Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

32 gadu vecumā mūžībā aizgājis AEK basketbolists Jelovacs

32 gadu vecumā mūžībā aizgājis AEK basketbolists Jelovacs
Stevans Jelovacs. Foto: BC AEK

Grieķijas basketbola klubs AEK šovakar pavēstīja skumju vēsti, daloties savās sērās par basketbolista Stevana Jelovaca aiziešanu mūžībā. Pirms trim nedēļām Jelovacs piedzīvoja asinsizplūdumu smadzenēs, no kuras tā arī neatguvās.

Stevans Jelovacs cieta no insulta 14. novembrī, kad viņš aizvadīja individuālo treniņu, atgūstoties no savainojuma. Jelovacs zaudēja samaņu un tika nogādāts slimnīcā, kur vairākas nedēļas atradās intensīvajā medicīniskajā aprūpē. Tika ziņots, ka pēc ģimenes vēlmes viņš tiks nogādāts dzimtenē Serbijā.

Jelovaca klubs AEK šovakar apstiprinājis viņa aiziešanu mūžībā, savā mājaslapā publicējot emocionālu un skaistu uzrunu, kurā pauž savas sāpes par notikušo.

Jelovaca mūžs aprāvies 32 gadu vecumā. Serbijas basketbolists AEK komandai pievienojās šovasar, bet pirms tam spēlēja Japānā, Turcijā, Krievijā, Spānijā un arī Lietuvas "Rytas", pārstāvot to Eirolīgas spēlēs 2013. gadā. Jelovacs spēlēja arī Ainara Bagatska vadībā "Bamberg" komandā.

Šosezon Jelovaca ceļi krustojās arī ar "VEF Rīga", Rīgas komandai un AEK nonākot vienā grupā FIBA Čempionu līgā. Jelovacs šajā turnīrā aizvadīja divas spēles, vidēji iemetot 16 punktus, taču abos mačos pret VEF nespēlēja – vienreiz traumas dēļ, otrreiz, kad jau atradās slimnīcā. Jelovacs slimnīcā nonāca dienu pirms otrā mačā pret VEF, un arī Rīgas klubs šovakar sociālajos tīklos izteicis līdzjūtību viņa piederīgajiem.

"Kā tikt galā ar šādu likteņa sitienu? Kā samierināties ar to, ar ko nevar samierināties?" vēstīts AEK mājaslapā, iesākot sēru ziņu. "Mūsu smaidošā bērna vairs nav. Neaprakstāmas sāpes. No Serbijas saņemtas vissliktākās ziņas. Mūsu spēlētājs, mūsu brālis Stevans kļuvis par eņģeli. Viņš aizlidojis debesīs."

"2021. gada 17. augusts. Preses konference. Viņš mums sniedza plašu smaidu. Grūtos laikos mums visiem tas bija vajadzīgs."

" 2021. gada 14. novembris. Laiks sastinga. Mūsu brālis sāka savu vislielāko cīņu. Visa mūsu komanda smēlās spēku no viņa cīņas. No viņa kaislības. Cerējām."

"2021. gada 5. decembris. Pagājušās 22 dienas... Nevienlīdzīgā cīņa ir galā. Stevans nepiecēlās... Ko lai sakām viņa ģimenei? Viņa vecākiem? Viņa māsai un dzīvesbiedrei? Visa AEK sportistu ģimene ir satriekta. Kā lai šī ģimene aptver, ka zaudējusi savu draugu? Nav vārdu, kas šobrīd der kā mierinājums. Tādi nepastāv."

"Mūsu asociācijas vēsture ir savijusies ar grūtībām un traģēdijām, bet šoreiz, Hāron, tas ir par daudz..." vēstīts grieķu kluba mājaslapā.

Izmantotie resursi:
AEK B.C. | ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Το γελαστό παιδί μας έφυγε...


Huančo Ernangomess. Foto: Ipa/Sipa/Scanpix
1

"Panathinaikos" izgāž spēles izskaņu un zaudē "Maccabi"

ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēļu turnīrs sācies ar Atēnu "Panathinaikos" izgāšanos savā laukumā pret Telavivas "Maccabi". Kristiska Kostasa Slukasa kļūda noslēdzošajās sekundēs maksāja grieķu klubam zaudējumu ar 87:91.
Rolands Šmits. Foto: Žalgiris
16

"Monaco" iepirkumu sarakstā ierakstīts Šmita uzvārds

ULEB Eirolīgas pamatturnīrā trešo vietu ieņēmusī AS "Monaco" starp potenciālajiem nākamās sezonas sastāva papildinājumiem noskatījusi Latvijas izlases basketbolistu Rolandu Šmitu, vēsta itāļu portāls "Sportando".
Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
1

Eirolīgā sāksies "play-off": "Real" un "Panathinaikos" pret pārspēļu uzvarētājām

Šovakar ULEB Eirolīgā sāksies ceturtdaļfinālu izspēle. Madrides "Real" cīnīsies pret citu Spānijas komandu "Baskonia", kamēr "Panathinaikos" uzņems Telavivas "Maccabi".