Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Kauņā notiks Eirolīgas pirmssezonas pārbaudes turnīrs

Kauņā notiks Eirolīgas pirmssezonas pārbaudes turnīrs
Rihards Lomažs. Foto: ASVEL Basket

ULEB Eirolīga pavēstījusi, ka septembra vidū norisināsies divi pirmssezonas pārbaudes turnīri - viens no tiem Lietuvas pilsētā Kauņā, bet otrs Spānijas pilsētā Valensijā. Riharda Lomaža pārstāvētā Lionas-Vilērbānas ASVEL vienība piedalīsies turnīrā Spānijā.

Koronavīrusa pandēmijas dēļ martā tika pārtraukta Eirolīgas sezona, bet vēlāk vadība lēma neorganizēt sezonas noslēguma turnīru, līdzīgi kā Vācijā, Spānijā, Izraēlā un Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA). Tāpat tika nolemts uz nākamo sezonu saglabāt nemainīgu dalībnieku sastāvu. Paredzēts, ka jaunā sezona tiks sākta 1. oktobrī.

Šodien Eirolīga ziņo, ka notiks divi pirmssezonas pārbaudes turnīri. 12. un 13. septembrī Kauņā sacentīsies Milānas "Olimpia", Atēnu "Panathinaikos", Stambulas "Anadolu Efes" un vietējais "Žalgiris". Savukārt 15. un 16. septembrī Valensijā spēlēs Minhenes "Bayern", Pirejas "Olympiacos", Lionas-Vilērbānas ASVEL un mājinieki "Valencia".

Produktam dots īpašs nosaukums "WE'RE BACK PRESEASON TOUR" jeb latviskojot - atgriešanās tūre. Katrā turnīrā notiks četras spēles pēc "Final Four" principa - pirmajā dienā pusfināli, otrajā dienā spēles par vietām. Šobrīd netiek ziņots par situāciju ar spēļu apmeklēšanu klātienē.

24 gadus vecais Rihards Lomažs aizvadītajā sezonā pirmo reizi devās leģionāra gaitās, debitējot Eirolīgā. Kontinenta prestižākajās klubu sacensībās latviešu aizsargs vidēji 13 minūtēs guva 4,9 punktus. Lomažam ir spēkā līums ar ASVEL arī uz nākamo sezonu.

Izmantotie resursi:
https://www.euroleague.net/


Andrea Trinkjēri un Rolands Šmits. Foto: BC Žalgiris Kaunas
2

Žurnālists: Trinkjēri tuvojoties sadarbības turpināšanai ar Kauņas ''Žalgiris''

Lietuviešu basketbola žurnālists Donāts Urbons vēstī, ka itāļu speciālists Andrea Trinkjēri esot tuvu līguma pagarināšanai ar Lietuvas basketbola flagmani Kauņas ''Žalgiris'', ko pārstāv arī Rolands Šmits.
Kitija Laksa un Kamija Smola 2024. gada 14. aprīlī. Foto: EuroLeague Women
15

Kitija Laksa – Eirolīgas čempione

Stambulas "Fenerbahce" basketbolistes (16-2) svētdien, 14. aprīlī, Mersinā uzvarēja "Villeneuve d`Ascq" (11-8) ar 106:73 un otro gadu pēc kārtas triumfēja FIBA Eirolīgā. Kitija Laksa nopelnīja pirmo titulu. Prāgas USK bronzas spēlē sagrāva "Mersin" – 95:67.
Emma Mēsemana 2024. gada 13. aprīlī. Foto: EuroLeague Women
2

Neatkārtojamā Emma Mēsemana – divkārtēja Eirolīgas vērtīgākā spēlētāja

Beļģijas superzvaigzne Emma Mēsemana otro gadu pēc kārtas atzīta par sezonas vērtīgāko spēlētāju FIBA Eirolīgā basketbolā sievietēm, sestdien, 13. aprīlī, informēja turnīra rīkotāji.