Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Panathinaikos" īpašnieks: "Spēlētāji prasa 80% algas, lai gan strādājuši par 65%"

Andrejs Siliņš

"Panathinaikos" īpašnieks: "Spēlētāji prasa 80% algas, lai gan strādājuši par 65%"
Dimitris Jannakopuloss

Grieķijas basketbola superkluba Atēnu "Panathinaikos" īpašnieks Dimitriss Jannakopuloss kritizējis ULEB Eirolīgas un Eirolīgas spēlētāju asociācijas (ELPA) panākto vienošanos, kas paredz, ka Eirolīgas klubiem jāizmaksā spēlētājiem 80% šosezon paredzētā atalgojuma.

Viņnedēļ Eirolīga un ELPA vienojās, ka par šo sezonu, kas pārtraukta koronavīrusa pandēmijas dēļ, klubiem jāizmaksā spēlētājiem atalgojums 85% apmērā, ja sezona tiks pabeigta, un 80% apmērā, ja sezona neturpināsies. "Panathinaikos" īpašnieks Jannakopuloss par šādu vienošanos nav sajūsmā.

"Spēlētāji prasa, lai samaksā 80% no līguma summas, kamēr viņi strādājuši tikai pat 65% no līguma... Vēl redzēsim, kurš smiesies pēdējais," norādīja Atēnu kluba īpašnieks. Kolorītais Jannakopuloss regulāri izcēlies ar cīņu par savu taisnību - gan attiecībā uz tiesāšanu, gan Eirolīgas darbu kā tādu, gan arī tagad, runājot par spēlētāju atalgojumu laikā, kad visā pasaulē iestājusies finansiālā krīze.

Tikmēr viens no "Panathinaikos" līderiem Niks Kalatess, kurš ar vidēji 9,1 rezultatīvu piespēli ir labākais piespēlētājs Eirolīgā, saņēmis kluba piedāvājumu noslēgt jaunu līgumu uz trim gadiem, kas stātos spēkā uzreiz, nevis tad, kad beigtos pašreizējais līgums.

2018. gadā parakstītais līgums nosaka, ka Kalatesam jāspēlē "Panathinaikos" arī nākamajā sezonā, par to saņemot atalgojumu 2,2 miljonu eiro apmērā. Jaunais kluba piedāvātais līgums paredz algas samazinājumu un nākamsezon Kalatess pelnītu 1,8 miljonus eiro. Jaunais līgums būtu spēkā uz trim sezonām.

Izmantotie resursi:
https://www.trifilara.gr/