Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Pēdējo vietu ČL ''Final8'' garantē VEF divas reizes uzvarējusī ''Strasbourg''

Pēdējo vietu ČL ''Final8'' garantē VEF divas reizes uzvarējusī ''Strasbourg''
Foto: Imago Images/Scanpix

Kā pēdējie FIBA Čempionu līgas ''Final8'' iekļuva Francijas ''Strasbourg'', kura divas reizes pirmajā grupu turnīra fāzē pārspēja ''VEF Rīga''. Franču klubs pēdējā spēlē ar desmit punktu pārsvaru (91:81) pieveica ''Turk Telekom''.

Par izšķirošo vietu ''Final8'' FIBA Čempionu līgā K grupā cīnījās Atēnu AEK, ''Strasbourg'' un ''Turk Telekom'', kam visām pirms pēdējās spēles bija divas uzvaras piecās spēlēs. Pēdējo ceļazīmi ar uzvaru pār ''Turk Telekom'' izcīnīja Francijas ''Strasbourg'', kas pirmajā grupu turnīrā spēkojās ar VEF.

''Strasbourg'' savā laukumā uzvaru nodrošināja pēdējā ceturtdaļā, kuru uzvarēja ar 11 punktu pārsvaru (23:12). Vēl pirms noslēdzošajām desmit minūtēm viena punkta pārsvars bija komandai no Turcijas. Pēdējā minūtē svarīgu atlēkušo bumbu izcīnīja mājinieki, kas rezultējās ar precīzu trejaci. Tas 40 sekundes līdz pamatlaika beigām ļāva Francijas klubam panākt desmit punktu pārsvaru, kas izsēts netika.

Uzvaru pēdējā ceturtdaļā pār grupas līderi ''Nizhny Novogord'' svinēja finansiālo problēmu māktā Atēnu AEK, taču tas nepalīdzēja izkļūt no grupas. AEK uzvarēja ar 79:78, tomēr samierinājās ar trešo vietu grupā. No K grupas ''Final8'' iekļuva ''Nizhny Novgorod'' un ''Strasbourg''.

K grupa

V.KomandaSUZPunktu starpībaP
1.Nizhny Novgorod642506:45710
2.Strasbourg633491:4749
3.AEK633429:4689
4.Turk Telekom624460:4818

Izmantotie resursi:
Basketball Champions League 2020-21


Džordans Loids un Niks Kalatess. Foto: EPA/Scanpix
1

"Fenerbahce" uzvar pagarinājumā, arī "Olympiacos" pārāka viesos

Šovakar ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālu sērijas ar uzvarām sākušas Stambulas "Fenerbahce" un Pirejas "Olympiacos", abām virsroku ņemot izbraukuma spēlēs.
Kemnicas "Niners" basketbolisti ar Eiropas kausu. Foto: Ernesto Uhlmann/Niners Chemnitz

Bundeslīgas vicelīdere Kemnica kluba spožāko sezonu turpina ar Eiropas kausa izcīnīšanu

FIBA Eiropas kausa izcīņā otro reizi triumfējis Vācijas klubs, Kemnicas "Niners" komandai šovakar izbraukumā ar 95:105 pagarinājumā piekāpjoties Stambulas "Bahçeşehir Koleji", taču summā esot pārāka ar 180:179.
Huančo Ernangomess. Foto: Ipa/Sipa/Scanpix
7

"Panathinaikos" izgāž spēles izskaņu pret "Maccabi", "Real" - bez uztraukuma

ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēļu turnīrs sācies ar Atēnu "Panathinaikos" izgāšanos savā laukumā pret Telavivas "Maccabi". Kristiska Kostasa Slukasa kļūda noslēdzošajās sekundēs maksāja grieķu klubam zaudējumu ar 87:91. Spānijas komandu spēlē intrigas bija daudz mazāk.