Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:104, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Valstsvienību rangs pirms "play-off"

Pirms Eiropas sieviešu basketbola meistarsacīkšu izšķirošo cīņu sākuma piedāvājam iepazīties ar valstsvienību rangu.


Valstsvienību rangs 2007. gada 3. oktobrī (iekavās izcīnītā vieta 2005. gada finālturnīrā)


1. (2.) Krievija. Pirmajā spēlē komanda ar grūtībām pieveica Itāliju, vēlāk zaudēja Serbijai. Pēdējās divās cīņās būtiski uzlabots sniegums, sagraujot Baltkrieviju un sarūpējot pirmo zaudējumu Spānijai. Var iegāzt pašpārliecinātība, Igora Grudina vadībā komandai pietrūcis veiksmes nostāties uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena.


2. (3.) Spānija. Evaristo Peress savā pirmajā Eiropas finālturnīrā debitēja ar piecām uzvarām pēc kārtas, piebremzējot pret krievietēm. Universālo Valdemoro uzbrukumā papildina ātrā Montanjana un stabilā Agilara. Uzvarot Beļģijas „kaķus”, spers platu soli fināla virzienā.


3. (1.) Čehija. Nestabilais sniegums atklāj problēmas komandas iekšienē. Līderes nav tik veiksmīgas kā agrāk, jaunajām spēlētājām vēl jāizaug. Pēdējās divās cīņās pārspēja pretinieces vairāk ar pieredzi un auguma pārsvaru nekā meistarību. Būs grūti pret kustīgo, perimetra iekšienē un ārpusē bīstamo Baltkrieviju. Nenosargās titulu.


4. (5.) Francija. Katrā spēlē apber pretinieces ar divpunktu metienu kanonādi, visa komanda strādā aizsardzībā. Vienībā aktīvi norit paaudžu maiņa un tuvāko gadu laikā Francijas rezultāti var uzlaboties. Napoleons Rīgu neieņēma.


5. (6.) Latvija. Uzlabojusi sniegumu otrajā turnīra kārtā, izcīnot piecas uzvaras sešās spēlēs. Valstsvienībai jāturpina centīgāk strādāt sava groza nosargāšanai. Ir iekšējās līnijas rezerves, kuras jāizmanto izšķirošajās spēlēs, spēlētājas viena otru papildina un atbalsta. Komanda nekad nepadodas un spēj uzvarēt.


6. (-) Beļģija. Četras uzvaras pēc kārtas un divi minimāli zaudējumi E grupas līdervienībām atspoguļo komandas garu un apņēmību pirmo reizi iejaukties cīņā par medaļu dalīšanu. Pēdējās divās spēlēs teicamu sniegumu rāda Eiropas labākā centra spēlētāja Voutersa. „Kaķi” ir gatavi skrāpēt.


7. (4.) Lietuva. Savainojumu un slimību vajātā komanda, kurā spēles smagums gulstas uz sešu septiņu spēlētāju pleciem, spēs atrast motivāciju, lai cīnītos ar turnīra favorītēm no Krievijas.


8. (J) Baltkrievija. Stiprākās turnīra jaunpienācējas statusu apliecināja, sagraujot Serbiju un izsitot no turnīra mājinieces. Finālturnīru pieredzes trūkums nekavēs izrādīt nopietnu pretestību Čehijai un pat pacīnīties par uzvaru. „Gazprom” gāzes vietā Baltkrievija ir ieguvusi labu sieviešu basketbola komandu.


Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta avīze"


, 2007-10-04 13:42, pirms 17 gadiem
biški par daudz cukuraina sīrupa.
, 2007-10-04 14:11, pirms 17 gadiem
betway koeficients uz latviju 3.25!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-10-04 14:55, pirms 17 gadiem
Čiriks uzlikās uz LV! Latvija.....viss ir jūsu rokās, ja zaudēsiet, 2 dienas es nepusdienošu!
, 2007-10-04 15:19, pirms 17 gadiem
manupraaat ljoti objektiivs rangs
, 2007-10-04 15:29, pirms 17 gadiem
"meistarība ir tas pats, kas ir pieredze" - un vēl kaut ko pārmet autoram
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-10-04 18:08, pirms 17 gadiem
Grūti būs,bet jācīnās.Kaut gan domāju,ka no mūsu grupas pusfinālam kvalificēsies tikai čehietes.Tomēr cerība mirst pēdējā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-10-04 22:32, pirms 17 gadiem
Un neienjeema ar
40

FIBA apskatnieki slavē latvietes

Pagājusi nedēļa kopš 31. Eiropas sieviešu basketbola meistarsacīkšu noslēguma. Atzinīgus vārdus Anetei Jēkabsonei-Žogotai un Guntai Baško šodien velta FIBA apskatnieki.
48

LTV 7 "Sporta studijā" – Ainars Zvirgzdiņš

"Sporta studijā" šodien plkst. 21:30 viesosies Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš, izvērtējot valstsvienības veikumu Eiropas čempionātā.
32

Latvijas zeltenes atgriežas!

Šovakar plkst. 21:55 ar reisu no Prāgas (Čehija) dzimtenē atgriezīsies Latvijas sieviešu basketbola izlase, kas vakar Eiropas basketbola čempionātā izcīnīja ceturto vietu. Sagaidi basketbolistes Lidostā "Rīga"!