Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

ČL: VEF grupā ungāri pārsteidz AEK, ''Kalev'' pēdējā sekundē zaudē Strasbūrai

ČL: VEF grupā ungāri pārsteidz AEK, ''Kalev'' pēdējā sekundē zaudē Strasbūrai
Ojārs Siliņš. Foto: FIBA

FIBA Čempionu līgas pirmajā spēļu kārtā D apakšgrupā, kurā spēlē arī ''VEF Rīga'', ungāru komanda Sombatejas ''Falco'' savā laukumā apspēlēja Atēnu AEK ar 83:78, bet Rolands Freimanis un ''Nizhny Novgorod'' mājās kapitulēja pret Malagas ''Unicaja''. Roberta Štelmahera trenētā Tallinas ''Kalev/Cramo'' piedzīvoja sāpīgu neveiksmi izbraukumā pret ''Strasbourg''. Debiju FIBA Čempionu līgā piedzīvoja Mārcis Šteinbergs, kura pārstāvētā ''Manresa'' savā laukumā uzveica Polijas čempionvienību ''Ostrow Wielkopolski''.

# D apakšgrupā Ungārijas vienība Sombatejas ''Falco'' savā laukumā izcīnīja visai pārsteidzošu uzvaru pār grupas nominālo favorīti Atēnu AEK - 83:78 (19:21, 19:14, 19:19, 26:24). ''Falco'' basketbolisti ceturtajā ceturtdaļā atradās vadībā pat ar plus desmit.

# Ungāru komandā rezultatīvākais ar 21 punktu un sešām piespēlēm bija Zoltans Perls, bet Silards Benke pievienoja 16 punktus un sešas atlēkušās bumbas. AEK labā Nikoss Papass atzīmējās ar 20 punktiem, savukārt 17 sameta Braians Angola.

# Latvijas izlases basketbolista Rolanda Freimaņa pārstāvētā ''Nizhny Novgorod'' C grupas mačā ar 62:79 (19:23, 18:17, 12:12, 13:27) atzina Spānijas čempionāta vienības un FIBA Čempionu līgas debitantes Malagas ''Unicaja'' pārākumu. Spāņi guva spēles pēdējos desmit punktus.

# Rolands Freimanis laukumā devās Zorana Lukiča trenētās komandas starta pieciniekā un nospēlēja 23 minūtes, sametot piecus punktus (2p. 2/4, 3p. 0/3, s.m. 1/2) un savācot tikpat bumbas zem groziem. Uzbrucējam arī pa rezultatīvai piespēlei un pārtvertai bumbai.

# Galvenais ''Unicaja'' panākuma kaldinātājs bija Haime Fernandess, kura rēķinā 21 punkts un sešas piespēles, savukārt 13 sameta Tims Abromaitis. Antons Astapkovičs un Aleksandrs Gankevičs atzīmējās ar 13 punktiem Ņižņijnovgorodas kluba labā.

# Roberta Štelmahera un Akseļa Vairoga trenētā Tallinas ''Kalev/Cramo'', ko pārstāv arī Ojārs Siliņš un Mārcis Vītols, izbraukumā pašā spēles izskaņā zaudēja ''Strasbourg'' komandai ar 73:75 (24:19, 12:22, 17:17, 20:17).

# Igaunijas komandai vēl pusminūti līdz pamatlaika izskaņai bija piecu punktu deficīts, tomēr Sailass Melsons vispirms trāpīja trejaci, bet pēcāk ''Strasbourg'' kļūdījās un Melsons caurgājienā panāca neizšķirtu. Mājiniekiem atlika nepilnas astoņas sekundes. ''Kalev/Cramo'' lieliski nosedza Džonu Robersonu, kura metiens bija nesekmīgs, tomēr pirmais pie atlēkušās bumbas bija Mets Mičels, to no gaisa triecot grozā. Tallinas komanda vēl paguva trāpīt traku trejaci, tomēr tas netika izdarīts laikā.

# Ojārs Siliņš spēli uzsāka starta pieciniekā un nospēlēja 27 minūtes, gūstot vienu punktu (2p. 0/1, 3p. 0/4, s.m. 1/2) un savācot divas atlēkušās bumbas. Tāpat uzbrucējam pārtverta bumba un trīs bloķēti metieni, kas bija pārliecinoši labākais rādītājs komandā. Mārcis Vītols 4:04 minūšu laikā pieļāva divas kļūdas.

# Tallinas klubā 18 punkti Sailasam Melsonam, bet pa 16 Kristjanam Kitsingam un Rauno Nurgeram. Strasbūras panākumā ar 21 punktu atzīmējās Deandrē Lensdauns.

# Čempionu līgas trešdienas cīņu pēdējā mačā Jāņa Bērziņa un Mārča Šteinberga pārstāvētā ''Manresa'' savā laukumā negaidīti spraigā mačā pieveica Polijas čempioni ''Ostrow Wielkopolski'' - 81:76 (24:20, 11:26, 22:16, 24:14).

# 20 gadus vecais spēka uzbrucējs Mārcis Šteinbergs piedzīvoja debiju FIBA Čempionu līgā un nospēlēja 5:46 minūtes, izceļoties ar diviem punktiem (2p. 1/1, 3p. 0/1), atlēkušo bumbu un rezultatīvu piespēli. Jānis Bērziņš mačā nepiedalījās.

# Produktīvākais uzvarētājiem ar 18 punktiem bija Gijems Žou, savukārt par vienu mazāk sameta Džo Tomasons. Polijas komandā ar 16 punktiem atbildēja Maikls Jangs.


, 2021-10-06 23:51, pirms 3 gadiem
Siliņš nulle
, 2021-10-07 08:48, pirms 3 gadiem
purva_velns rakstīja: Siliņš nulle
kā tad tā..man te SC eksperti stāstija stabīla Latvijas izlases vertība..Kalev mega zvaigzne
Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

Eirolīgā sāksies "play-off": "Real" un "Panathinaikos" pret pārspēļu uzvarētājām

Šovakar ULEB Eirolīgā sāksies ceturtdaļfinālu izspēle. Madrides "Real" cīnīsies pret citu Spānijas komandu "Baskonia", kamēr "Panathinaikos" uzņems Telavivas "Maccabi".
Metjū Kostello starp Torniki Šengeliju un Danielu Heketu. Foto: Baskonia
17

Lielisks sezonas sākums, briesmīgas beigas: "Virtus" netiek Eirolīgas ceturtdaļfinālā

ULEB Eirolīgas sezona ar zaudējumu otrajā pārspēlē noslēgusies Lukas Banki trenētajam un Riharda Lomaža pārstāvētajam Itālijas basketbola klubam Boloņas "Virtus", kas izbraukumā ar 77:89 piekāpās Vitorijas "Baskonia".
Ife Lundbergs pret Vaņu Marinkoviču. Foto: imago images/Scanpix

Banki ''Virtus'' vai ''Baskonia'': Vitorijā noskaidros Eirolīgas play-off dalībnieci

Šovakar pulksten 21.30 Spānijas pilsētā Vitorijā tiks aizvadīta izšķirošā ULEB Eirolīgas pārspēļu jeb play-in spēle starp vietējo ''Baskonia'' un Lukas Banki trenēto un Riharda Lomaža pārstāvēto Boloņas ''Virtus''. Uzvarētāja tiks pie astotās vietas izslēgšanas spēļu bildē un ceturtdaļfināla dueļa pret pašreizējo čempioni Madrides ''Real''. Mača translācija kanālā ''Go3 Sport 1''.