Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

VEF pretiniece "Tenerife" vienojusies ar "Lakers" spēlējušo Uertasu un lenc arī Agilaru

VEF pretiniece "Tenerife" vienojusies ar "Lakers" spēlējušo Uertasu un lenc arī Agilaru
Kobe Braients un Marselinju. Foto: AFP/Scanpix

Sastāvu jaunajai sezonai komplektē Spānijas devītais spēcīgākais basketbola klubs "Tenerife", kas kopā ar Rīgas VEF ielozēts vienā apakšgrupā FIBA Čempionu līgā.

Spāņu portāls Encestando ziņo, ka brazīliešu saspēles vadītājs Marselu Uertass jeb Marselinju ar "Tenerife" ir panācis vienošanos uz divām sezonām. 2017. gadā brazīlietis atgriezās "Baskonia", ar kuru 2010. gadā kļuva par Spānijas čempionu, un iepriekšējā Eirolīgas sezonā sāka 15 no 34 spēlēm, vidēji laukumā esot 19 minūtes un 31 sekundi, sakrājot 7,8 punktus, 4,7 rezultatīvas piespēles, 2,5 kļūdas un 1,5 atlēkušās bumbas.

2012. un 2014. gadā Marselinju par Spānijas čempionu kļuva arī kopā ar "Barcelona", bet no 2015. līdz 2017. gadam spēlēja Nacionālajā basketbola asociācijā, Losandželosas "Lakers" kreklā sākot vienu no 76 spēlēm un vidēji 14,6 minūtēs tiekot pie 3,9 punktiem, 3,1 rezultatīvas piespēles un 1,5 atlēkušajām bumbām. Spānijā 36 gadus vecais Marselinju, kurš Eirolīgā aizvadījis deviņas sezonas, spēlējis arī Badalonas "Joventut" un Bilbao "Basket".

Tas pats portāls šodien raksta, ka "Tenerife" esot izteikusi izdevīgāko piedāvājumu 30 gadus vecajam spāņu spēka uzbrucējam Pablo Agilaram, kurš pēc nepilnas sezonas Itālijā pametīs "Reggio Emilia", kas palika vien 13. vietā. Agilars, kurš gan vēl neesot pieņēmis galīgo lēmumu, Itālijā sāka 20 no 22 spēlēm un vidēji 26,9 minūtēs izcēlās ar 11,2 punktiem, 8,3 atlēkušajām bumbām un 1,8 rezultatīvām piespēlēm.

Dzimtenē Agilars ir spēlējis arī Madrides "Real" (2007. gadā Spānijas tituls un Eirokauss), "Granada", "Zaragoza", "Valencia" (2014. gadā Eirokauss) un "Gran Canaria" (2016. gadā Spānijas Superkauss), bet pirms Itālijas posma sezonu sāka Zagrebas "Cedevita", komandu pametot jau novembrī. Eirolīgā Agilara rēķinā ir divas sezonas, bet ULEB Eirokausā – septiņas.

"Tenerife" ar 17 uzvarām un 17 zaudējumiem Spānijas čempionātā palika uzreiz aiz izslēgšanas spēļu zonas. Čempionu līgas grupu turnīrā "Tenerife" un VEF ir ielozētas vienā grupā ar Vācijas "Brose", Čehijas "Nymburk", Grieķijas "Peristeri" un Turcijas "Gaziantep". Vēl divas vienības pievienosies no kvalifikācijas, kur šoreiz spēlēs arī "Ventspils", otrajā kārtā tiekoties vai nu ar Ungārijas "Falco", vai arī Rumānijas "Oradea".

Izmantotie resursi:
https://encestando.es/el-iberostar-...
https://encestando.es/el-san-pablo-...


, 2019-07-05 13:50, pirms 5 gadiem
Huertas krietiens karjeras kapnes...Nevienam EL klubam tiesam nebija vajadzigs?
, 2019-07-05 14:59, pirms 5 gadiem
SportaDievstheBEST rakstīja: Huertas krietiens karjeras kapnes...Nevienam EL klubam tiesam nebija vajadzigs?
Nū....viņš nav tur diez ko pieprasīts gan
Ife Lundbergs pret Vaņu Marinkoviču. Foto: imago images/Scanpix

Banki ''Virtus'' vai ''Baskonia'': Vitorijā noskaidros Eirolīgas play-off dalībnieci

Šovakar pulksten 21.30 Spānijas pilsētā Vitorijā tiks aizvadīta izšķirošā ULEB Eirolīgas pārspēļu jeb play-in spēle starp vietējo ''Baskonia'' un Lukas Banki trenēto un Riharda Lomaža pārstāvēto Boloņas ''Virtus''. Uzvarētāja tiks pie astotās vietas izslēgšanas spēļu bildē un ceturtdaļfināla dueļa pret pašreizējo čempioni Madrides ''Real''. Mača translācija kanālā ''Go3 Sport 1''.
Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.
Kemnicas "Niners" basketbolists Kaza Kadžemi-Kīns ar bumbu. Foto: FIBA

FIBA Eiropas kausa pirmajā finālspēlē pārliecinoši uzvar Vācijas klubs

Savam pirmajam lielajam titulam pietuvojusies Kemnicas "Niners", FIBA Eiropas kausa fināla pirmajā kaujā savā laukumā ar 85:74 pārspējot Stambulas "Bahçeşehir Koleji".