Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Gailītis: "Mēs būtu čempioni, ja punktus dotu par piespēlēm un driblēšanu"

Gailītis: "Mēs būtu čempioni, ja punktus dotu par piespēlēm un driblēšanu"
Jānis Gailītis. Foto: Scanpix

FIBA Čempionu līgas sezonu ar zaudējumu pabeigusi Latvijas labākā basketbola komanda Rīgas VEF, kas otrdienas vakarā viesos ar 58:64 piekāpās “Igokea” un otro posmu pabeidza bez uzvarām. Komandas galvenais treneris Jānis Gailītis pauda, ka jau pirmajās minūtēs redzējis nepieciešamās attieksmes un enerģijas trūkumu.

“Bija slikts sākums. Slikta attieksme, slikta enerģija. Viņi pirmos trīs grozus guva ar dankiem. Iepriekš neko tādu nebiju redzējis. Pirmās ceturtdaļas pēdējās piecās minūtēs neko neiemetām. Otrajā puslaikā uzlabojām aizsardzību, bija vairāk enerģijas, mazliet labāka pārliecība uzbrukumā. Taču ir grūti gūt punktus, ja spēlētāji nejūtas pārliecināti par to, ko dara. Mēs būtu čempioni, ja punktus dotu par piespēlēm un driblēšanu. Bet – tā nav! Mums ir jāiemet punkti, un, lai to izdarītu, vispirms ir jāizpilda metieni. Spēlētājiem tas ir jāsaprot. 19 kļūdas – tas parāda atbildības trūkumu un uzdevuma nepildīšanu. Nepatika noskaņošanās, ar kādu devāmies laukumā. Mazrezultatīvs mačs, tāpēc arī skatītājiem tā nebija baudāma spēle,” preses konferencē pēc zaudējuma teica Jānis Gailītis.

Lai gan Top16 fāze tika pabeigta ar sešiem zaudējumiem sešās spēlēs, Gailītis pauda apmierinātību ar Čempionu līgā sasniegto. “Ja skatāmies ilgtermiņā un nerunājam par šo maču, tad – esam priecīgi. Bijām pelnījuši kvalificēties otrajai kārtai. Tālāk sākās problēmas ar Covid-19. Nācās aizvadīt mačus ar sešiem septiņiem spēlētājiem, un mums tas nav viegli – mums nav liela budžeta, mums katrs spēlētājs ir svarīgs. Uz pēdējiem mačiem bijām pazaudējuši pārliecību un enerģiju. Jāuzteic pretinieki – Tenerife, “Burgos”, “Igokea”. Visas komandas pretī parādīja labu basketbolu. Priecājos, ka varējām uzspēlēt pret tādiem pretiniekiem.”

Pēc Eirokausu sezonas noslēguma VEF tagad sagaida vietējās cīņas – šonedēļ norisināsies Latvijas-Igaunijas līgas “Final 6”. Rīdzinieki jau garantējuši vietu pusfinālā, bet pretinieks noskaidrosies ceturtdienas vakarā. Pusfināls tiks izspēlēts sestdien.


, 2021-04-07 10:29, pirms 3 gadiem
Kā būtu ja būtu
, 2021-04-07 11:26, pirms 3 gadiem
Ja par neprecīzajām piespēlēm,tad noteikti.
, 2021-04-07 12:36, pirms 3 gadiem
Neizmantoto iespēju turnīrs, paši vainīgi!
Šogad bija pat labi leģionāri! Vai viņi paliks, diez vai!?
, 2021-04-07 17:36, pirms 3 gadiem
Vefam jau galvenais ir uzvarēt Ventspili! Eiropā viņi izskatās nožēlojami!
, 2021-04-07 17:39, pirms 3 gadiem
Protams, ka visi raustās, ja treneris ir psihs. Protams, ka grūtāk ir iedvesmot komandu, bet ilgtermiņā atdeve ir kā diena pret nakti.
, 2021-04-09 09:13, pirms 3 gadiem
Manupràt VEF lielàkais enkurs ir Śkèle,tà viña nenormàlà ,bezjèdzîgà driblèšana,dara traku skatoties.....
Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.
Kemnicas "Niners" basketbolists Kaza Kadžemi-Kīns ar bumbu. Foto: FIBA

FIBA Eiropas kausa pirmajā finālspēlē pārliecinoši uzvar Vācijas klubs

Savam pirmajam lielajam titulam pietuvojusies Kemnicas "Niners", FIBA Eiropas kausa fināla pirmajā kaujā savā laukumā ar 85:74 pārspējot Stambulas "Bahçeşehir Koleji".
Džabari Pārkers ar bumbu pret Zeku Līdeju. Foto: AFP/Scanpix

''Barcelona'' pagarina līgumu ar bijušo NBA drafta otro numuru Pārkeru

Spānijas ACB līgas un ULEB Eirolīgas grands ''Barcelona'' pavēstījis par līguma pagarināšanu ar kādreizējo NBA drafta otro numuru Džabari Pārkeru līdz 2026. gadam.