Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Igauņu talants Vēsārs un ''Real'' otro reizi pēc kārtas triumfē Jauniešu Eirolīgā

Igauņu talants Vēsārs un ''Real'' otro reizi pēc kārtas triumfē Jauniešu Eirolīgā
Henrijs Vēsārs (#13) un Madrides ''Real'' Jauniešu Eirolīgas finālposmā. Foto: Euroleague

Šodien ''Adidas Next Generation Tournament'' (ANGT) jeb Jauniešu Eirolīgas finālposmā Spānijas pilsētā Valensijā triumfēja Madrides ''Real'' U18 komanda, kuras rindās spēlē viens no perspektīvākajiem igauņu jaunajiem basketbolistiem Henrijs Vēsārs. Karaliskais klubs finālmača pagarinājumā pieveica niknāko sāncensi ''Barcelona'' - 81:78 (17:17, 21:14, 22:25, 13:17, 8:5).

Madrides ''Real'' jaunieši visai viegli triumfēja A apakšgrupā un iekļuva turnīra finālā, savukārt ''Barcelona'' U18 vienība noslēdzošajā grupu turnīra cīņā atspēlējās un pieveica par galveno favorīti uzskatīto Belgradas ''Mega'' vienību, nodrošinot iespēju cīnīties par zeltu. Sastāva ziņā ''Real'' ne tuvu nebija labākajā sastāvā - komandai nevarēja palīdzēt Pablo Laso uzticību izpelnījušais centrs Tristans Vukcevičs, bet cits Madrides pieaugušo komandas dalībnieks Mateo Spanjolo jauniešu vienībai pievienojās tikai uz finālspēli. Tāpat karaliskā kluba U18 komandas rīcībā nebija talantīgais aizsargs Huans Nunjess, kurš Serhio Juļa un Nikolasa Laprovitolas savainojumu dēļ izsaukts uz ACB līgas pusfinālsēriju pret ''Valencia''.

Mača ievadā laukumā sekmīgāk darbojās ''Barcelona'' basketbolisti, kas atradās vadībā. Aizsardzībā dominēja Barselonas centrs Džeimss Nadži, bet uzbrukumā lielisks bija Maikls Saisedo. ''Real'' atguvās un otrajā ceturtdaļā pārņēma iniciatīvu. Pēc pārtraukuma aizvien lielākus apgriezienus uzņēma Madrides kluba talantiem bagātais uzbrukums, bet Barca turpināja nepadevās un, pateicoties lieliskai aizsardzībai, atspēlējās. Noslēdzošās ceturtdaļas pēdējā minūtē Gaels Bonija ar trejaci izvirzīja vadībā Barselonas klubu, bet igaunis Vēsārs 1,4 sekundes līdz beigām panāca neizšķirtu. Papildlaikā grozam sekmīgāk uzbruka ''Real'', kas izcīnīja panākumu un otro reizi pēc kārtas triumfēja ''Adidas Next Generation Tournament''.

210 centimetrus garā un 17 gadus vecā Igaunijas basketbola cerība Henrijs Vēsārs finālā laukumā pavadīja 29 minūtes un deviņas sekundes, sametot deviņus punktus (2p. 4/9, 3p. 0/2, s.m. 1/1) un izcīnot deviņas atlēkušās bumbas, kā arī pārtvēra bumbu un bloķēja metienu.

Četrās Jauniešu Eirolīgas finālposma spēlēs 2004. gadā dzimušais Vēsārs laukumā pavadīja vidēji 26 minūtes, kurās atzīmējās ar 12 punktiem, trāpot 40 procentus tālmetienu, septiņām atlēkušajām bumbām un pa pusotrai pārtvertai bumbai un bloķētam metienam.


Uzvarētāju labā ar 18 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām izcēlās bulgārs Konstantins Kostadinovs, kurš februārī atradās uz savas valstsvienības soliņa arēnā ''Rīga''. 17 punkti, deviņas atlēkušās bumbas un piecas piespēles Elijam Endiajam, bet slovēņu aizsargs Urbans Klavžars sameta 16 punktus. ''Barcelona'' rindās 25 punkti un 11 atlēkušās bumbas, spēlējot bez maiņām, Maiklam Saisedo. Tieši viņu, iespējams, šī gada jūlijā varēsim vērot darbībā Rīgā, pārstāvot Spānijas izlasi FIBA U19 Pasaules kausā.

Par visa turnīra vērtīgāko basketbolistu tika atzīts ''Real'' senegāliešu izcelsmes spāņu centrs Eli Endiajs. Tāpat ANGT zvaigžņu pieciniekā iekļuva Maikls Saisedo un Džeimss Nadži no ''Barcelona'', Kimani Hunsū no Vilerbānas ASVEL un Nikola Džurišičs no Belgradas ''Mega''. Daudziem par pārsteigumu starp turnīra labākajiem spēlētājiem netika iekļauts ''Mega'' 208 centimetrus garais uzbrucējs Nikola Jovičs, kurš tiek uzskatīts par pašu talantīgāko šīs 2003. gadā dzimušo basketbolistu Eiropā un sevi jau pieteicis arī starp pieaugušajiem Adrijas līgā.

ANGT finālturnīrā piedalījās arī latviešu talants Freds Pauls Bagatskis. Uzbrucējs trīs spēlēs izcēlās ar 6,3 punktiem un 1,7 atlēkušajām bumbām, bet viņa pārstāvētā ''Valencia'' zaudēja visās trijās apakšgrupas spēlēs.

''Adidas Next Generation Tournament Finals'' apakšgrupas

VA grupaU-Z+/-VB grupaU-Z+/-
1.Real Madrid3-0+281.Barcelona3-0+87
2.ASVEL2-1+152.Mega Belgrade2-1+47
3.Crvena Zvezda1-2-253.Stellazzurra1-2-26
4.Žalgiris0-3-184.Valencia0-3-108

''Adidas Next Generation Tournament'' iepriekšējo sešu gadu fināli

GadsFinālsRezultātsMVP
2021.Real Madrid - Barcelona81:78Eli Endiajs
2019.Real Madrid - Mega95:76Mario Nakičs
2018.Lietuvos Rytas - Stellazzurra76:71Deivids Sirvidis
2017.INSEP - Mega65:58Ivans Fevrjē
2016.Barcelona - Crvena Zvezda90:82Boriša Šimaničs
2015.Real Madrid - Crvena Zvezda73:70Luka Dončičs

Izmantotie resursi:
https://www.adidasngt.com/


, 2021-06-06 22:08, pirms 3 gadiem
Igauņiem izskatās nākotnes perspektīvas labas jo jauno talantu daudz un dot viņiem iespēju attistīties nekā mums piesaka spēlēm bet neizlaiž ( domāts Žagars izlasē)
, 2021-06-07 01:12, pirms 3 gadiem
Nakamais Dončičs Varēs heitot.
Andrea Trinkjēri un Rolands Šmits. Foto: BC Žalgiris Kaunas
2

Žurnālists: Trinkjēri tuvojoties sadarbības turpināšanai ar Kauņas ''Žalgiris''

Lietuviešu basketbola žurnālists Donāts Urbons vēstī, ka itāļu speciālists Andrea Trinkjēri esot tuvu līguma pagarināšanai ar Lietuvas basketbola flagmani Kauņas ''Žalgiris'', ko pārstāv arī Rolands Šmits.
Kitija Laksa un Kamija Smola 2024. gada 14. aprīlī. Foto: EuroLeague Women
15

Kitija Laksa – Eirolīgas čempione

Stambulas "Fenerbahce" basketbolistes (16-2) svētdien, 14. aprīlī, Mersinā uzvarēja "Villeneuve d`Ascq" (11-8) ar 106:73 un otro gadu pēc kārtas triumfēja FIBA Eirolīgā. Kitija Laksa nopelnīja pirmo titulu. Prāgas USK bronzas spēlē sagrāva "Mersin" – 95:67.
Emma Mēsemana 2024. gada 13. aprīlī. Foto: EuroLeague Women
2

Neatkārtojamā Emma Mēsemana – divkārtēja Eirolīgas vērtīgākā spēlētāja

Beļģijas superzvaigzne Emma Mēsemana otro gadu pēc kārtas atzīta par sezonas vērtīgāko spēlētāju FIBA Eirolīgā basketbolā sievietēm, sestdien, 13. aprīlī, informēja turnīra rīkotāji.