Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Serbijas izlases treneris Džordževičs pārņem Boloņas "Virtus"

Serbijas izlases treneris Džordževičs pārņem Boloņas "Virtus"
Aleksandrs Džordževičs. Foto: AFP / Scanpix

Ambiciozais Itālijas basketbola klubs Boloņas "Virtus" atbrīvojis no darba līdzšinējo galveno treneri Pino Sakripanti, vietā nolīgstot Serbijas valstsvienības vecāko treneri Aleksandru Džordževiču.

48 gadus vecais Sakripanti Latvijas basketbola līdzjutējiem varētu būt palicis atmiņā no 2013. gada Eiropas U20 čempionāta - Sakripanti toreiz vadīja Itāliju, kas finālā apspēlēja tieši Latvijas valstsvienību. Kopš tā laika Sakripanti, kurš ar citām Itālijas U20 izlasēm izcīnījis arī Eiropas sudrabu un bronzu, strādājis "Cantu" un "Avellino" vienībās, bet pirms šīs sezonas kļuva par Boloņas "Virtus" galveno treneri.

Slavenais Boloņas klubs 2017. gadā uzvarēja Itālijas otrajā līgā un atgriezās A sērijā ar ambicioziem plāniem izveidot komandu, kas būtu ievērojams spēks Eiropas mērogā. Pirmajā sezonā neizdevās tikt izslēgšanas turnīrā, bet pērnvasar klubs tika pie vietas FIBA Čempionu līgas pamatturnīrā. Tajā izdevās izcīnīt desmit uzvaras 14 mačos un izcīnīt pirmo vietu D grupā. Tikmēr A sērijā komanda demonstrējusi viduvēju sniegumu - desmit uzvaras un 11 zaudējumi pašlaik ļauj atrasties vien desmitajā pozīcijā.

Ilgāku laiku klīda runas, ka kluba vadība vainīgo meklē uz komandas soliņa, un pēdējie divi mači kļuva par izšķirošajiem Sakripanti. Čempionu līgas astotdaļfināla pirmajā spēlē izbraukumā nospēlēts neizšķirti pret franču "Le Mans" (74:74), bet A sērijā nedēļas nogalē viesos tika zaudēts Kantu (94:96). Kluba vadība šonedēļ uzteica darbu Sakripanti, bet tagad paziņojusi par jauna galvenā trenera nolīgšanu - komandu turpmāk vadīs Saša Džordževičs.

"Virtus" jau pagājušajā vasarā vēlējās piesaistīt Džordževiču, tomēr abas puses nepanāca vienošanos. Līdz ar Sakripanti situāciju izskanēja arī cita dienvidslāvu skolas pārstāvja Aleksandra Džikiča vārds, taču Boloņa spēja vienoties ar Džordževiču, kurš savukārt panāca vienošanos ar savu bijušo klubu Minhenes "Bayern", kas vēl nebija nokārtojis visas saistības ar treneri, līdz ar to Džordževičam nebija brīvlaišanas vēstule. Tagad tā saņemta, un Džordževičs oficiāli kļuvis par "Virtus" galveno treneri.

Atlikušajā sezonas daļā komandai divi lieli uzdevumi - iekļūt A sērijas "play-off", kā arī Čempionu līgas "Final Four" (Boloņa izteikusi vēlmi to rīkot, taču, lai tas notiktu, komandai tajā vispirms jāiekļūst). Ja mājās izdosies pieveikt "Le Mans", tad ceturtdaļfinālā "Virtus" spēlēs pret franču "Nanterre 92" un Stambulas "Besiktas" dueļa uzvarētāju.

Džordževičs pirms darba piedāvājuma pieņemšanas saņēma atļauju arī no Serbijas federācijas - 51 gadu vecais speciālists ir arī Serbijas izlases treneris. Ar to Džordževičs izcīnījis trīs sudrabus - 2014. gada Pasaules kausā, 2016. gada olimpiskajās spēlēs un 2017. gada Eiropas čempionātā. Pēdējo divu gadu laikā Džordževiča vadībā serbi izcīnīja septiņas uzvaras 12 mačos, finišējot trešajā vietā Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra L grupā, un septembrī spēlēs Ķīnā.

Izmantotie resursi:
virtus.it


Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.
Kemnicas "Niners" basketbolists Kaza Kadžemi-Kīns ar bumbu. Foto: FIBA

FIBA Eiropas kausa pirmajā finālspēlē pārliecinoši uzvar Vācijas klubs

Savam pirmajam lielajam titulam pietuvojusies Kemnicas "Niners", FIBA Eiropas kausa fināla pirmajā kaujā savā laukumā ar 85:74 pārspējot Stambulas "Bahçeşehir Koleji".
Džabari Pārkers ar bumbu pret Zeku Līdeju. Foto: AFP/Scanpix

''Barcelona'' pagarina līgumu ar bijušo NBA drafta otro numuru Pārkeru

Spānijas ACB līgas un ULEB Eirolīgas grands ''Barcelona'' pavēstījis par līguma pagarināšanu ar kādreizējo NBA drafta otro numuru Džabari Pārkeru līdz 2026. gadam.