Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Oficiāli: Lietuvas basketbola grands "Žalgiris" noslēdz divu gadu līgumu ar Šmitu

Oficiāli: Lietuvas basketbola grands "Žalgiris" noslēdz divu gadu līgumu ar Šmitu
Rolands Šmits. Foto: FIBA

Par oficiālu līguma noslēgšanu ar Latvijas basketbola izlases spēlētāju Rolandu Šmitu paziņojusi Eirolīgas komanda Kauņas "Žalgiris", kuras rindās 27 gadus vecais Valmieras basketbola audzēknis Šmits spēlēs nākamās divas sezonas.

Iepriekš Sportacentrs.com slejās jau vēstījām, ka starp Rolandu Šmitu un Kauņas "Žalgiris" komandu panākta vienošanās uz diviem gadiem. Tādējādi Šmits kļūst par ceturto Latvijas basketbolistu, kas pārstāvējis Baltijas lielāko komandu, piepulcējoties Ainaram Bagatskim, Kasparam Vecvagaram un Jānim Strēlniekam, kurš Kauņas vienībā spēlēja pagājušajā sezonā.

Šmits līdzšinējās profesionālās karjeras laikā spēlējis tikai Spānijas klubos, jo jau 16 gadu vecumā Valmieras basketbola audzēknis pārcēlās tieši uz šo valsti. Līdz Spānijas ACB līgai Šmits aizcīnījās caur Madrides "Fuenlabrada" sistēmu, kur latviešu 207 cm garo uzbrucēju pamanīja "Barcelona", noslēdzot piecu gadu līgumu. Pirmajā līguma gadā ar Katalonijas komandu Šmits palika "Fuenlabrada" rīcībā, bet pēdējās četras sezonas valmierietis bijis "Barcelona" pirmās komandas spēlētājs.

Aizvadītajā sezonā Spānijas čempionātā Šmits atzīmējās ar caurmērā 5,2 punktiem un 2,9 atlēkušajām bumbām, kā arī realizēja 35,3% tālmetienu. Eirolīgā latviešu spēlētājs guva 4,4 punktus un izcīnīja 3,1 atlēkušo bumbu, pavadot laukumā vidēji 15 minūtes.

Pārcelšanās uz Lietuvu aizvadītajā nedēļā 27. dzimšanas dienu nosvinējušajam Šmitam iezīmē ambīcijas apliecināt sevi kā spēlētāju, kas var būt starp komandas vadošajiem rezultāta veidotājiem. Ambiciozajā "Barcelona" Šmitam vairāk bija jāveic lomas spēlētāja darbs.

Šmits kļuvis par trešo Kauņas "Žalgiris" piesaistīto spēlētāju šajā starpsezonā. Iepriekš Lietuvas basketbola grands vēstīja par Viļņas "Rytas" līdz čempiontitulam aizvedušā Arna Butkeviča pievienošanos komandai, kā arī par lietuviešu garā spēlētāja Laurina Biruša atgriešanos "Žalgiris" rindās.


, 2022-07-03 17:39, pirms 2 gadiem
cik līgums? vai tas noslēpums?
, 2022-07-03 17:42, pirms 2 gadiem
Valmieras puika Kauna! Patik!
, 2022-07-03 18:18, pirms 2 gadiem
Rin rakstīja: cik līgums? vai tas noslēpums?
Pec basketnews ligums lielaks ka Barsa un komandas apmaksatakais speltajs! Labs lemums Smitam manuprat, vares paradit uz ko ir spejigs ka sak.
, 2022-07-03 18:24, pirms 2 gadiem
Rin rakstīja: cik līgums? vai tas noslēpums?
Postpadomju pasaulē tas ir noslēpums !
, 2022-07-03 18:27, pirms 2 gadiem
Cerams leiši vismaz rakstīs uzvārdu uz krekla Šmits. Kaut gan pats Rolis to varēja nomainīt uz latvisko Kalējs , godinot daudzos mūsu tautas varoņus ar šo dzimtas vārdu ...
, 2022-07-03 18:53, pirms 2 gadiem
Rubenietis rakstīja: Pec basketnews ligums lielaks ka Barsa un komandas apmaksatakais speltajs! Labs lemums Smitam manuprat, vares paradit uz ko ir spejigs ka sak.
tur komentos viens ierakstīja (autotranslate):
"Zalgiris insider wrote that his price is not 600-650k, it actually came for less because he wants to be the main"
, 2022-07-03 18:55, pirms 2 gadiem
Malacis!
, 2022-07-03 18:59, pirms 2 gadiem
Rin rakstīja: tur komentos viens ierakstīja (autotranslate):
"Zalgiris insider wrote that his price is not 600-650k, it actually came for less because he wants to be the main"
Vairak palautos uz Basketnews un autoru Donatu Urbonu, kurs ir nr1. basa zurnalists Lietuva
, 2022-07-03 20:27, pirms 2 gadiem
Eiroliga dragas vai tikai lietuvas čempi?
, 2022-07-03 20:52, pirms 2 gadiem
Pareizi ir. Cik var deldēt beņķi? Jasiks viņu, protams, veiksmīgāk izmantoja laukumā nekā penzis Pešičs, bet tā raustīšana nevienam nepatīk... Pamainīs atmosfēru, tuvāk Latvijai plus vairāk naudas un spēles laika. Lai tik leiši uzbūvē normālu blici, jo pagājušogad nebija saprotams, kas tur bija vispār kopā savākts - gala rezultāts visiem zināms...
Huančo Ernangomess. Foto: Ipa/Sipa/Scanpix
7

"Panathinaikos" izgāž spēles izskaņu pret "Maccabi", "Real" - bez uztraukuma

ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēļu turnīrs sācies ar Atēnu "Panathinaikos" izgāšanos savā laukumā pret Telavivas "Maccabi". Kristiska Kostasa Slukasa kļūda noslēdzošajās sekundēs maksāja grieķu klubam zaudējumu ar 87:91. Spānijas komandu spēlē intrigas bija daudz mazāk.
Rolands Šmits. Foto: Žalgiris
19

"Monaco" iepirkumu sarakstā ierakstīts Šmita uzvārds

ULEB Eirolīgas pamatturnīrā trešo vietu ieņēmusī AS "Monaco" starp potenciālajiem nākamās sezonas sastāva papildinājumiem noskatījusi Latvijas izlases basketbolistu Rolandu Šmitu, vēsta itāļu portāls "Sportando".
Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
1

Eirolīgā sāksies "play-off": "Real" un "Panathinaikos" pret pārspēļu uzvarētājām

Šovakar ULEB Eirolīgā sāksies ceturtdaļfinālu izspēle. Madrides "Real" cīnīsies pret citu Spānijas komandu "Baskonia", kamēr "Panathinaikos" uzņems Telavivas "Maccabi".