA/Scanpix

Eirolīgas kārtas ievadā ''Maccabi'' pārliecinoši uzveic Valensiju

ULEB Eirolīgas 32. kārtas pirmajā spēlē Telavivas ''Maccabi'' Belgradā ar 95:80 droši apspēlēja Spānijas klubu ''Valencia''.
Rolands Šmits. Foto: Dainius Lukšta/Basketnews.lt
1

Šmits potītes savainojuma dēļ nespēlēs arī Eirolīgas 32. kārtas mačā pret ''Olimpia''

Latviešu spēka uzbrucējs Rolands Šmits potītes savainojuma dēļ nevarēs palīdzēt Kauņas ''Žalgiris'' komandai ceturtdienas cīņā ULEB Eirolīgā, preses konferencē atklāja itāļu speciālists Andrea Trinkjēri.