Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

''Žalgiris'' pagarina līgumu ar Lekāviču, komandu, visticamāk, pametīs vairāki līderi

''Žalgiris'' pagarina līgumu ar Lekāviču, komandu, visticamāk, pametīs vairāki līderi
Luks Lekāvičs (#4). Foto: 15min.lt/Scanpix

Nule kā Lietuvas Basketbola līgas (LKL) 23. čempiontitulu izcīnījusī Kauņas ''Žalgiris'' pagarinājusi līgumu ar saspēles vadītāju Luku Lekāviču. Komandu gan starpsezonā varētu pamest vairāki tās vadošie spēlētāji.

Līgums ar 27 gadus veco Lekāviču pagarināts uz vēl vienu sezonu, bet tajā iekļauta opcija sadarbību paildzināt līdz pat 2022./2023. gada sezonai. Tāpat vienīgā Lietuvas komanda ULEB Eirolīgā sezonas gaitā vienojās par sadarbības turpināšanu ar Francijas valstsvienības centru Žofrē Loverņu.

Lekāvičs šajā Eirolīgas sezonā devās laukumā 33 spēlēs un vidēji izcēlās ar 8,2 punktiem, trāpot 50 procentus izdarīto metienu, kā arī 2,4 rezultatīvām piespēlēm. Lietuvas čempionāta mačos 178 centimetrus garais aizsargs atzīmējās ar desmit punktiem un 3,3 rezultatīvām piespēlēm.

''Kauņā mani viss apmierina. Šeit ir lieliski apstākļi basketbola spēlēšanai. Manai draudzenei šeit patīk. Drīz mūsu ģimenē gaidāms pieaugums, tādēļ nevēlējos doties citviet. Šovasar spēlēšu Lietuvas valstsvienībā, bet nākamajā sezonā ''Žalgiris'' vienībai ir potenciāls augt,'' pēc līguma pagarināšanas sacīja Luks Lekāvičs.

Paredzēts, ka šī starpsezona būs karsta Lietuvas basketbola superkluba ģenerālmenedžerim Pauļum Motejūnam. Par 20 gadus veco un talantīgo aizsargu Roku Jokubaiti interesi izrāda Šarūna Jasikēviča vadītā ''Barcelona'' un Maskavas CSKA. Krievijas virzienā varētu doties arī Marjus Grigonis, kurš pēc neoficiālas informācijas noslēdzis līgumu ar CSKA. Lietuvas čempionāta finālsērijas vērtīgākais spēlētājs un līgas labākais aizsargs Tomass Vokaps pēc šodien grieķu medijos izskanējušas neoficiālas informācijas pievienojies Pireju ''Olympiacos'' uz divām sezonām. Par amerikāņa pakalpojumiem sezonas gaitā interesi izrādīja arī Eirolīgas čempione Stambulas ''Anadolu Efes'' un bronzas medaļniece Milānas ''Olimpia''.

Spēka uzbrucējs Naidžels Heizs pēc LKL finālsērijas pret Viļņas ''Rytas'' komandai pateicās par diviem Kauņā pavadītajiem gadiem un kā prioritāti izvirzījis iekļūšanu Nacionālajā basketbola asociācijā. Šajā sezonā praktiski nespēlējušais argentīnietis Patrisio Garino, iespējams, dosies atpakaļ uz Spāniju. Kā potenciālā nākamā pieturvieta uzbrucēja karjerā tiek minēta ''Gran Canaria''. Tāpat ''Žalgiris'' rindās nākamajā sezonā, visticamāk, neredzēsim Augustīnu Rubitu un Stīvu Vasturiju.

Izmantotie resursi:
https://zalgiris.lt/en/news/bc-zalg...


, 2021-06-09 17:41, pirms 3 gadiem
Heizs uz nba?! Čalis bez stabila metiena. Nu nez nez. Lai gan bijušais zalgirists arī deldē soliņu bostona!!
Edmons Samners pret Nikolo Melli. Foto: Žalgiris Kaunas BC
2

''Žalgiris'' svarīga uzvara pret Milānu ļauj turpināt sapni par pārspēlēm

ULEB Eirolīgas 32. kārtā svarīgu uzvaru savā laukumā izcīnīja Kauņas ''Žalgiris'', kas ar 87:73 pieveica Milānas ''Olimpia''.
"Bilbao Basket" aizsargs Alekss Renfro Kemnicas "Niners" basketbolistu ielenkumā. Foto: FIBA

Eiropas kausa pusfināls: Vācijas klubs atspēlējas no -14 un Basku Zemē satriec "Bilbao"

FIBA Eiropas kausa izcīņā šovakar tika aizvadītas pirmās pusfināla cīņas, pārliecinošu uzvaru izcīnot Kemnicas "Niners", bet pašā galotnē panākumu gūstot Varēzes komandai.
Veids Boldvins. Foto: EPA/Scanpix

Eirolīgas kārtas ievadā ''Maccabi'' pārliecinoši uzveic Valensiju

ULEB Eirolīgas 32. kārtas pirmajā spēlē Telavivas ''Maccabi'' Belgradā ar 95:80 droši apspēlēja Spānijas klubu ''Valencia''.