Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Tāre: "Ar prognozēšanu nevajag aizrauties"

Tāre:  "Ar prognozēšanu nevajag aizrauties"
Ieva Tāre

SK "Cēsis" komandas kapteine Ieva Tāre intervijā analizē komandas sniegumu FIBA Eiropas kausa izcīņā un izsaka savas domas par dažām lietām, kas saistītas ar klubu un Latvijas izlasi, taču ar nākotnes prognozēšanu nevēlas aizrauties.

Kā varētu raksturot pretinieku FIBA kausa 1/16 finālā?
Pašlaik vēl grūti ko teikt, taču skaidrs, ka ir jācīnās un mēs cīnīsimies. Runā, ka vietējās spēlētājas ir vājākas kā "Esperides" komandai, taču "Athinaikos" komandai esot stiprākas leģionāres.

Kā vari salīdzināt "TTT/Rīga" un SK „Cēsis” klubus pašreizējā brīdī?
Pašlaik visu nosaka budžets, tādēļ pretiniecēm ir lielākas iespējas nokomplektēt spēcīgu sastāvu, taču mēs varam likt pretim labu komandas spēli.

FIBA kausos Tu spēlē otro reizi un pirmo reizi esi komandā, kas iziet ārā no grupu turnīra. Ko tu gaidīji no šā turnīra tam sākoties un kas reāli sanāca?
Protams, ka gaidīju, ka tiksim ārā no grupas. Turnīrā parasti grupās ir tā, ka ir viena izteikta favorītkomanda, bet pārējās ir aptuveni spēkos līdzvērtīgas. Tas, kas spēja vairāk uzvarēt mājās, tas arī bieži vien izkļūst no grupas.

Kā tu skaties uz turnīra turpinājumu? Vai varam pacīnīties ar grieķietēm? Līdzjutēji var ar optimismu raudzīties nākotnē?
Noteikti līdzjutējiem jābūt optimistiskiem, tāpat kā spēlētājām.

Par Latvijas čempionātu runājot, tavuprāt, tas attīstās normāli? Pēdējos gados ir divas profesionālas komandas. Mūsu valstij šāda situācija ir normāla, vai varbūt šādi klubi ir par maz vai par daudz?
Pašreizējā ekonomiskajā situācijā mums jāpriecājas par to, ka ir vismaz divas šādas komandas. Tomēr es uzskatu, ka vajag domāt par tuvāko valstu komandu apvienošanu kārtīgā Baltijas līgā, līdzīga kāda tā ir vīriešu komandām.

Esi trīs mēnešus Cēsīs, bet pirms tam biji labākā spēlētāja "TTT/Rīga" komandā. Kāda ir sajūta būt pretējā nometnē?
Paldies par komplimentu. Es esmu profesionāla un jebkurā normālā valstī ir situācija, kad spēlētājas pāriet no vienas komandas uz citu, tādēļ neuzskatu, ka tas būtu kaut kāds ārkārtas gadījums.

Tavuprāt, kura Tev liekas vērtīgākā SK "Cēsis" komandas spēlētāja FIBA Eiropas kausa izcīņas grupu turnīrā?
Tas, manuprāt, nav manā kompetencē vērtēt, kura ir vērtīga un kura nav. Tas ir treneru darbs.

Runājot par Sandru Dižonu. Diezgan netipiski liela zvaigzne no Eiropas, kas atbraukusi un spēlē pie mums. Līdz šim praktiski neviena šāda zvaigzne Latvijā nav spēlējusi. Tavuprāt, viņa ir attaisnojusi uz sevi liktās cerības?
Domāju, ka jebkurš spēlētājs mačos izliekas uz simts procentiem, taču arī šis jautājums jāadresē treneriem. Tomēr Latvijā pagājušajā sezonā četras vai piecas spēlētājas bija ar WNBA spēļu pieredzi, tā ka nevar teikt, ka pie mums nespēlētu zvaigznes.

Kura ir šobrīd labākā "TTT/Rīga" spēlētāja?
Es negribētu teikt, kura ir labākā, bet man vislabāk patīk amerikāniete Esensa Kārsone.

Kura ir pati jautrākā SK "Cēsis" komandas spēlētāja?
Domāju, ka mums izveidojies ļoti labs kolektīvs, bet tāds kā motors varētu būt tieši Dižona.

Par līdzjutējiem. Rīgā uz spēlēm nenāk tik daudz skatītāju. Cik daudz jūt viņu atbalstu Cēsīs?
Cēsīs tiešām ir lieliski - patiesa īsta mājas sajūta. Neapskaužu nevienu komandu, kas atbrauc uz Cēsīm, jo mums ir sestais spēlētājs – līdzjutēji, un tas ir neatkārtojami.

Kādi būtu tavi personīgie mērķi un ko gribētu sasniegt ar komandu?
Mani personīgie mērķi ir palīdzēt komandai, lai pēc iespējas labāk nostartētu FIBA čempionātā un iegūt Latvijas čempionu titulu.

Katru dienu brauc no Jūrmalas uz treniņiem. Cik tas ir grūti?
Tas ir darbs un jebkurš cilvēks darbā pavada savas stundas, vai nu sēžot birojā vai darot ko citu. Un starpības nav nekādas vai braucu pērnu uz Rīgu vai tā kā tagad – uz Cēsīm. Tāds ir mans darbs. Kam tagad viegli (smejas – aut.).

Kādus papildus pienākumus uzliek kapteines amats komandā?
Es to neuzskatu kā pienākumu. Man tas ir pagodinājums, ka komanda to ir izvēlējusies.

Karlīne Nīmane aizvien aktīvāk iesaistās komandā un progresē no spēles uz spēli. Vai viņa tuvākajā laikā varētu kļūt par stabilu pamatsastāva spēlētāju Cēsu komandā?
Domāju, ka noteikti. Jaunajām spēlētājām ir ļoti laba iespēja spēlēt kopā ar tādām spēlētājām kā Dižona vai amerikānietēm, kas spēlējušas WNBA. Galvenais nevajag apstāties un sēdēt uz lauriem.

Kā tev izdodas atgūties pēc slodzēm, vai ir kādi īpaši paņēmieni?
Pirmām kārtām tā ir laba atpūta.

Kas ir laba atpūta? Iešana uz klubiem?
Laba atpūta? Uz klubiem ejot citiem varbūt tā ir laba atpūta, bet man atpūta ir mājas, ģimene, kur es atslēdzos no basketbola.

Liels notikums būs 2009.gada Eiropas čempionāts basketbolā. Latvijai arī varētu būt labas iespējas. Kā tu vērtē apakšgrupu?
Sieviešu basketbolā nekad neko nevar zināt, bet labi, ka grupā ir līdzīgas komandas. Zinot iepriekšējo čempionātu pieredzi, mājiniekiem parasti ir liels atbalsts, taču tajā pašā laikā liela atbildība. Svarīgi komandai "nesadegt".

Vai Latvijas izlase ir vienota? Iekšēju intrigu nav?
Protams, ka ir vienota. Par kaut kādām intrigām man informācijas nav.

Kā mainījusies Latvijas Basketbola savienības attieksme pret sieviešu izlasi?
Protams, pozitīvā ziņā, jo tieši sieviešu izlase pēdējos gados sasniegusi ievērojamus panākumus starptautiskā līmenī.

Ieva Tāre pievērsīsies treneres karjerai pēc tam, kad beigs pati spēlēt?
Nekad nesaki nekad, bet Ievai Tārei ir ticējums, ka ar nākotnes prognozēšanu un pareģošanu nevajag aizrauties.

Izmantotie resursi:
Pārpublicēts no skcesis.lv


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-12-10 00:35, pirms 15 gadiem
Ziemeljnieku mentalitaate ..... atbildes diezgan izvairiigas, gribeetos mazliet izsmeljoshaakas, bet nu ..... ir taa kaa ir
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-12-10 01:11, pirms 15 gadiem
Ieva ir vairāk darītāja, nevis runātāja, un ja runā vairāk, tad arī pasaka, piem. Latvijas gada balva sportā. Ņemiet par labu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-12-10 10:25, pirms 15 gadiem
vitaamiins rakstīja: paldis, paldis

un laikam darītāja nevis runātāja tāda pati kā Tu
nu varu runāt, varu darīt, kas kurā brīdī vajadzīgs (man darbs tāds - daudz runāt)
Edmons Samners pret Nikolo Melli. Foto: Žalgiris Kaunas BC
3

''Žalgiris'' svarīga uzvara pret Milānu ļauj turpināt sapni par pārspēlēm

ULEB Eirolīgas 32. kārtā svarīgu uzvaru savā laukumā izcīnīja Kauņas ''Žalgiris'', kas ar 87:73 pieveica Milānas ''Olimpia''.
"Bilbao Basket" aizsargs Alekss Renfro Kemnicas "Niners" basketbolistu ielenkumā. Foto: FIBA

Eiropas kausa pusfināls: Vācijas klubs atspēlējas no -14 un Basku Zemē satriec "Bilbao"

FIBA Eiropas kausa izcīņā šovakar tika aizvadītas pirmās pusfināla cīņas, pārliecinošu uzvaru izcīnot Kemnicas "Niners", bet pašā galotnē panākumu gūstot Varēzes komandai.
Veids Boldvins. Foto: EPA/Scanpix

Eirolīgas kārtas ievadā ''Maccabi'' pārliecinoši uzveic Valensiju

ULEB Eirolīgas 32. kārtas pirmajā spēlē Telavivas ''Maccabi'' Belgradā ar 95:80 droši apspēlēja Spānijas klubu ''Valencia''.