Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Argentīnas izlases leģenda Delfino pēc gada izlaišanas atgriežas basketbolā

Argentīnas izlases leģenda Delfino pēc gada izlaišanas atgriežas basketbolā
Luiss Skola un Karloss Delfino. Foto: Reuters / Scanpix

Pēc vienas sezonas izlaišanas 37 gadu vecumā profesionālajā basketbolā atgriezies olimpiskais čempions Karloss Delfino, kurš parakstījis līgumu ar Itālijas A sērijas klubu "VL Pesaro".

Delfino pēdējoreiz spēlēja 2018./2019. gada sezonā, sekmējot Boloņas "Fortitudo" atgriešanos A sērijā. Itālijas pēc spēka otrajā līgā tobrīd 36 gadus vecais aizsargs vidēji 17 minūtēs guva 9,1 punktu, izcīnīja 2,7 atlēkušās bumbas, atdeva 1,8 rezultatīvas piespēles un pārtvēra 1,3 bumbas. Pezaro komanda, kas par galveno treneri šovasar nolīga pazīstamo horvātu speciālistu Jasminu Repešu, vēlējās sastāvā redzēt Delfino un parakstījusi līgumu ar veterānu.

Delfino pēc pirmajām profesionāļa sezonām dzimtajā Argentīnā 2000. gadā pārcēlās tieši uz Itāliju, kur pavadīja nākamās četras sezonas, bet pēc 2004. gadā izcīnītā olimpiskā zelta ar Argentīnas izlasi aizsargs pārcēlās uz Nacionālo basketbola asociāciju (NBA). Tur Delfino pavadīja astoņas sezonas, pārstāvot Detroitas "Pistons", Toronto "Raptors", Milvoki "Bucks" un Hjūstonas "Rockets", bet pa vidu vienu sezonu nospēlēja Maskavas apgabala "Khimki".

2013. gada vasarā Delfino atkal parakstīja līgumu ar "Bucks", taču savainojuma dēļ laukumā tā arī nedevās, nākamajā vasarā tika aizmainīts uz "Clippers", bet drīz vien atbrīvots. Veselības problēmas neļāva Delfino tik drīz atgriezties laukumā, un kopumā viņš bija spiests izlaist pat četrus (!) gadus.

2017. gada pavasarī Delfino bija gatavs atgriezties, bet rudenī pievienojās Vitorijas "Baskonia". Tiesa, jau pēc mēneša basku klubs pārtrauca sadarbību ar argentīnieti. Izlaidis vēl vienu sezonu, Delfino 2018. gada vasarā pēc 14 gadu pārtraukuma atgriezās Itālijā, pievienojoties Turīnas ambiciozajai komandai, kas gan sezonas beigās bankrotēja, bet pats Delfino pievienojās "Fortitudo" otrajā līgā.

Pirms atgriešanās klubu basketbolā 2017. gadā Delfino vispirms pieteica savu atgriešanos ar piedalīšanos 2016. gada olimpiskajās spēlēs Argentīnas izlases rindās. Iepriekš olimpisko zeltu (2004) un bronzu (2008) izcīnījušais Delfino labprāt uzspēlētu arī nākamgad paredzētajā olimpiādē, un spēlēšana Pezaro rindās ļautu uzturēt sevi formā un sagatavoties olimpiskajām spēlēm. Arī cits Argentīnas izlases veterāns Luiss Skola līdzīgu iemeslu dēļ turpinās karjeru, 40 gadu vecumā pārstāvot Artūra Strautiņa "Varese" turpat Itālijā.

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/VictoriaLi...


"Bilbao Basket" aizsargs Alekss Renfro Kemnicas "Niners" basketbolistu ielenkumā. Foto: FIBA

Eiropas kausa pusfināls: Vācijas klubs atspēlējas no -14 un Basku Zemē satriec "Bilbao"

FIBA Eiropas kausa izcīņā šovakar tika aizvadītas pirmās pusfināla cīņas, pārliecinošu uzvaru izcīnot Kemnicas "Niners", bet pašā galotnē panākumu gūstot Varēzes komandai.
Veids Boldvins. Foto: EPA/Scanpix

Eirolīgas kārtas ievadā ''Maccabi'' pārliecinoši uzveic Valensiju

ULEB Eirolīgas 32. kārtas pirmajā spēlē Telavivas ''Maccabi'' Belgradā ar 95:80 droši apspēlēja Spānijas klubu ''Valencia''.
Rolands Šmits. Foto: Dainius Lukšta/Basketnews.lt
1

Šmits potītes savainojuma dēļ nespēlēs arī Eirolīgas 32. kārtas mačā pret ''Olimpia''

Latviešu spēka uzbrucējs Rolands Šmits potītes savainojuma dēļ nevarēs palīdzēt Kauņas ''Žalgiris'' komandai ceturtdienas cīņā ULEB Eirolīgā, preses konferencē atklāja itāļu speciālists Andrea Trinkjēri.