Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:352, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Viedoklis: Zvirgzdiņa demisija – pareizs lēmums?

Viedoklis: Zvirgzdiņa demisija – pareizs lēmums?
Ainars Zvirgzdiņš
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Aizvadītajā nedēļā "Arēnā Rīga” noslēdzās viens no lielākajiem sporta forumiem, kas pēdējos gados risinājies Latvijā – Eiropas basketbola čempionāts dāmām. Latvijas izlase turnīru noslēdza septītajā vietā, pēc zaudējuma pret Itālijas izlasi mūsu izlases galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš atkāpās no amata. Vai spertais solis bija pareizs?

Eiropas čempionātu Latvija aizvadīja ļoti labā līmenī. Te jāuzteic gan turnīra organizatori, gan mūsu izlases meitenes. Bija prieks apmeklēt Latvijas izlases spēles (un ne tikai) "Arēnā Rīga” – žurnālistu vajadzībām viss bija nodrošināts augstākajā līmenī. Pēdējā spēlē pat šo rindu autoru pāršalca neliels rūgtums – viss beidzās pārāk ātri.

Arī mūsu izlase čempionātu sāka vareni, bet līdz tā beigām nedaudz "nosēdās”. Trīs uzvaras pirmajās trijās turnīra spēlēs deva cerības, ka čempionāts mūsu meitenēm būs veiksmīgs. Arī turpinājums nebūt nebija tik "skābs”, taču divi zaudējumi jau turnīra beigu fāzē lika atkāpties Latvijas izlases trenerim Ainaram Zvirgzdiņam. Vai šis lēmums bija pareizs?

Jā…

Jā, profesionāla trenera liktenis ir skarbs – neizpildi izvirzīto uzdevumu, un tev ir jāaiziet. Arī Zvirgzdiņš ir profesionālis, un to viņš parādīja pēc spēles ar Itālijas izlasi. Pēc tam, kad Latvijas izlase pirmajā puslaikā bija iekrājusi ievērojamu pārsvaru un arī šo rindu autoram šķita, ka viss būs labi, latvju zeltenes šo pārsvaru izsēja un bija spiestas atzīt Itālijas izlases pārākumu, Latvijas izlases treneris preses konferencē paziņoja par savu demisiju. Profesionāli un pareizi!

Nē…

Kopā ar Latvijas izlasi Zvirgzdiņš bija izcīnījis daudz lielu uzvaru, piedalījies pat Olimpiskajās spēlēs, kurās komandu sporta disciplīnās Latvija tika pārstāvēta pirmo reizi, un iemantojis kā līdzjutēju, tā arī izlases meiteņu mīlestību (tā vismaz izskatījās no ārpuses). Šķiet, ka izlases zobrati strādāja labi, un treneris nedaudz pārsteidzās…

Nē…

Var diskutēt par trenera profesionalitāti, bet izlases rezultāti pēdējo gadu laikā liecināja, ka Zvirgzdiņš ir savā vietā. Jā, ir redzēts, kā viņš pēc neveiksmīgām epizodēm "apietas” ar meitenēm, bet tā ir katra trenera politika, un, ja tas nes rezultātus, tad viss kārtībā. Pēc autora domām treneris ne visai pārliecinoši jūtas spēļu vadīšanas jomā, bet ir lielisks taktiķis ,un, kā uzsver ar basketbolu saistītie cilvēki, tā sauktais "skautings” arī pirms šī čempionāta bija veikts ļoti labā līmenī.

Nē…

Preses konferencē Zvirgzdiņš izteica cerību, ka turpmāk Latvijas dāmu basketbola nākotne krāsosies spožākās krāsās - Video: Zvirgzdiņš paziņo par atkāpšanos . Nav šaubu, mums ir lieliskas spēlētājas, taču no tām jāmāk izveidot komandu ar lielo "K”. Vai tuvākajā apkārtnē ir redzams kāds dāmu basketbola "specs”, kurš spētu to izdarīt? Manuprāt, nē… Šaubas, vai Latvijas Basketbola savienībai tuvāko pāris gadu laikā būs līdzekļi, lai noalgotu kādu labu ārzemju speciālistu, bet vietējā "dīķī” nopietnus kandidātus uz izlases galvenā trenera amatu nemana. Vētra? Čukste? Muižnieks? Šaubos…

Nē…

Krievijas izlasei latvietes zaudēja vien pagarinājumā, tāpat arī zaudējums pret Itālijas izlasi bija vien nejaušība, un mača rezultāts un tā gaita liecināja par to, ka nākamajās piecās (iespējams, pat desmit) spēlēs mūsu meitenes itālietes apspēlētu. Kā būtu, ja tik daudz spēku netiktu atstāts pret krievietēm? Domāju – pārliecinoša uzvara, un Latvijas izlasei šobrīd vēl būtu arī galvenais treneris, iespējams, arī ceļazīme uz pasaules čempionātu… Kā būtu, ja būtu? Šoreiz nav, taču pēc šiem diviem zaudējumiem atkāpšanās bija pārsteidzīga. Iepriekšējo divu gadu laikā Latvijas dāmu basketbols bija piedzīvojis lielu lēcienu augšup, un liela daļa nopelna šajā "lēcienā” ir tieši Zvirgzdiņam.

Atcerēsimies, ka pirms pāris gadiem Latvijas izlases meitenes rakstīja atklātu vēstuli, lai no izlases galvenā trenera amata "nomestu” Raivo Otersonu Vai šoreiz līdzīga vēstule sekos, lai galvenā trenera amatu saglabātu Zvirgzdiņš un vai tā notiks? Domājams, ka visai iespējams scenārijs… Dzīvosim, redzēsim un paldies Latvijas izlasei!


, 2009-06-22 21:57, pirms 15 gadiem
Cepuri nost Zvirgzdiņa priekšā!
, 2009-06-22 22:00, pirms 15 gadiem
Ainaram jāpaliek!
, 2009-06-22 22:00, pirms 15 gadiem
Nezinu, man Ainars likās tīri kompetents un atbilstošs šim amatam...
, 2009-06-22 22:00, pirms 15 gadiem
Lai arī kā biju Aināra pusē, šobrīd gan domāju citādāk. Pēc Kalniņa intervijas pievienojos esportistiem, ka tās ir muļķības. Diemžēl kāds tuvu stāvoš cilvēks man apstiprināja, ka tā visa ir patiesība.
, 2009-06-22 22:03, pirms 15 gadiem
NU ko, meitenes, jāraksta atklāta vēstule
, 2009-06-22 22:05, pirms 15 gadiem
JĀ (jaaaiziet), bet, lai peec laika atgrieztos! Peec tam, kad buus ruupiigi izanalizeejis savas kljuudas, kaa arii peec tam, kad tomeer buus mainiijis savu attieksmi - paarlieku lielaa bljaushana un lamaashanaas tomeer vairaak sanervozee speeleetaajas nekaa uzmundrina!
Uzskatu, ka vinjam bija jaatkaapjas, jo tomeer, ja komanda zaudee VAIRAAKAS speeles, kuraas bijusi vadiibaa ar vairaak kaa +16 punktu paarsvaru, tomeer iisti kaut kas kaartiibaa nav! Kaa 2.treneris - vinjsh buutu pat ideaals, tomeer speeles vadiit - NĒ! Rausta speeleetaajas, uzticas tikai 2-aam, 3-aam komandaa, mainjas ar diezgan garaam: nonjem vispaar nost saspeeles vadiitaaju, kameer uz laikuma tur speeleetaajas, kam speele galiigi neiet!
Protams, ka Zvirgzdinjsh ieguldiijis neatsverami daudz, kaadeelj muusu izlase arii ir tik speeciiga un speej ciiniities praktiski ar jebkuru pretinieku, tomeer shajaa gadiijumaa, uzskatu, ka Zvirgzdinjam bija jaaiziet... lai atgrieztos - veel labaakam!!!
, 2009-06-22 22:05, pirms 15 gadiem
ainaars bij ok,vieniigais vetra var aizstaat vinu citu variantu nau!!!!!!!!!!!!!!!
Slēpts komentārs: SKRUNDA
Slēpts komentārs: SKRUNDA
Slēpts komentārs: libertines
, 2009-06-22 22:09, pirms 15 gadiem
Zvirgzdiņš ir labs treneris, viņš vēl daudz sasniegs, taču šajā brīdī tas ir pareizi: viņam jāaiziet no izlases. Uzvar komanda, zaudē treneris - tā tas ir visā pasaulē, bet mēs atkal mēģinam izgudrot riteni... Ir pietiekoši daudz speciālistu, kas ar šo izcilo komandu sasniegs labus rezultātus.
, 2009-06-22 22:10, pirms 15 gadiem
dažas piezīmes.

1) kāds tad bija izvirzītais uzdevumus, kura neizpildīšanas dēļ Zvirgzdiņš atkāpās?

2) viedoklis ir ļoti nepilnīgs, ja kopējā kontekstā netiek izskatīts fakts, ka Zvirgzdiņam pēc čempionāta beidzās līgums!
tātad jebkurā gadījumā jau svētdien izlase būtu bez trenera un tagad tāpat LBS un Zvirgzdiņam ir iespējam vienoties par turpmāko sadarbību.

3) labi, ka autors atzīst to, ka nepārzin potenciālos trenerus. gan Čukste ir apliecinājis, ka spēj sasniegt līdzīgu rezultātu ar mazāk pieredzējušām spēlētājām, gan Vētra vēl jo vairāk. un viņi nav vienīgie.

4) nesaprotu kāpēc Zvirgzdiņš tiek pasniegts kā kautkāds vienīgais guru. jā protams ir ļoti labs treneris un taktiķis, īpaši aizsardzībā. bet fakts arī, ka ir daudz kur piesieties - gan uzbrukuma organizācijā, gan spēļu vadīšānā, gan jautājums ja ir tik izcils - kāpēc vadošie klubi nestāv rindā pēc viņa pakalpojumiem?

domāju, ka atbildīgajām pusēm normāli jāizanalizē iespējamās kļūdas, jāizdara secinājumi, lai tās neatkārtotu nākotnē un jāsāk strādāt tālāk, nevis jātēlo aizvainotas jaunkundzes.

es pats domāju, ka Zvirgzdiņam būtu jāturpina iesāktais darbs (trīs gadi taču ir niecīgs gadu skaits), bet jebkurā gadījumā viņš nav vienīgais, kurš būtu spējīgs trenēt izlasi.
Slēpts komentārs: Burundukovičs
, 2009-06-22 22:19, pirms 15 gadiem
Nē!
, 2009-06-22 22:26, pirms 15 gadiem
lai būtu precīzi:

basket.lv: Zvirgzdiņš paliek

LBS parakstīja jaunu līgumu ar Nacionālās sieviešu izlases galveno treneri A.Zvirgzdiņu. Latvijas izlasi Zvirgzdiņš vadīs līdz 2009. gada beigām.

Līgums ar treneri paredz, ka Zvirgzdiņa vadībā Latvijas izlase spēlēs Olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā Spānijā, Olimpiskajās spēlēs Pekinā, ja tām kvalificēsies un 2009. gada Eiropas čempionātu Latvijā...
, 2009-06-22 22:38, pirms 15 gadiem
1)pēc autora domām treneris ne visai pārliecinoši jūtas spēļu vadīšanas jomā, bet ir lielisks taktiķis ?????
Kurā brīdī, kad Tamane nostājas pretī grozam, stāv, driblē 15 sekundes, atdod Anetei bumbu un seko izmocīts metiens???

2)Vētra? Čukste?
Vētra manuprāt ir visreālaikais kandidāts, jo CSKA neņemtu treneri, kas nemāk trenēt meitenes, tas pats Čukste, kā minēja zigiss varētu sasniegt labus rezultātus.

3)tāpat arī zaudējums pret Itālijas izlasi bija vien nejaušība???
Vopše debil? Tikai un vienīgi trenera vaina. Ne jau meitenes neko nespēja neko izdarīt, tas bija treneris un no +20 ir jāmāk zaudēt. Zvirgzdiņam nav nekādu kombināciju, tikai Anete, tas, ka visa čempionāta laikā izdevās pāris pikn`roll ar Tamani vien iepriecināja.

Es nesaku, ka Zvirgzdiņš ir slikts treneris, bet čempionāts bija izgāšanās un amatā viņam nevajadzēja palikt un punkts. Jāmeklē jauns treneris.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-06-22 22:57, pirms 15 gadiem
Izlasei vajag nomainiit treneri. Peec zaudeejuma tiesi seeles scenaarija deelj, kaa bija pret Itaaliju, trenerim ir jaatkaapjas. Ir jaadod iespeeja kaadam citam trenerim pastraadaat ar so labo sastaavu, jo skiet, ka Zvirgzdinja taktikas, komandas vadiisanas stilu un speeleetaaju kombinaacijas labi ir izpeetiijusji arii paareejo komandu treneri - jaanaak jaunam trenerim jar jaunu piegaajienu un jaunaam veesmaam.
Un Zvirgzdinja atpakaljatgriesanaas variants lai paliiek veseliigai konkurencei prieksj naakamaa trenera.
Slēpts komentārs: kambodža 03
, 2009-06-22 23:09, pirms 15 gadiem
skmji, ka tā iznāca, bet nu viņš zinā kā labāk, cerms, ka zina..
, 2009-06-22 23:11, pirms 15 gadiem
kambodža 03 rakstīja: Man rēka par visiem šiem "profu" komentiem! Kaut ko jēdzīgu var pateikt tikai cilvēks kurš kaut reizi ir gatavojis izlasi un pazīst šī brīža spēlētājus, visi pārējie spriedelējumi ir kaķa kakas, sorry!
Sanaak, ka lidzjutejiem nevar buut viedoklis, jo vinji nav profi. Vai no Tava komentaara var spriest, ka tu paziisti visus komenteetaajus? Vai tomeer tikai kakja kakas?
, 2009-06-22 23:13, pirms 15 gadiem
vai20001 rakstīja: ainaars bij ok,vieniigais vetra var aizstaat vinu citu variantu nau!!!!!!!!!!!!!!!
Vētra neko nevar aizstāt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-06-22 23:41, pirms 15 gadiem
Man ir ļoti žēl, ka Ainars pārsteidzīgi paziņoja par savu demisiju! Cik daudz darba jau paveikts, milzīgs lēciens augšup sieviešu izlasei. Lai arī tie pāris neveiksmīgie zaudējumi, tas ir sīkums! Katrai komandai ir savi lēcieni un kritieni.
Ainārs tiešam ir pārsteidzies, pāris zaudējumi un atkāpties no amata, tas nav to vērts. Ainars savā ziņā ir paveicis lielu darbu un es cerēju, ka tas tā turpināsies, bet pagaidām, pēc situācijas izskatās, ka nē.
, 2009-06-22 23:42, pirms 15 gadiem
Tur jau tā lieta, ka ,.... teikšu tā - Miglinieks, un jo seviški Vētra var un ir spējigi pasutīt LBS funkcionārus tris majas tālāk...Tipa - nemaisiet man strādāt ar komandu un viņu ( izlasi) gatavot cīņām!...Protams visadi popkorni un okorni to tik daris kā slavas dziesmas dziedās saviem darba devejiem , lai tikai tiktu labāks CV...Zvirgzdiņam bija smags uzdevums, tāpec ar noraavaas no nervu ķēdes...Tagad paliks atmiņā kā rupjš tēvainis...
, 2009-06-22 23:43, pirms 15 gadiem
zigiss rakstīja: dažas piezīmes.

1) kāds tad bija izvirzītais uzdevumus, kura neizpildīšanas dēļ Zvirgzdiņš atkāpās?

2) viedoklis ir ļoti nepilnīgs, ja kopējā kontekstā netiek izskatīts fakts, ka Zvirgzdiņam pēc čempionāta beidzās līgums!
tātad jebkurā gadījumā jau svētdien izlase būtu bez trenera un tagad tāpat LBS un Zvirgzdiņam ir iespējam vienoties par turpmāko sadarbību.

3) labi, ka autors atzīst to, ka nepārzin potenciālos trenerus. gan Čukste ir apliecinājis, ka spēj sasniegt līdzīgu rezultātu ar mazāk pieredzējušām spēlētājām, gan Vētra vēl jo vairāk. un viņi nav vienīgie.

4) nesaprotu kāpēc Zvirgzdiņš tiek pasniegts kā kautkāds vienīgais guru. jā protams ir ļoti labs treneris un taktiķis, īpaši aizsardzībā. bet fakts arī, ka ir daudz kur piesieties - gan uzbrukuma organizācijā, gan spēļu vadīšānā, gan jautājums ja ir tik izcils - kāpēc vadošie klubi nestāv rindā pēc viņa pakalpojumiem?

domāju, ka atbildīgajām pusēm normāli jāizanalizē iespējamās kļūdas, jāizdara secinājumi, lai tās neatkārtotu nākotnē un jāsāk strādāt tālāk, nevis jātēlo aizvainotas jaunkundzes.

es pats domāju, ka Zvirgzdiņam būtu jāturpina iesāktais darbs (trīs gadi taču ir niecīgs gadu skaits), bet jebkurā gadījumā viņš nav vienīgais, kurš būtu spējīgs trenēt izlasi.
Pilnīgi piekrītu!

1) Autors ir jauns džeks ar samērā īsu žurnālista pieredzi, līdz ar to viņa zināšanas ir diezgan virspusējas, bet tas nāks ar laiku...
2) Zvirgzdiņš medijos sevi pasniedza kā mierīgu, nosvērtu un ļoti profesionālu trneri, bet patiesībā ir tālu no tā visa.
3) Cik zinu, tad meitenes jau sāka apsvērt domu par vēstules rakstīšanu, lai Zvirgzdiņu atlaiž, jo viņa darba stils nav paciešams, tas bija arī iemesls, kāpēc Čukste aizgāja.
4) Jāpiekrīt Kalniņam, ka Z. ir ļoti labs otrais treneris, kur viņš var izpaust savas taktiķa spējas.
5) Nākamajam viennozīmīgi jābūt Vētram! Cits līmenis...
, 2009-06-22 23:44, pirms 15 gadiem
libertines rakstīja: Helmanis!
Helmanis un Niedola???!!! domaa ko raxti!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-06-23 00:15, pirms 15 gadiem
chosen1 rakstīja: Pilnīgi piekrītu!

1) Autors ir jauns džeks ar samērā īsu žurnālista pieredzi, līdz ar to viņa zināšanas ir diezgan virspusējas, bet tas nāks ar laiku...
2) Zvirgzdiņš medijos sevi pasniedza kā mierīgu, nosvērtu un ļoti profesionālu trneri, bet patiesībā ir tālu no tā visa.
3) Cik zinu, tad meitenes jau sāka apsvērt domu par vēstules rakstīšanu, lai Zvirgzdiņu atlaiž, jo viņa darba stils nav paciešams, tas bija arī iemesls, kāpēc Čukste aizgāja.
4) Jāpiekrīt Kalniņam, ka Z. ir ļoti labs otrais treneris, kur viņš var izpaust savas taktiķa spējas.
5) Nākamajam viennozīmīgi jābūt Vētram! Cits līmenis...
eu, ko tā kā veca tenku tante, tak pasaki kuras meitenes ko rakstīs?? tāpat jau †evi neatkodīs, nick baisi slepens. ... un varbūt zini, kuras kļūs par māmiņām?... tā viņš i... vieni treneri bauro uz meičām, citi menedžeri sprauž batonus spēlētājiem , ka alga būs rīt....ja man būtu jāizvēlās, labāk klausos kā bauro, bet panemu noderīgo taktiskajās zināšanās nekā klausos kā man pusgadu sola naudu un noliek citus
, 2009-06-23 00:45, pirms 15 gadiem
Zvirgzdiņš neprata savākt meitenes pēdējām ceturtdaļām. Vienīgā kombinācija bija: visas meklē Aneti, vai arī Guntas Baško lauzieni uz Grozu. Ar Spāniju vien Guntai 3x kļūdas pēdējā minūtē! Vai arī pretiniecēm viens uzdevums - nosegt Aneti. Un spēle vinnēta! Kad bija jākapā ar Krieviju u.c. Niedolu nevar izlaist? Līderi piekūst , stulbas kļūdas un pēdējās minūtēs pagrūž. nu nav taču mūsējās nekādi roboti, lai visas spēles būtu svaigi kā gurķīši. Niedolu izlaiž uz 30 sekundēm...
Mūsējām bija grūti savas publikas priekšā, sastresojās, treneri nespēja emocijas pārvērst rezultātā, varbūt vajag tādus trennerus, kas to spēj.
, 2009-06-23 00:59, pirms 15 gadiem
Dajosh jaunu treneri...bet kas to lems ? Kehris kuram vairs nebija interesanti atnakt uz nosledzošo speli? Jeb Zatlers , kuram baskets ir tikai PR...?Varbūt Ulmaņu Gunča pirms trešas vietas iegušanas Gerkena Līgo Kausa izcinjā Zolītē?
, 2009-06-23 01:24, pirms 15 gadiem
Zvirgziņš, kā otrais treneris ideāls. Ja nevar atrast vietējo, tad jāpameklē ārpus Latvijas. Piemēram, Francijas izlases treneris Vensāns, un ne tāpēc, ka Francija kļuva par čempionēm. Šim trenerim ir līdzīga spēles filosofija, kā Zvirgzdiņam (spēle sākas ar aizsardzību).
Būtu jādomā arī par tuvākajām rezervēm, lai gadījumā jāaizvieto kāda no pamatsastāva spēlētājām, treneris zinātu un galvenais paļautos uz jauno spēlētāju (jāiespēle izlasē). Skat kā Spānijas izlasē, spēlē par trešo vietu, treneris nebaidījās laukumā laist vienlaikus četras jaunās spēlētājas, kuru vecums nepārsniedza divdesmit gadus. Ko, tāpēc neieguva bronzas medaļas? Ja arī LBS jāizvēlas treneris, tad tāds, kurš pratīs strādāt un varēs izmantot mūsu spēlētāju labākās īpašības un nevis spēlētājām jāmin, ko grib no viņām treneris.
, 2009-06-23 02:11, pirms 15 gadiem
es pat nelasiju komentarus , saku tikai to ka vinam ir japaliek
, 2009-06-23 02:31, pirms 15 gadiem
Obelix rakstīja: Zvirgzdiņš neprata savākt meitenes pēdējām ceturtdaļām. Vienīgā kombinācija bija: visas meklē Aneti, vai arī Guntas Baško lauzieni uz Grozu. Ar Spāniju vien Guntai 3x kļūdas pēdējā minūtē! Vai arī pretiniecēm viens uzdevums - nosegt Aneti. Un spēle vinnēta! Kad bija jākapā ar Krieviju u.c. Niedolu nevar izlaist? Līderi piekūst , stulbas kļūdas un pēdējās minūtēs pagrūž. nu nav taču mūsējās nekādi roboti, lai visas spēles būtu svaigi kā gurķīši. Niedolu izlaiž uz 30 sekundēm...
Mūsējām bija grūti savas publikas priekšā, sastresojās, treneri nespēja emocijas pārvērst rezultātā, varbūt vajag tādus trennerus, kas to spēj.
Nevis treneris meklēja Aneti, bet gan spēlētājas, kuras baidījās mest. Un te neko nevar pārmest Ainaram, jo "Anetes meklēšena" no citu spēlētāju puses nāca pietiekami nedabīgi, lai varētu teikt, ka tas nav trenera uzstādījums. Zvirgzdiņš kā reiz mācēja savākt komandu. To nekad nespētu Vētra - piemēram pret to pašu Krieviju.. pārāk liels respekts viņam ir, bet nevajadzētu būt - jo vairāk vai mazāk esam vienā līmenī. Anetei jau tā bija jādara daudz, jo citi nedeva vajadzīgo ieguldījumu. Kārkliņa nevar spēlēt 40 minūtes, bet kādam tad viņu arī jāmaina, bet nav kam - līdz ar to saspēle jāvada Anetei vai Guntai, un tas atkal ierobežo viņas. Diemžēl tāda ir situācija un ne jau Ainara vaina tā ir, ka meitenes ir bailīgas, jo izskatījas, ka pēc spēles ar Slovākiju šī problēma tika risināta, bet tas pats atkal notika spēlē ar Itāliju. Vai tā ir Ainara vaina? Nedomāju vis.
Latvijā NAV kas viņu varētu aizstāt - ja nu vienīgi Čukste. Vētra atkrīt pats par sevi.
Būtu paveicies, būtu uzvarējuši Krieviju - visticamāk būtu arī fināls. Tad dziesma būtu savadāka. Bet veiksme vienkārši brutāli nestāvēja mums klāt.

Un vēl. Zaudētāju Muižnieku gan vajag prom. Tam ir tā - kā kļūda, tā "ai.. ko nu tur", kā sak' nolaiž rokas.
, 2009-06-23 02:53, pirms 15 gadiem
Vinjsh ir bijis eiropas izlases trenneris, ja nemaldos, un latvijas meitenes ar vinju priekshgalaa i tikai uz augshu..pat jau naa Niedola..vinjai as bija liels izaicinaajums un peedeejaa speele Zvirgdinjsh atljaava speeleet..

Vinjsh ir viens no vislabaakajiem cilveekiem, kas SIEVIESHU basketbolaa vispaar jebkad ir bijis..

pirms 2 gadiem zinaajat ka sievieshu basketbols latvijaa vispaar pastaav..?
Latvijas sieviešu basketbola izlase
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
21

eSports.lv lietotāju vidējie vērtējumi basketbolistēm

Noslēdzoties Eiropas sieviešu basketbola čempionātam, kurā Latvijas komanda izcīnīja septīto vietu, eSports.lv turpina atskatīties uz aizvadīto turnīru. Šoreiz – eSports.lv lietotāju vidējie vērtējumi mūsu basketbolistēm.
Liene Jansone un Gunta Baško
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
25

eSports.lv vērtē basketbolistes

32. Eiropas čempionāts basketbolā dāmām, kas norisinājās trīs lielvalsts Latvijas pilsētās aizvadītajās divās nedēļās, noslēdzies. Mājiniecēm pavisam nedaudz (divi metieni) pietrūka līdz lielā mērķa sasniegšanai, tomēr komandas sniegums vēlreiz apliecināja, ka ar Latvijas zeltenēm jārēķinās ikvienam.
Anete Jēkabsone-Žogota
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv
54

Jēkabsone-Žogota iekļauta EČ simboliskajā izlasē

Latvijas sieviešu basketbola izlases līdere Anete Jēkabsone-Žogota iekļauta Eiropas čempionāta simboliskajā izlasē. Balvu Jēkabsone-Žogota saņēma no Latvijas visu laiku slavenākās un titulētākās basketbolistes Uļjanas Semjonovas rokām.