Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Ukraiņu ''Promotey'' izstāsies no Čempionu līgas un uz laiku izformēs komandu

Ukraiņu ''Promotey'' izstāsies no Čempionu līgas un uz laiku izformēs komandu
''Prometey'' komanda. Foto: FIBA

Ukrainas basketbola komanda ''Prometey'' uz laiku izformēs komandu, kā arī izstāsies no FIBA Čempionu līgas, tā ziņo basketbola žurnālists Oleksandrs Prošuta.

Ukraiņu basketbola žurnālists Oleksandrs Prošuta ziņo, ka FIBA Čempionu līgas klubs ''Prometey'', kurš īsi pirms Krievijas iebrukuma Ukrainā sākšanās lēma pārvietot sieviešu un vīriešu komandas no Ukrainas uz citām Eiropas valstīm, šodien lēma izstāties no Čempionu līgas.

Kopumā visas ''Prometey'' komandas - divas basketbola vienības, jauniešu komandas un volejbola klubi uz doto brīdi ir izformētas. Kluba prezidents paziņoja, ka šobrīd visus finanšu resursus jāatvēl Ukrainas armijai karā pret Krieviju. ''Vispirms uzvara, pēc tam pārējais,'' teica ''Prometey'' prezidents.

''Prometey'' bija iekļuvusi FIBA Čempionu līgas ''Top16'', K grupā pēc trim nospēlētiem mačiem ar diviem panākumiem un vienu zaudējumu atrodoties otrajā vietā. Vēl šajā grupā par iekļūšanu izslēgšanas mačos cīnās arī ''Cluj'', ''Unicaja'' un ''Oostende'', kas tad arī turpmāk sadalīs šīs vietas. Ar trim uzvarām tikpat spēlēs pagaidām līdere ir ''Cluj''.

Iepriekšējā sezonā ''Prometey'' pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē kļuva par Ukrainas basketbola līgas čempioni. Kopumā tas dibināts vien pirms četriem gadiem, un to šajā laikā trenējis arī viens latvietis - Kārlis Muižnieks.


Džordans Loids un Niks Kalatess. Foto: EPA/Scanpix
1

"Fenerbahce" uzvar pagarinājumā, arī "Olympiacos" pārāka viesos

Šovakar ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālu sērijas ar uzvarām sākušas Stambulas "Fenerbahce" un Pirejas "Olympiacos", abām virsroku ņemot izbraukuma spēlēs.
Kemnicas "Niners" basketbolisti ar Eiropas kausu. Foto: Ernesto Uhlmann/Niners Chemnitz

Bundeslīgas vicelīdere Kemnica kluba spožāko sezonu turpina ar Eiropas kausa izcīnīšanu

FIBA Eiropas kausa izcīņā otro reizi triumfējis Vācijas klubs, Kemnicas "Niners" komandai šovakar izbraukumā ar 95:105 pagarinājumā piekāpjoties Stambulas "Bahçeşehir Koleji", taču summā esot pārāka ar 180:179.
Huančo Ernangomess. Foto: Ipa/Sipa/Scanpix
7

"Panathinaikos" izgāž spēles izskaņu pret "Maccabi", "Real" - bez uztraukuma

ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēļu turnīrs sācies ar Atēnu "Panathinaikos" izgāšanos savā laukumā pret Telavivas "Maccabi". Kristiska Kostasa Slukasa kļūda noslēdzošajās sekundēs maksāja grieķu klubam zaudējumu ar 87:91. Spānijas komandu spēlē intrigas bija daudz mazāk.