Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Kurtinaitis: "CSKA sapulcēts labākais sastāvs 30 gadu laikā"

Kurtinaitis: "CSKA sapulcēts labākais sastāvs 30 gadu laikā"
Rims Kurtinaitis un Jānis Timma. Foto: Khimki/Bayern

"Pašreiz ierindā ir tikai septiņi pamatsastāva spēlētāji, pārējie no jaunatnes. Neesam labākajā formā un stāsts nav par basketbolu – vienkārši esam nepilnā sastāvā," pēc pirmās pārbaudes spēles pret CSKA basketbolistiem teica Maskavas apgabala "Khimki" galvenais treneris Rims Kurtinaitis.

Himki trešdien spēlēja bez sešiem vīriem. Dairis Bertāns, Sergejs Moņa, Jegors Vjaļcevs un Stefans Jovičs neizgāja laukumā mikrotraumu dēļ. Divi amerikāņi – Džordans Mikijs un Gregs Monro – vēl nav pievienojušies komandai. Mājinieki piedzīvoja zaudējumu ar 83:99.

“Spēle izdevās laba,” teica Kurtinaitis. “Spēlējām pret Eirolīgas čempioni. Domāju, ka CSKA sapulcēts labākais sastāvs 30 gadu laikā. Veikta teicama komplektācija – tā ir gara, fiziski spēcīga un labi organizēta komanda.”

CSKA starpsezonā pievienojās divi jaudīgi spēlētāji – 28 gadus vecais un 206 centimetrus garais gruzīnu uzbrucējs Tornike Šengelija, kā arī 25 gadus vecais un 213 centimetrus garais serbu centrs Nikola Milutinovs. Pēdējais stājies amerikāņa Kaila Hainsa vietā.

Maskavas komanda saglabājusi iespaidīgus izmērus. Sastāvā ir astoņi divmetrinieki – Šengelija, Milutinovs, Džoels Bolombojs (204), Semjons Antonovs (202), Johaness Foigtmans (211), Vils Klaiberns (201), Andrejs Lopatins (208) un Ņikita Kurbanovs (202).

“Bija smagi, taču centāmies un cīnījāmies,” atzina Kurtinaitis. “Pagaidām pietrūkst komandas treniņi, tāpēc pieļaujam tādas kļūdas, kādu mums parasti nav. Tā nav katastrofa. Līdz sezonas sākumam ir trīs nedēļas un ceru, ka labosim trūkumus.”

Arī Himku uzbrucējs Sergejs Karasjovs domā, ka pretinieki ir labi nokomplektēti. “Himki un CSKA – tā ir mūžīgā pretstāve, “Ļeņingradkas derbijs”. Pretiniekiem ir, iespējams, labākais sastāvs 10 gadu laikā. Lai gan zaudējām, pret šo CSKA var spēlēt. Mums pagaidām daži puiši ir savainoti, daži nav atbraukuši. Kad būsim kaujas sastāvā, duelis pret CSKA kļūs ļoti interesants.”

Izmantotie resursi:
https://bckhimki.com/news/clubnews/...


, 2020-09-03 22:34, pirms 4 gadiem
Gaidam sezonu! Gan VTB gan Eirolīgā!!!
Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.
Kemnicas "Niners" basketbolists Kaza Kadžemi-Kīns ar bumbu. Foto: FIBA

FIBA Eiropas kausa pirmajā finālspēlē pārliecinoši uzvar Vācijas klubs

Savam pirmajam lielajam titulam pietuvojusies Kemnicas "Niners", FIBA Eiropas kausa fināla pirmajā kaujā savā laukumā ar 85:74 pārspējot Stambulas "Bahçeşehir Koleji".
Džabari Pārkers ar bumbu pret Zeku Līdeju. Foto: AFP/Scanpix

''Barcelona'' pagarina līgumu ar bijušo NBA drafta otro numuru Pārkeru

Spānijas ACB līgas un ULEB Eirolīgas grands ''Barcelona'' pavēstījis par līguma pagarināšanu ar kādreizējo NBA drafta otro numuru Džabari Pārkeru līdz 2026. gadam.