Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Pēc šķiršanās no Strēlnieka CSKA paraksta līgumu ar Grigoni

Pēc šķiršanās no Strēlnieka CSKA paraksta līgumu ar Grigoni
Marjus Grigonis. Foto: CSKA Basket

Krievijas basketbola grands Maskavas CSKA vakar paziņoja, ka pēc līguma beigām neturpinās sadarbību ar latviešu aizsargu Jāni Strēlnieku, taču šodien prezentēja komandas jaunpienācēju - lietuvieti Marjusu Grigoni, kurš CSKA pārstāvēs līdz 2024. gadam.

Vakar ziņojām, ka Jānis Strēlnieks nākamajā sezonā vairs nepārstāvēs Krievijas superklubu. Taču jau šodien, 12. jūnijā CSKA komandas vadība izziņoja starpsezonas pirmo papildinājumu - uz Maskavu pārcelsies 27 gadus vecais lietuviešu aizsargs Marjus Grigonis. Sadarbība noslēgta līdz 2023./2024. gada sezonas beigām.

198 centimetrus garais Lietuvas valstsvienības basketbolists aizvadītajā sezonā piedalījās visās 34 ''Žalgiris'' spēlēs ULEB Eirolīgā. Vidēji laukumā pavadīto 27:38 minūšu laikā Grigonis atzīmējās ar 13,4 punktiem, esot komandas rezultatīvākais spēlētājs, 2,1 atlēkušajām bumbām un 3,3 rezultatīvām piespēlēm.

Marjus Grigonis karjeru uzsāka Kauņas ''Žalgiris'' jaunatnes sistēmā, pēc kuras pārcēlās uz Spāniju. Tur aizsargs pārstāvēja ''Huesca'', ''Manresa'' un ''Tenerife'' comandas. Tāpat 27 gadus vecais lietuvietis aizvadīja sezonu Berlīnes ''Alba'' rindās, pēcāk atgriežoties Kauņas ''Žalgiris'' komandā, ko pārstāvēja iepriekšējās trīs sezonas.

''Vairākus gadus sekojām līdzi Grigoņa progresam. Mēs ticam, ka viņš ir spēlētājs, kurš var spēlēt vairākās pozīcijās, it īpaši perimetrā kā uzbrūkošais aizsargs un vieglais uzbrucējs. Viņam ir labi fiziskie parametri, spēles izpratne un lēmumu pieņemšana, kas atbilst mūsu komandas prasībām. Esam ļoti priecīgi sagaidīt Marjusu CSKA ģimenē. Vēlam veselību, daudz uzvaru un trofeju mūsu komandā!'' par jauno papildinājumu izteicās CSKA galvenais treneris Dimitris Itudis.

''Esmu ļoti priecīgs kļūt par daļu no CSKA komandas. Tā ir bijusi viena no labākajām organizācijām Eiropā ilgu laiku un izcīnījusi vairākus čempiontitulus, tāpēc, kā sportistam, šis ir liels sasniegums. Nevaru sagaidīt, kad varēšu iepazīt CSKA ģimeni un parādīt, uz ko esmu spējīgs,'' pārcelšanos uz Maskavu komentēja Marjus Grigonis.

Marjus Grigonis ir pirmais lietuvietis Maskavas CSKA kopš 2011./2012. gada sezonas, kad Krievijas grandu pārstāvēja Ramūns Šiškausks un Darjuss Lavrinovičs.

Izmantotie resursi:
https://cskabasket.com/en/news/n/20...


, 2021-06-12 13:51, pirms 3 gadiem
Par daudz iedeva leitim, manuprāt.
, 2021-06-12 14:47, pirms 3 gadiem
Leišiem teiciens-labāk meita prostitūta nevis dēls CSKA...
, 2021-06-12 19:36, pirms 3 gadiem
wow wow rakstīja: Leišiem teiciens-labāk meita prostitūta nevis dēls CSKA...
Grigonis uzauga kopā ar Maugli, viņi šādus teicienus nav pat dzirdējuši...
, 2021-06-12 21:32, pirms 3 gadiem
Pietrūkst mums leišu nekaunība un pārliecība par saviem spēkiem.
Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.
Kemnicas "Niners" basketbolists Kaza Kadžemi-Kīns ar bumbu. Foto: FIBA

FIBA Eiropas kausa pirmajā finālspēlē pārliecinoši uzvar Vācijas klubs

Savam pirmajam lielajam titulam pietuvojusies Kemnicas "Niners", FIBA Eiropas kausa fināla pirmajā kaujā savā laukumā ar 85:74 pārspējot Stambulas "Bahçeşehir Koleji".
Džabari Pārkers ar bumbu pret Zeku Līdeju. Foto: AFP/Scanpix

''Barcelona'' pagarina līgumu ar bijušo NBA drafta otro numuru Pārkeru

Spānijas ACB līgas un ULEB Eirolīgas grands ''Barcelona'' pavēstījis par līguma pagarināšanu ar kādreizējo NBA drafta otro numuru Džabari Pārkeru līdz 2026. gadam.