Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:352, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Kārkliņa: "Jāsaņem diploms, lai dzīvē būtu kāds pamats"

Kārkliņa: "Jāsaņem diploms, lai dzīvē būtu kāds pamats"
Kristīne Kārkliņa
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Vecāki bija iepotējuši domu, ka sākumā jāsaņem diploms, lai lielajā dzīvē būtu kāds pamats," Latvijas dāmu izlases saspēles vadītāja Kristīne Kārkliņa plašā un interesantā intervijā "Sporta Avīzei" iepazīstina lasītājus ar savu karjeru un dzīves pieredzi.

"Braucu uz turieni [Franciju], jo man teica, ka tā ir Francijas otrā līga. Biju vīlusies, jo sākumā tā bija Francijas pēc spēka ceturtā līga," Kristīne atceras savas profesionāles gaitas pirmsākumus. "Varbūt nepareizi saprata manu jautājumu, varbūt vainīga valodas barjera vai arī ļoti gribēja mani savā komandā un sastāstīja man "zilas puķītes". Pēc spēlēm, kurās vinnējām ar piecdesmit punktiem, vaicāju sev, ko te daru. Tomēr apkārt bija tik jauki cilvēki, ka domāju: labi, spēlēsim, vinnēsim, tiksim augstākā līgā. Jau pirmajā sezonā pārcēlāmies līgu augstāk.

Lai to izdarītu, izslēgšanas spēlēs bija jāuzvar citu reģionālo apakšgrupu uzvarētājas komandas. Bijām pirmās savā apakšgrupā, un braucām uz izslēgšanas spēlēm Franču Gviānā, tā ka paspēju uz piecām dienām aizbraukt arī uz Dienvidameriku (smejas). Trešās līgas līmenis bija apmēram kā Latvijas čempionāts bez "TTT Rīgas" un Cēsu komandām. Labi bija tas, ka komandas spēkos ir līdzīgas – katru nedēļas nogali bija interesantas cīņas. Bija spēles, ko uzvarējām ar piecdesmit punktu pārsvaru, un bija tādas, ko zaudējām ar divdesmit."

"Virslīga Francijā ir profesionālā līga, pirmā līga – pusprofesionāla, kur spēlē divas trīs profesionālas spēlētājas plus jaunatne. Abās līgas spēles notiek pa visu valsti. Mūsu līgā bija daudz bijušo profesionāļu, kas vairs negrib tik daudz ceļot. Viņas labāk spēlē komandā, kas spēlē savā reģionā, un uztur līgā attiecīgu līmeni. Manā komandā, piemēram, bija divas bijušās Francijas izlases spēlētājas, kurām abām bija pa trīsdesmit astoņiem gadiem. Turklāt šajā komandā bija iespējams apvienot mācības ar sportu, tāpēc Francija bija pateicīgs variants."

"Vecāki bija iepotējuši domu, ka sākumā jāsaņem diploms, lai lielajā dzīvē būtu kāds pamats. Domas sāka mainīties pagājušogad, kad meitenes gatavojās savai grandiozajai vasarai, aizvadot pārbaudes spēles Latvijā. Redzot, ka tās ir tās pašas, ar ko kādreiz spēlēju kopā U20 un U21 izlasēs, sāka kņudēt vēderā. Otrs iemesls bija studijas maģistrantūrā Francijā, kur uzsvars tika likts uz pētniecību, zinātni, un tas nebija tas, lai es justos savā ādā. Sapratu, ka tik teorētiskas zināšanas mani laikam neaizrauj. Esmu pabeigusi maģistrantūras pirmo kursu, tikai diplomu vēl neesmu dabūjusi – nezināju, ka to neizsniedz bez pieprasījuma. Mēnesi atpakaļ nosūtīju pieprasījumu, bet diploms nav vēl atsūtīts."

Plaša un interesanta intervija lasāma jaunākajā "Sporta Avīzes" numurā!

Rīgas 3. vidusskolas absolventes Latvijas izlasē - Kristīne Kārkliņa, Gunta Baško un Anda Eibele


, 2009-06-16 13:12, pirms 15 gadiem
Kadas nozares specialiste tad viņa ir?
, 2009-06-16 13:12, pirms 15 gadiem
jānopērk un jāizlasa
, 2009-06-16 13:14, pirms 15 gadiem
Labākais papildinājums šīgada izlasei salīdzinot ar izlases iepriekšējo modeli!
, 2009-06-16 13:36, pirms 15 gadiem
Nesaprotu kapec nebiu agrak par vinju dzirdejis, pec manam domam tagad vinja izlase ir labaka saspeles vaditaja!
, 2009-06-16 13:42, pirms 15 gadiem
Latvijas izlasē "saspēles vadītājas" kā tādas nav. Spēlētāja, kas pārstumj bumbu pāri centra līnijai, saspēles organizēšanu uztic Jēkabsonei, un pati aiziet kaktā, nav "saspēles vadītāja".
, 2009-06-16 14:04, pirms 15 gadiem
super, Sporta Avīzei, pērkot veikalā, šonedēļ nāk līdzi viens prezervatīvs
, 2009-06-16 14:09, pirms 15 gadiem
Jumtalapa rakstīja: Latvijas izlasē "saspēles vadītājas" kā tādas nav. Spēlētāja, kas pārstumj bumbu pāri centra līnijai, saspēles organizēšanu uztic Jēkabsonei, un pati aiziet kaktā, nav "saspēles vadītāja".
Kā tad sauksim - "saspēles priekšvadītāja"?
, 2009-06-16 14:38, pirms 15 gadiem
Ne jau Kārkliņa to nosaka!!To visu nosaka PŪDELIS zvirgzdiņš.
, 2009-06-16 15:04, pirms 15 gadiem
Vispār Kārkliņa ir unikāla.
Vienīgā spēlētāja EČ, kura pēc 20 gadu vecuma ir spēlējusi 3. līgā.
Un šāda spēlētāja tagad labāka par Eglīti, Eibeli un Babkinu!
Vai tas ir normāli?
, 2009-06-16 15:08, pirms 15 gadiem
Manuprat karklina bus loti laba saspeles vaditaja, atrums, bumbas vadiishana vis ir kartiiba, tik trenerim jadod ir vairak tomer spelet, nuu visu cienu eglitei bet nu vina nav ists saspeles vaditajs, bet karklina bus loti laba......
, 2009-06-16 15:16, pirms 15 gadiem
šobrīd mūsdienās izglītību un tādu diplomu var iebāzt kautkur dziļi dziļi....tagad ar augstāko izglītību cilvēki grauž pliku maizi un saņem 200 ls mēnesī...vismaz Latvijā...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-06-16 16:28, pirms 15 gadiem
SAWLE rakstīja: super, Sporta Avīzei, pērkot veikalā, šonedēļ nāk līdzi viens prezervatīvs
Ujjjj spēcīgi

Kārkliņai vajag uzņemties vairāk iniciatīvu, jāiet vairāk caurgājieni, simpatyzē šī spēlētāja.
, 2009-06-16 18:01, pirms 15 gadiem
Spriežot pēc intervijas - kaitings, burāšana, kāpšana kokos utt. - kārtīgs zibensmeitēns....
Lai veicas....
, 2009-06-16 18:15, pirms 15 gadiem
Brinums ka vina nebija pagajushajas izlases.
, 2009-06-16 19:57, pirms 15 gadiem
mana favoriite izlase
, 2009-06-16 22:20, pirms 15 gadiem
Smuka meitene un laba spēlētāja - ideāli!
, 2009-06-19 10:20, pirms 15 gadiem
meesls rakstīja: mana favoriite izlase
manējā arī
Latvijas sieviešu basketbola izlase
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
21

eSports.lv lietotāju vidējie vērtējumi basketbolistēm

Noslēdzoties Eiropas sieviešu basketbola čempionātam, kurā Latvijas komanda izcīnīja septīto vietu, eSports.lv turpina atskatīties uz aizvadīto turnīru. Šoreiz – eSports.lv lietotāju vidējie vērtējumi mūsu basketbolistēm.
Liene Jansone un Gunta Baško
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
25

eSports.lv vērtē basketbolistes

32. Eiropas čempionāts basketbolā dāmām, kas norisinājās trīs lielvalsts Latvijas pilsētās aizvadītajās divās nedēļās, noslēdzies. Mājiniecēm pavisam nedaudz (divi metieni) pietrūka līdz lielā mērķa sasniegšanai, tomēr komandas sniegums vēlreiz apliecināja, ka ar Latvijas zeltenēm jārēķinās ikvienam.
Anete Jēkabsone-Žogota
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv
54

Jēkabsone-Žogota iekļauta EČ simboliskajā izlasē

Latvijas sieviešu basketbola izlases līdere Anete Jēkabsone-Žogota iekļauta Eiropas čempionāta simboliskajā izlasē. Balvu Jēkabsone-Žogota saņēma no Latvijas visu laiku slavenākās un titulētākās basketbolistes Uļjanas Semjonovas rokām.